www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Kanserde Erken Teşhis Önemli

Kanserde Erken Teşhis Önemli

İnegöl İlçe Sağlık Müdürü Dr. Enver Ünal koordinatörlüğünde, KETEM ve Sağlıklı Hayat Merkezi tarafından ?Kanserde Erken Teşhisin Önemi´ konusunda toplumsal farkındalığın sağlanması amacıyla İnegöl AVM Cinema Pink sinemalarında film seanslarında tanıtım fr

Kurulan stantta vatandaşlara, kanserde erken teşhisin önemi anlatılırken, kanser taramalarının KETEM tarafından ücretsiz olarak yapıldığı, erken tanı olanağı veren kanser türleri için bu taramaların çok önemli olduğu vurgulandı.

 

KANSER, TÜRKİYE´DE ÖLÜM NEDENLERİ ARASINDA İKİNCİ SIRADA

İstatistiklere göre kanser, Türkiye´de ölüm nedenleri arasında ikinci sırada yer alıyor. Bununla birlikte beslenmeye dayalı metabolizma hastalıklarının ise dördüncü sırada yer alıyor. Kadınların erkeklere oranla daha fazla kanser riski altında olduğuna dikkat çeken uzmanlar, ?Kadınlarda meme kanseri, erkeklerde ise akciğer ve prostat kanserleri en sık görülen kanserler arasında. Kanserde risk faktörleri olarak genetik nedenlerin yüzde 5-10, çevresel nedenlerin yüzde 25-30, obezitenin ise yüzde 10-20 arasında olduğunu gösterebiliriz. Tütün, alkol ve obezite gibi davranışsal faktörlere dikkat edildiğinde ise yüzde 35-40 oranında bir rakamın ortaya çıktığını söyleyebiliyoruz? ifadelerini kullandılar.

 

Haber ve Fotoğraf: M. Salih KAYGUSUZ



  • BIST 100

    9669,35%1,52
  • DOLAR

    32,59% 0,35
  • EURO

    34,85% 0,37
  • GRAM ALTIN

    2490,11% 0,24
  • Ç. ALTIN

    4182,30% 0,25