www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

Kalplere dokunmaya talibiz

Kalplere dokunmaya talibiz

Ak Parti İnegöl Belediye Başkan Aday Adayı Nedim Bayram, Biz vaat etmeye değil, kalplere dokumaya talibiz.?dedi.

Ak Parti İnegöl Belediye Başkan Aday Adayı Nedim Bayram, Haber Yorum Gazetesi´nin konuğu oldu. Gazeteci Şerif Gürbaş´ın sorularını yanıtlayan Bayram, geçmişten bugüne edindiği siyasi tecrübe, bilgi ve birikim ile olgunlaştığını belirterek, İnegöllülerin yaşadığı ulaşım ve parklanma sorunlarını çözme sözü verdi.

 

Uzun yıllar siyasetin aktif isimlerindesiniz. Ancak sizi tanımayanlar için Nedim Bayram kimdir. Kendinizi kısaca tanıtabilir misiniz?

3 DÖNEMDİR MECLİS ÜYESİYİM

?1968 İnegöl doğumluyum. Kafkas göçmeni bir ailenin 4. Kuşak torunuyum. İnegöl´ün ekmeğini yedim, suyunu içtim, İnegöl´de kazanıp İnegöl´de harcamaya özen gösteriyoruz. Öğrencilik hayatımdan sonra Uzun Sokak´ta babamın esnaf olması hasebiyle 36 yaşıma kadar orada terzilik ve konfeksiyonculuk olarak 3 mağaza işlettik. Sülalemizin sosyal faaliyetlerde geri kalmaması nedeniyle ben de geri kalmadım. Siyasette aktif görevler aradım. Verilen görevleri gayretimizle daha üst seviyelere çıkardık. Farklılık oluşturan çalışmalara imza attık. İnegöl halkının çoğu bizi o yönden tanıyor. 14 Ağustos 2001´de kurulan AK Parti ile Milletvekilimiz Sedat Kızılcıklı´ya ilçe başkanlığı tevdi edilmişti, parti yönetimini oluştururken ilk teklif ettiği kişi bendim. O süreçte işlerimiz yoğundu, müsaade isteyip yeniden görüşeceğimizi söyledik. Rahmetli Hikmet Şahin başkanımız da bizi aralarında görmek istediklerini söylediler. Bursa´ya gittiklerinde benim İnegöl´den Meclis Üyeliğine başvurmamı istemişti. 2001 ile başlayan AK Parti giriş sürecimizle birlikte 2004´teki yerel seçimlerde meclis üyesi oldum. Seçildim. 2009´a kadar verilen tüm görevleri yerine getirdik. Siyasete girmeden önce uzmanlaştığımız sosyal kültürel faaliyetlerle ilgili bize verilen Kültür Sanat Komisyonu Başkanlığı ile birçok faaliyete imza atıp farkındalık oluşturduk. Bu aşamada birçok önemli projenin başında bizi görevlendirdiler. 2009´da da 2. Dönem meclis üyeliğimizde önceki faaliyetlerimize devam edip farklı projelerin başında olduk. 2014´te Büyükşehir Yasasının çıkmasıyla birlikte İnegöl ile beraber İnegöl´ü temsilen Bursa Büyükşehir Belediye Meclis üyesi olduk. 3 dönemdir meclis üyeliği yapıyorum. Bizlere verilen görevi en üst düzeyde yerine getirmeye çalışıyorum. Hem İnegöl Belediyesinde hem de Bursa Büyükşehir Belediyesindeki belediyelerin kurduğu kamu iktisadi teşekküllerinin yönetimlerinde görev alıyorum. Alinur Aktaş başkanın Büyükşehir Belediye Başkanı olmasıyla İnegöl´deki koltuk boşalınca AK Parti İlçe Teşkilatında yapılan temayülde en iyi oyu alan 2 kişi olarak Alper Başkan ile birlikte Cumhurbaşkanımızın huzuruna çıktık. Bizlere verdiği mesajda hangi görevde olursak olalım devamlılığımızı ilettik. Partimize bir dargınlığımız yok. Bize ne tür görev verildiyse hep en üst düzeyde yerine getirmeye çalıştık. Bizim de potansiyel Belediye Başkan adayı olduğumuzu gözlemledik. Meclis üyeliği sürecinde bu birikimi elde ettik. Teşkilatımızın teveccühü, halkımızın bize aday ol baskılarıyla ölçtük, biçtik. Hem il, hem ilçe teşkilatlarımız, hem de Ankara ile yaptığımız istişareler neticesinde kuvvetli adaylardan biri olabileceğimiz mesajını aldım ve aday adaylık sürecine müracaat ettim. Süreç buraya geldi?.

 

AK Partili belediye meclis üyeleri içerisinde en aktif isimlerden birisiniz. Özellikle sosyal ve kültürel projelerde sizi hep baş rolde gördük. Bu projelerden kısaca söz eder misiniz?

ÖNEMLİ PROJELERİN ALTINA İMZA ATTIM

?Siyasete girmeden önce çok aktif çalıştığımız STK´lar vardı. Bunların başında Kafkas Derneği geliyor. Kafkas Derneğinde 40 yılım geçti. Uzun Sokak´taki eğitimim ayrı bir yerde ama gelişmemde ailem, uzun sokak ve Kafkas Derneğinin etkisi vardır. Disiplinli çalışmamın olgunlaşması da Kafkas Derneğinde yaşadığım süreçte gelişti. Onun dışında yaptığımız çalışmalarla siyasete girdik. O esnada önemli görevler aldık. Uluslararası Festival kavramında amacımız halkın her kesimine hitap edebilecek organizasyonlar içinde olmaktı. Biz mobilya şehriyiz, mobilyamızı kültürel olarak nasıl tanıtabiliriz noktasında çalıştık. Bu çalışmayı Altın Mobilya Halk Dansları ile gerçekleştirdik. Festival kapsamında şehrimizin mobilya sektörünü tanıtmak istemiştik. Bu işin içinde kültür, sanat ve tarihle ilgili çalışmalarımız da oldu. 2005 yılında kurulmasına karar verilen Kent Müzesi´nin başına getirildik. 3,5 sene bilfiil köy köy, belde belde gezerek şu anki olgunlaştırdığımız müzenin tüm materyalini tek kuruş ödemeden İnegöl halkı katkılarıyla belediyeye kazandırdık. Geçmişte mantar yetiştirilen, koyun keçi konulan Ortaköy Kervansarayı ile ilgili restorasyon çalışmalarını başlattık. Kervansarayın restore edilebilmesi için çalışma başlatıldı. Müzemiz ilk ilçe kent müzesi olarak tarihe geçti. Birçok materyal elde ettik. Depolarda muhafaza ederken sektörel şehrin sektörel müzeleri olduğu kanısına vardık. İnegöl mobilya ile anıldığı için mobilya müzesi yapma fikrimiz olduğunu söyledik. Olur aldıktan sonra çalışmaya başladık. Dünyada böyle bir müze yok. Türkiye´nin ilk ve tek mobilya müzesini kurduk. Bu çalışmaları yaparken de 600-700 yıllık mezar taşlarıyla ilgili çalışmamız oldu. Bununla ilgili bir kitap bastırdık. İnegöl´ün geçmişinde kalan kültürel oyunlar ve türkülerle ilgili çalışmamız oldu. İnegöl Halk Dansları topluluğumuz dünyanın her yerinde gösteriler yapıyor. Bacasız sanayi dediğimiz DOSTUM Turizm Merkezi çalışmalarını da üstlendik. 12-13 branşta çalışmalarına devam ediyor. Bu bizim önceliklerimizden biri? 2 sene süren bir çalışmayla dağ bayır gezerek kent ormanı projesi ile ilgili çalıştık. Eğim haritalarını çıkardık. Fevziye Kanyonu´nun turizme kazandırılmasıyla alakalı çalışma yaptık. Turizme ayrı bir sayfa açmak istiyoruz.?

 

Aday adaylığını kamuoyuna duyuran ilk isim siz oldunuz. Teşkilatınızın ve ilçe halkının aday adaylığınıza bakışı nasıl oldu tepkiler nasıl?

TEPKİLER OLUMLU OLDU

?Cumhurbaşkanımızın huzuruna çıktığımızda bu olgunlaşmıştı. Orada Alper Başkana tevdi edildi, ama el ele beraber döndük. Kamuoyunda 2 aday belli diye yorumlar yapılmaya başlamıştır. Alper beyin de, bizim de 2019´da Allah nasip ederse aday adayı olacağımızı kamuoyu kesin gözüyle bakıyordu. Siyasette süreç istediğiniz gibi yürümüyor, zamanı beklemeniz lazım. 1,5 ay öncesine kadar geldik. Özel sohbetlerde ?nasip, sağlığımız yerinde olursa aday adaylığını düşünürüz´ diyorduk. Aday adaylık süreci başlamadan önce sosyal medyada bizi sevenlerle ilgili sayfa açıldı. O tevafuk oldu. Öyle bir şey olunca yerel basın ?Nedim Bayram sosyal medyadan aday adaylığını açıkladı´ diye bir yorumda bulundu. Biz de o gün en yakında olan bir yerel gazeteye uğradık, resmi başvurumuzun olmadığını, fakat İnegöl ile alakalı fikirlerimiz olduğunu söyledik. Teşkilatımızdan olumsuz bir tepki almadık. Zaten her dönem yapılan seçimlerde arkadaşlarımızla beraber olan 3-5 kişiden biri kaldım. O yüzden teşkilat ile hep uyum içinde çalıştım. Her gördüklerinde destekleyici sözlerle bizlere destek verdiler.?

 

31 Mart seçimleri için Alper beyle birlikte 17 aday var. Bu kadar aday adayı olacağını tahmin ediyor musunuz? Aday enflasyonunu neye bağlıyorsunuz? Şansınızı nasıl görüyorsunuz?

HER ADAY ADAYI KADAR ŞANSLIYIM??

?Alper Bey ile birlikte 17 adayımız var. Türkiye geneline baktığımızda ilçe nüfuslarına göre aynı yüzde oranında her yerde aday adaylıkları var. Teşkilatın her mensubu, teşkilat dışında olan arkadaşlarımız bile bu işi yapabileceğini düşünüyor. Bizleri ziyadesiyle mutlu ediyor. Her arkadaşımızın buraya aday olma özgürlüğü var. Tüm aday adayı arkadaşlarımızın bu işi yapabileceğini düşünüyorum. Belediye Başkanımız zaten bu işi yapıyor. Tüm ilçelerde aynı miktar var. Bu AK Parti´nin zenginliğini gösteriyor. Her aday kadar ben de şanslıyım. Bazı arkadaşların teşkilattaki bilinirliği, tecrübelerinden ötürü kamuoyunun 3-4 arkadaşla ilgili isimsel yorumları oluyor. Bizleri de bu isimler arasına katıyorlar. Hoşuma gidiyor. Bu işlerde kamuoyu isimleri teraziye koyar, bazıları öne çıkar. Bu normaldir?.

 

Dün temayül yoklaması vardı. Sizce temayül sonuçlarının adayın belirlenmesine etkisi nedir? 

TEMAYÜL 5-6 KRİTİERDEN BİRİ

?Temayül çok farklıydı. Türkiye´de ilk defa denenen e-temayülü gerçekleştirdik. Önceden 2-3 ismi sandıklara atıyorduk, sandıklar sayılıyordu, raporlar tutuluyordu. Arkadan herkes değişik yorumlar yapıyordu. Ama dünkü yapılan temayül direk Cumhurbaşkanımızın oturduğu bilgisayara düştü. Belediye Başkan Aday Adaylıklarıyla ilgili değişik kriterlerle araştırmalar yapılıyor. Yapılan yorumlarda İnegöl´e değişik grupların gelip anketler yaptığı yönünde? Birebir mülakatlar yapılıyor. Teşkilatın görüşü, il teşkilatının görüşleri, adayların mülakatları gibi 5-6 kriterden biri de bu e-temayül olacaktır. Tek başına temayül belirleyici olmaz. Eskiden temayüller etkili olmaz diye bir mantık vardı, o mantık bu sene etkili olmaz. Cumhurbaşkanımızın önüne düştüğü için bu temayül 5-6 kriterden biri olacaktır?.

 

 

 

Aday adaylığınızla ilgili nasıl bir çalışma yürütüyorsunuz? Sosyal medyada çok aktif bir şekilde takip ediliyorsunuz. Bunun dışında ne gibi çalışmalar yürütüyorsunuz?

PROJE ÇALIŞMALARINI YÜRÜTÜYORUZ

?Aday adaylığı sürecinde farklı çalışmalar yapmıyorum. Sosyal medyayı biraz daha aktif kullanıyoruz. Adaylık süreci kesinleşmeden fazla aktivite içerisinde bulunmak istemiyorum, ama tabi ki yaptığımız çalışmalar oluyor. Adaylığımız olgunlaşırsa nasıl bir çalışmanın içerisinde olmam gerektiğini görüşüyorum. Proje çalışmaları yürütüyoruz. Bu arkadaşlarımız içinde akademik arkadaşlarımız da var. Daha çok bu çalışma üzerindeyim. Kimi zaman özel görüşüyoruz, kimi zaman toplumsal görüşüyoruz, ama özel bir gayretim olmuyor.?

 

 

Aday olursanız, ekip arkadaşlarınız hazır mı? kimlerle çalışacağınız ve projeler belli mi?

BAZI PROJELERİ HİBE KREDİLERLE YAPACAĞIZ

?3 dönem meclis üyesi olmamız hasebiyle İnegöl´deki kırsal dâhil tüm sorunlara hâkimiz. Bunlarla ilgili çözümlenmesi gereken konular üzerine çalışıyoruz. Bunun üzerine kaç tane proje yapabiliriz diye bir havuzumuz var. Teşkilatımızın da yaptığı bir proje havuzu olacak. Değerlendirdiğimiz projelerle aynı havuzda toplayacağız. Tüm projeleri yapacağız diye bir şey yok. Bütçe yönetiyorsunuz, bu bütçe dâhilinde o projeleri yapmaya çalışacağız. İnegöl Belediyesinin yeni çıkan kanunla kalkınma ajanslarından aldığı hibe krediler var. Bunun 3 tanesine İnegöl olarak başvurup aldık. Bu koordinatörlüklerde de bizler bulunduk. Bu projelerde de akademik arkadaşlarımız bulundu. Onlarla bu tür projeleri devam ettireceğiz. Uluslararası hibe fonlarına göre de projeler hazırlıyoruz. İnegöl Belediyesi bütçesi dışında hibe kredileri ile 10 milyon TL getireceğimizi düşünüyoruz.?

 

 

Özellikle İnegöl´e kazandırmak istediğiniz hayaliniz olan bir proje var mı?

Belediye meclis üyesi olarak ilçemizin ne gibi ciddi sorunları var, bunlarla ilgili önceliğiniz hangisine olacak?

ÖNEMLİ PROJELERİMİZ VAR

?Eyfel Sandalye gibi bir hayalim var. Bunu İnegöl Belediyesi bütçesiyle yapamayız ama hibe kredilerle ilgili böyle bir şeyi değerlendirebilirsek İnegöl mobilya sektörünün sembolünü yapacağız. ?Bu işin müzesini yapmışlar, binlerce firmayla üretim yapıyorlar, yüzlerce mağazaları var, sembolik olarak da devasa sandalye gösteriyorlar, turizm açısından da özel katkı sağlıyorlar´ dedirtmek istiyoruz. Bütçesi çok yüksek bir şey çıkarsa bunu değerlendireceğiz. Değişik fonlarla bunu yapmak istiyoruz. Belediyeler altyapı-üstyapı çalışmalarını zaten yapıyorlar. Belediye Başkanının artı katacağı projeleri yapmak istiyoruz. Tarihsel boyutta da İnegöl´ü çok güzel incelediğimiz için İnegöl Evlerini göz önünde bulundurmak istiyoruz. Belirli bir bölgeyi, sokağı, İnegöl evlerini projeye dönüştürüp alt katlarında ufak tefek ev yemekleri yapılan lokantalar, hediyelik eşya satıldığı yerler, üst katlarında da butik oteller gibi bir turizm alanı oluşturmak istiyoruz. Bu tarzda bir proje düşüncemiz var, başarabilirsek planlamayı düşünüyoruz?.

 

Belediye meclis üyesi olarak ilçemizin ne gibi ciddi sorunları var, bunlarla ilgili önceliğiniz hangisine olacak?

PARKLANMA SORUNU ÇÖZECEĞİZ

?Önceki akşam aday adaylarımızı tanıttık. İnegöl´ün en önemli sorunu trafik ve otopark denecek diye söyledim, bence de bunlardır. Bu belediye başkanlarımızın suçu değil. Atatürk Bulvarını tek yön yapmak zorunda kaldınız. İkinci bir alternatif yolunuz yok, yapmaya çalışsanız kamulaştırma yapmak zorundasınız. Atatürk Bulvarındaki kamulaştırma İnegöl Belediyesinin kim bilir kaç yıllık bütçesine denk gelecektir. 12-13 noktada yerler tespit ettik. Bu noktalarda zaman içerisinde 2-3 noktaya şuana kadar yapılmış katlı ya da katsız otoparkları yaparak sokaktaki parklanmayı otoparklara yönlendirmeye çalışıyoruz. Arabayı kullanan fertler olarak biz de suçluyuz. Otoparklar yapılıyor, ama gideceğimiz yerin önüne kadar arabayla gitme isteğindeyiz. Sokaktaki parklanmayı en aza indirecek projeleri gerçekleştirmek istiyoruz. Bunu da katlı otoparkları çoğaltarak yapmak istiyoruz. Sokak ya da caddelerdeki parklanmayı çözeceğiz. Cadde ve sokaklarda ringi en üst düzeye çıkaracak bir çalışmayı yaparak trafiği tek yöne düşünmek istiyoruz. Sorunu sıfıra indiremeyiz ama ne kadar üst düzeyde bir yüzdeyle sorunu azaltırsak o bizim için iyi olacak. Ama ne kadar çalışırsanız çalışın işe gidiş-geliş saatlerinde trafik sorunu dünyanın hiçbir yerinde çözülememiştir.?

 

Aday olur ve seçilirseniz İnegöl´ü nasıl bir belediye başkanı bekliyor?

HALKTAN GELDİK, HALK GİBİ OLACAĞIZ

??Belediyeciliğimiz 2004´te başlamadı. 87´den beri belediyeciliğin içindeyiz. Muhittin Tanoğlu ağabeyimiz festival yapmak istediğinde bizi de komiteye önerdi, bu festivalin uluslararası olması gerektiğini savunmuştuk ve öyle oldu. Cemal Arık ve Hikmet Şahin ile birlikte o komitede hep olduk. 87´de işe başlayan çoğu arkadaşımızın emekliliği geldi. 87´den itibaren belediyeciliğin içinde olduğumuz için belediye çalışanlarının çoğuyla sohbetimiz devam ediyor. Belediyede bir birimdeyseniz, bakış açınız daha farklı olmalı. Hepsi bizi tanıyor, huyumuzu biliyor. Çalışanlarla ilgili eksi bir durumumuz olmayacak, bazı şeyleri daha rahat halledebileceğiz. Esnaf aileden geliyorum, esnaflık yaparken tarımcılığı da çiftçiliği de doya doya yaşadım. 2000´li yılların başındaki krizden sonra mobilya sanayine geçtik, orada da aktif rollerimiz oldu. Ticaret Meclis Üyeliğimiz de oldu. İnegöl´ün çeşitli sektörlerdeki şirketlerde de görevlerim oldu. Zaten İnegöl halkı beni her yönümle tanıyor. 40 yıldır da tüm derneklerle içli dışlı oldum. Belediye Meclis üyeliğindeki görevlerimden dolayı STK´larla, kulüplerle iç içe olduk. Her zaman kucaklayıcı olduk. Allah şımartmasın. Allah nefsimizi kontrol etmeyi de nasip etsin. Halktan geldik, halk gibi olacağız. Biz bunu gönülden söylüyoruz. Farklı bir değişim yaşayacağımı düşünmüyorum. İnegöl´ü neden bisikletle turlamayayım? İnegöl´ü ailesiyle birlikte bisikletle gezebilen bir belediye başkanı olmak istiyorum?.

 

Yaşanan ekonomik sıkıntılar nedeniyle iktidar bir çok projeyi durdurdu. Şuan İnegöl´de de duran belediye sarayı projesi var. Belediye sarayı için ne düşünüyorsunuz? Maliyet açısından bütçemiz bitirmeye yeterlimi, ya da projede bir değişiklik söz konusu olur mu?

HUKUKİ ÇALIŞMAYI BAŞLATTIK

?Projeye hakimiz, ama ne kadar ödeme yapıldı, nereye harcandı konusu idarenin işidir. İnşaat firması çalışmayı durdurduğunu belirtti, biz de hukuki çalışmayı başlattık. Tespitlerimizi yaptık. Süreç devam edecek. İlgili firmanın teminatı var. Kanuna göre içeride bıraktığı teminatı kaybetmiş pozisyonda. Ekonomik sıkıntılardan ötürü bazı ürünlerde fiyat farkı oldu. İnşaat bundan sonra ne kadar farklı biter bilemiyorum. İlgili firma zamanında başlayıp zamanına göre hareket etseydi ekonomik krizin patladığı günlerde inşaatın yüzde 90´ının bitmiş olması gerekiyordu. 13 Ekim´de Belediyeye teslim etmesi gerekiyordu, ama o geciktirdi. Böyle olunca inşaat yüzde 30 oranlarındayken döviz sıkıntısı inşaat sektörüne vurdu. Bu sefer fiyatlar artınca zarar edeceğini belirterek, inşaatı yapamayacağını söyleyip durdurdu. Yüzde 15´lik bir kalan inşaat olsaydı zarar etme pozisyonu çok az düzeyde olacaktı. Kanuni süreç gelmeden müdahale edemiyorsun. Şimdi hukuki süreç devam ediyor. İnşaat o seviyeye geldikten sonra yarım bırakılacak hali yok. Oraya nasıl bir bütçe ayrılır o gelecek başkanın tasarrufudur. Gelirsem yarım bırakmam, hiçbir arkadaşımız da yarım bırakmaz. ?

 

Yine geçtiğimiz seçimlerde söz verilen vaatler var. hafif raylı sistem hastane çevresi kentsel tasarım projesi, Kültür Sanat ve Kongre Vadisi Projesi ile Batı Garajı projesi vs. bunları seçildiğinizde tamamlayacak mısınız?

 

BİTMEYEN PROJELERİ TAMAMLAMAYA ÇALIŞACAĞIZ

?Yüzde 100 olacağına inandığım bir işle ilgili bile bir açık kapı bırakırım. Bana siyaseten gelen vatandaşların da bana talepleri olduğunda bile işin bittiği kesinleşmeden açık kapı bırakırım. Bu programla ilgili de çalışma içinde olacağız. Kongre Kültür Merkezini neden ötelediğimizi biliyorsunuz. Cemaatten dolayı devletin el koyduğu yerlerden biri İnegöl Belediyesine geçti. 5. Mevsim Kültür Merkezi büyük oranda bu işi karşıladığı için projeyi öteledik. İnegöl´ün bir kongre merkezine ihtiyacı var. Şuanda çok elzem değil, ama zaman içerisinde böyle bir alana ihtiyaç var. Diğer projelerle ilgili de elimizden geleni yapmaya çalışacağız. Hafif Raylı Sistem ile ilgili de bu konuda neler yapabilirizi görüşeceğiz. En üst gayreti göstereceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Bizden 1 istendi biz 5 yapmaya gayret ettik. Bunu da kanıtladık.?

 

Peki aday olamazsanız siyasete devam edecekmisiniz? yada ara mı vereceksiniz?

SİYASETİN ORTA NOKTASINDAYIZ

?Ne getirir bilemiyorum. 3 dönem belediye başkanları gerekli lüzum görüldüğünde devam edebilir diye açık kapı var. Bizi de meclis üyeliğine yazarlarsa hayır diyemeyiz. Siyasetin orta noktasındayız. Olgunlaştık. Aday adayı gösterilmezsek nasıl bir tavır sergilerim düşünmedim, ama burada bağlayıcı bir şey de söylemek istemiyorum. Bir kıyıda oturup beklemek istiyorum, ama bu ara vermek değil. Bize gelip sen bu işi iyi biliyorsun, işin başına geç derlerse geçeriz. Hangi arkadaşımız aday olursa 31 Mart akşamına kadar onunla birlikte hareket edeceğiz. Ondan sonraki süreçte siyaset ne getirir bilinmez. Kırılırım, darılırım, siyaseti bırakırım mantığında değilim, ama devam ederim de diyemiyorum. O anki pozisyon ne getirirse ona göre hareket edeceğim. İsmimizin ön plana çıkması yönünde çalışmadık. Projeleri ön planda tuttuk. Şehrimizde çocuklarımızın, torunlarımızın faydalanabileceği projelerle ilgili çalışacağız. 

 

Son olarak ilçe halkına ve teşkilat mensuplarına ne mesaj vermek istersiniz?

BU KADROLAR ARTIK OLGUNLAŞTILAR, PİŞTİLER

?2001 yılından beri Türkiye´deki en çok yüzdeyle bizi iktidarda tuttular. Bu nedenle ilçe halkımıza teşekkür ediyorum. Bazı yol kazaları yaşasak da ?şöyle olmalı´ deseler de sandığa gittiklerinde bize verdikleri yüzde ortalaması belli. Kendilerine teşekkür ediyorum. Bu kadrolar artık olgunlaştılar, piştiler. Partimizin tüm neferleri ustalık dönemlerini yaşadılar. Bundan sonra daha başarılı çalışacak arkadaşlarımız alt kadrolardan geliyorlar. Bize olan hoş samimiyetin devam etmesi yönünde dilek ve temennim olacak. Teşkilat mensuplarıma ayrıca teşekkür ediyorum. Gençlik kolları da kadın kolları da meclis üyelerimiz de ana kadememiz de devamlı değişseler de uyumlu çalıştık. Belki kırdığımız arkadaşlarımız olmuştur, onlar da haklarını helal etsinler. 17 ilçeyi Bursa´da masaya yatırdığınızda, diğer ilçelerdeki teşkilat büyüklerimiz de İnegöl´ün çok uyumlu çalıştığını deklare ediyorlar. İnşallah tüm teşkilatlar böyle olur. İsterse muhalefet partisinde olsun, şehrinizle alakalı başarıyı getiriyor. Uyumsuzluk şehre yansır ama bu uyumla şehrinizde en üst düzey hizmetleri sunarsınız. Her köşedeki teşkilat mensuplarımıza teşekkür ediyorum. Allah herkese böyle bir teşkilat nasip etsin. Ayrıca bugün Mevlid Kandilini idrak ediyoruz. Tüm ilçemizin, ülkemizin ve İslam âleminin Mevlid Kandili mübarek olsun, Allah yar ve yardımcımız olsun?.



  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,34% 0,29
  • EURO

    35,09% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2308,86% 1,39
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29