www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

Kadın çiftçilerden tarım fuarına çıkarma

Kadın çiftçilerden tarım fuarına çıkarma

İnegöl Belediyesi, tarım sektöründeki yenilikleri ve gelişmeleri yakinen görme, vizyon ve ufku geliştirme amacıyla İnegöllü kadın çiftçileri Bursa Tarım Fuarı´na götürdü.

İnegöl´ün yükselen değeri tarımın ulusal ve uluslararası arenada hak ettiği yere gelmesi için adımlar atılırken, İnegöl Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğünün organizasyonu ile 20 ülkeden 365 firma ve firma temsilciliğinin katılımıyla 9 Ekim tarihinde kapılarını ziyaretçilerine açan Bursa 16´ıncı Uluslararası Tarım, Tohumculuk, Fidancılık ve Süt Endüstrisi Fuarı (BURTARIM 2018) ile Bursa 11´inci Uluslararası Hayvancılık ve Ekipmanları Fuarına İnegöl´ün Kozluca Mahallesinde tarımla uğraşan kadın çiftçiler götürüldü.  İnegöl Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürü Sinan Kağan´ın hazır bulunduğu fuar gezisine Kozluca mahallesinde tarımla uğraşan 48 kadın çiftçinin katılım gösterdi. Sektördeki yenilikleri yakinen görme fırsatı bulan kadın çiftçiler, fuara katılan firmaların stantlarını tek tek gezerek yetkililerden bilgi almayı da ihmal etmediler.

 

Kadın çiftçiler tarımın temeli

Kozluca Mahallesinde tarımla uğraşan kadın çiftçilerin Bursa Tarım Fuarını ziyaret etmesine ilişkin açıklama yapan Belediye Başkanı Alper Taban, ?Tarımsal üretimin daha iyi yerlere gelmesi için güzel bir organizasyona imza atıldığını yakinen görme şansına kavuştuk. İnşallah hem ülkemiz hem Bursa ve hem de İnegöl´ümüz tarımda daha iyi yerlere gelecektir. Bunun en güzel işareti de İnegöl´ün Kozluca Mahallesinde tarımla uğraşan kadın çiftçilerimiz. Türkiye´de tarımsal üretimin ve kırsal hayatın sürekliliğinin sağlanmasında kadınların rolü gerçekten çok büyük. Tarımın temeli diyebileceğimiz kadınlarımız üretimin her bir noktasında yer alıyor. Büyük bir özveriyle çalışıyorlar. Özellikle kış aylarında gerçekleştirdiğimiz çiftçi eğitim kurslarında ve eylül ayında gerçekleştirdiğimiz Tarım Fuarında kadın çiftçilerimiz hep yanımızda oldular. Desteklerini bizlerden esirgemediler? diye konuştu.

 

Kadın çiftçiler fuara çıkarma yaptı

Bursa Tarım fuarına İnegöllü kadın çiftçileri götürmekten dolayı mutlu olduklarını belirten Taban, ?İnegöl tarımına önemli derecede katkı veren kadın çiftçilerimizin, fuar isteklerini geri çevirmeyerek,  böylesi güzel ve anlamlı bir organizasyona imza atmanın mutluluğunu yaşadık. Kadın çiftçilerimiz, 20 ülkeden 365 firma ve firma temsilciliğinin katılımıyla 9 Ekim tarihinde kapılarını ziyaretçilerine açan Bursa 16´ıncı Uluslararası Tarım, Tohumculuk, Fidancılık ve Süt Endüstrisi Fuarı (BURTARIM 2018) ile Bursa 11´inci Uluslararası Hayvancılık ve Ekipmanları Fuarını görme şansını yakaladılar. Fuara katılan firmaların stantlarını tek tek gezen kadın çiftçilerimiz yetkililerden bilgi almayı da ihmal etmediler. Bu gezi sayesinde sektördeki yenilikleri yakinen gören kadın çiftçilerimizin tarımsal alanda farkındalık ortaya koyan uygulamaları hayata geçireceklerine yürekten inanıyorum? açıklamasında bulundu.

 

Dünya kadın çiftçiler günü kutlu olsun

İnegöl´ün Mobilyası, Köftesi, Oylat Kaplıcaları gibi marka değerlerimizin arasına özellikle son yıllarda İnegöl Tarımı da yerini almaya başladığını görüyoruz Taban, ?Her zaman söylüyoruz. İnegöl bir sanayi şehri olduğu kadar aynı zamanda bir tarım şehri. Gerek meyve üreticiliği, gerek fidancılık, gerek ayçekirdeği ve gerekse çöğür üretimiyle hem ülkemizde hem de dünya çapında tercih edilen bir marka. Gerçekleştirdiğimiz bu tür gezilerle İnegöllü üreticilerimizi farklı teknolojilerle tanıştırmak, uygulanabilir tarım teknolojilerini şehrimize getirmek, üreticilerimizin ve çiftçilerimizin ufkunu geliştirmek, kırsal kalkınmayı sağlamak ve İnegöl ekonomisine katma değer sağlamayı hedeflenmekteyiz. İşte bugünde İnegöl tarımına değer katan kadın çiftçilerimize yönelik güzel bir organizasyon gerçekleştirdik. Farkındalık ortaya koyan bu tür etkinliklerimizin dur durak bilmeden devam edeceğini de buradan özellikle belirtmek isterim. Ayrıca bu vesile ile tarımsal üretime katkı veren, İnegöl Tarımının iyi yerlere gelmesi için uğraş veren tüm çiftçi Kadınlarımızın 15 Ekim ?Dünya Kadın Çiftçiler Günü? nü de şimdiden kutlarım? diye konuştu.

 

Fuar gezisine katılan kadın çiftçiler ise organizasyondan duydukları memnuniyeti dile getirerek İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban başta olmak üzere tüm belediye yetkililerine tarım sektörüne verdikleri destekler için teşekkür ettiler.



  • BIST 100

    8845,48%0,43
  • DOLAR

    32,27% 0,31
  • EURO

    35,10% 0,69
  • GRAM ALTIN

    2274,37% 0,94
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,51