İshakpaşalı Miniklerden Anlamlı Kampanya

İshakpaşalı Miniklerden Anlamlı Kampanya

İshakpaşa İlkokulu, farkındalık oluşturmak ve güvenli kanın temini amacıyla ?Geleceğin Kan Bağışçılarının Kazanımı Projesi? kampanyası düzenliyor.

Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Türk Kızılayı iş birliği ile yürütülen güvenli kanın temin edilmesindeki sorunları gidererek, toplum sağlığının iyileştirilmesine katkıda bulunması, gönüllü kan bağışçılarından güvenli kanın teminini sağlamayı amaçlayan, İshakpaşa İlkokulu Müdür Yardımcısı Yusuf İşgören, sınıf öğretmenleri Yeliz Dağdelen ve Cengiz Ekiz tarafından koordine edilen ?Geleceğin Kan Bağışçılarının Kazanımı Projesi? kapsamında 14 Aralık 2017 Perşembe günü (bugün)  10.00-18.00 saatleri arasında İshakpaşa İlkokulu´nda kan bağışı kampanyası düzenlenecek.

KAMPANYAYA DAVET

14 Aralık 2017 Perşembe günü (bugün) 10.00-18.00 saatleri arasında İshakpaşa İlkokulu´nda gerçekleştirilecek olan kan bağışı kampanyasına yardımsever İnegöl halkını davet eden Müdür Yardımcısı Yusuf İşgören, kimin ne zaman kana ihtiyacı olacağının hiç belli olmadığını, kanın acil değil, sürekli bir ihtiyaç olduğunu, bu sürekli ihtiyacın gönüllü, hiçbir karşılık beklemeyen düzenli kan bağışçılarından temin edilebildiğini söyledi.

YARDIMLAŞMA ALIŞKANLIĞI UNUTULMAYA YÜZ TUTTU

İshakpaşa İlkokulu Müdürü Ömer Ankıt ise, ?Toplumumuzda unutulmaya yüz tutmaya başlayan yardımlaşma ve paylaşma alışkanlığını yeniden anımsatmak ve canlandırmak amacıyla öğrencilerimiz arasında ?Geleceğin Kan Bağışçılarının Kazanımı Projesi´ kapsamında ?Kan Bağışı Kampanyası´ düzenlemekteyiz. Öğrencilerimiz yaş grubu itibari ile kan vermeleri mümkün olmadığı için onlar minik yürekleri ve tatlı dilleri ile ikna edebildikleri gönüllü kan bağışçılarını, hiç tanımadıkları insanlara umut olabilmek için kan vermeye ikna etmektedirler. En çok kan bağışçısını ikna ederek kan bağışlamasını sağlayan ilk 3 öğrencimiz, emeklerinin küçük bir karşılığı olarak Okul Müdürlüğümüz ve Okul Aile birliğimizce bisiklet ile ödüllendirilecektir? dedi.

KAMPANYAYA DESTEK VERMEK İSTEYENLER NE YAPACAKLAR?

Kan bağışında bulunacak kişiler önce uzman doktor kontrolünden geçerek, uygulanan testler ve alınan bilgiler sonucunda şartları kan vermeye uygun olan bağışçıların kanları, uzman hemşireler ile özel tasarlanmış yataklarda, hijyenik şartlarda ve tek kullanımlık malzemelerle alınmaktadır. Önemli bir sağlıklı problemi bulunmayan 18-65 yaş aralığında ve 50 kilogram üzeri her birey 3 ayda bir kan bağışında bulunabilir.

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,46% 0,24
  • EURO

    34,63% 0,14
  • GRAM ALTIN

    2390,71% 0,45
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00