www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

İnegöl´ün Sağlık Kadrosu Güçlendi

İnegöl´ün Sağlık Kadrosu Güçlendi

Sağlık Bakanlığı tarafından son aylarda yapılan atamalarda İnegöl Devlet Hastanesi ve İnegöl Diş Hastanesi´ndeki tabip sayısında artış yaşandı.

İnegöl Devlet Hastanesine 10, İnegöl Ağız ve Diş Sağlığı Merkezine 3 hekim ataması yapıldı. Devlet Hastanesinin 10 hekimi görevine başlarken, Diş Hastanesine atanan 3 hekimin göreve başlaması bekleniyor.

ACİL SERVİSE TAKVİYE

Sağlık Bakanlığı atamaları kapsamında İnegöl Devlet Hastanesine atanan 9 pratisyen hekim ile 2 Acil Tıp Uzmanı, Acil serviste görevlendirildi. Acil Servisin 10 olan doktor sayısı bir anda 20´ye çıktı. Günlük ortalama bin 500 vatandaşın tedavi için başvurduğu Acil Serviste, doktor sayısının artmasıyla birlikte iş yükü normale döndü.114 olan doktor sayısı son atamalarla beraber 124´e yükseldi.

HEMŞİRE EKSİKLİĞİ

Son yapılan atamalarda doktor sayısı artışı sağlanırken, hemşire sayısındaki eksikliğin giderilmesi bekleniyor.

DİŞ HASTANESİNE 3 DİŞ HEKİMİ

Atamalar kapsamında geçtiğimiz hafta İnegöl Ağız ve Diş Sağlığı Merkezine 3 diş hekimi ataması yapıldı. Ataması yapılan Protetik Diş Tedavisi uzmanı Diş Hekimi Aslıhan Köroğlu Kale ile Diş Tabipleri Mesut Yıldırım ve Caner Aydın´ın göreve başlamaları beklenirken, Diş Hastanesindeki en büyük sorunun giderilmemesi tepki çekti.Son atamalarla beraber Diş Hastanesinin Diş Hekimi sayısı 37´ye yükseldi.

RÖNTGEN TEKNİSYENİ EKSİKLİĞİ VAR

Atamalar da en çok gereken ve vatandaşların mağdur olduğu bölüme ise atama yapılmaması dikkat çekti. Donanımlı diş hastanesinde Röntgen teknisyeni kadrosunun boş kalması, vatandaşların büyük tepkisini çekti.

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9756,27%1,15
  • DOLAR

    32,53% -0,05
  • EURO

    34,79% -0,20
  • GRAM ALTIN

    2425,45% -0,18
  • Ç. ALTIN

    4017,93% 0,00