www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

KBRN Ünitesi Hizmete Girdi

KBRN Ünitesi Hizmete Girdi

İnegöl Devlet Hastanesi´nde yeni açılan ve personel eğitimleri tamamlanan KBRN (Kimyasal, Biyolojik, Radyoaktif, Nükleer Tehdit) Ünitesi hizmete girdi.

İnegöl Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Hayrettin Göçmen, açılışı yapılan KBRN (Kimyasal, Biyolojik, Radyoaktif, Nükleer Tehdit) Ünitesini kamuoyuna tanıttı.

BURSA´YA HİZMETE HAZIRIZ

Ünite hakkında bilgi veren Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Hayrettin Göçmen, ?Hastanemizde KBRN (Kimyasal, Biyolojik, Radyoaktif, Nükleer Tehdit) Ünitesinin açılışını yaptık. Bursa´da üçüncü KBRN ünitesi oldu. Bu ünite, özellikle Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik ve nükleer sıkıntıya maruz kalan vatandaşlarımızın hastaneden hizmet alan diğer hastalara ve sağlık personeline bulaşmayı engellemek amacıyla izolasyon ve temizlik sağlanacak. KBRN ünitesini Acil Servis girişinde hayata geçirdik. İnegöl sanayi şehri? Kimyasal maddelerin yoğun bulunduğu şehirlerden bir tanesi? Bu kimyasal maddelere maruz olan kişi acile geldiğinde acilden hizmet alan hastaların ve sağlık personelinin kimyasal maddelerden etkilenme riski söz konusuydu. Bu riski ortadan kaldırmak amacıyla KBRN ünitesini yaparak hizmete açtık. İnşallah hiçbir zaman böyle bir kaza olmaz ama olursa KBRN ünitesinde gerekli dekontamisyonu yapılarak izolasyon odasına alarak hızlı bir şekilde sağlığına kavuşmasını sağlamak ve diğer vatandaşları kimyasal maddelerden koruma amacındayız. İnşallah KBRN ünitesine hiç zaman ihtiyacımız kalmaz. Ama olursa da İnegöl ve Bursa´ya hizmet etmek için hazırız? ifadelerini kullandı.

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9550,18%0,21
  • DOLAR

    32,54% 0,28
  • EURO

    34,88% 0,50
  • GRAM ALTIN

    2489,07% 1,10
  • Ç. ALTIN

    4201,71% 0,00