İNEGÖLLÜ MİNİKLERDEN BÜYÜK DESTEK

İNEGÖLLÜ MİNİKLERDEN BÜYÜK DESTEK

İnegöl Şakir Lakşe İlkokul 1. sınıf öğrencileri Diyarbakır´da terör örgütüne karşı mücadele eden asker ve polislere moral vermek amacıyla sütlerini bölgeye gönderdiler.

 

Şakir Lakşe İlkokulu 1/E sınıfı öğrencileri, Milli Eğitim Bakanlığı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı´nca yürütülen ?Okul Sütü Programı´ kapsamında 2 günlük dağıtılan süt kutularının üzerine çizdikleri resimleri ve yazdıkları notları yapıştırarak paketledi.

 

?MERMİMİZ YOK SÜTÜMÜZ VAR?

Çizdikleri resimlerle duygularını dile getiren öğrencilerden bazıları, süt kutularına; ?Bu süt benimdi senin olsun, annenin sütü gibi helal olsun, iyi ki varsınız.´,?Bu süt annenizin sütü gibi helal olsun, mermimiz yok sütümüz var.´,?Bu süt size helal olsun, biz sonra içeriz. Hepinizi çok seviyoruz. Allah sizi korusun.´,?Siz bizim için savaşıyorsunuz. Allah sizi korusun.´,?Ben sizin sayenizde güzel uyuyorum, Allah sizi korusun.´,?Asker amca, polis amca akşam yatarken size dua ediyorum´ ifadeleri yer aldı.

 

MİNİK ÖĞRENCİDEN ŞUURLU DAVRANIŞ

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Sınıf öğretmeni Recep Uzer, bir kız öğrencisinin yanına gelerek sütünü Diyarbakır´daki polis ve askerlere göndermek istediğini belirtti. Bunun üzerine duygulandığını dile getiren Uzer, ?Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri devletimiz minik öğrencilerimize sütler dağıtıyor. Bir gün bir kız öğrencim geldi, ´Öğretmenim, ben bu sütü içmeyeceğim´ dedi. ´Kızım neden içmiyorsun?´ dedim. ´Yok, ben haberleri seyrettim orada bombalar patlıyor, askerlerimiz bombalara karşı bir şeyler yapıyor ve ona çok üzülüyorum. Ben bu sütü Diyarbakır´daki asker ve polis amcalarıma göndermek istiyorum. Ne olur öğretmenim ben bu sütü içmeyeceğim.´ Gerçekten duygulandım ve o şuurun diğer öğrencilere de aksetmesi için bu organizasyonu düzenlemeyi düşündüm. Bana göre de güzel oldu. İnşallah bütün öğrencilerimiz de aynı şuurda yetişirler diye düşünüyorum? dedi.

 

Süt kutularının yanı sıra, harçlıklarıyla aldıkları bisküvi ve çerezleri kendi elleriyle paketleyen öğrenciler, daha sonra paketleri aileleri ve öğretmenleriyle, Diyarbakır´da görev yapan polis ile askerlere kargoyla gönderdi.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,46% 0,24
  • EURO

    34,63% 0,14
  • GRAM ALTIN

    2390,71% 0,45
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00