www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Kocatepe´de Çanakkale Rüzgârı

Kocatepe´de Çanakkale Rüzgârı

Kocatepe Okulu öğrencileri, 18 Mart Şehitleri Haftası kapsamında Çanakkale´de savaşan dedelerini buğday çorbası ve şekersiz üzüm hoşafı yiyerek yad etti.

Okulun çok amaçlı salonunda düzenlenen programda sinevizyon ve Çanakkale görüntülerinin ardından konuşan Kocatepe Okul Müdürü Mahsuni Canbay ?Çanakkale, bin yıllık tarihimizin her anına damga vuran istiklal ve istikbalimiz konusundaki kararlığımızın, iman gücünün, çok büyük fedakârlıklarla bir kez daha teyit edildiği yerdir. Azmin ve imanın, teknolojiye galebe çaldığı tarihte eşine çok az rastlanan bu büyük destan, namusu bildiği vatanın ve milletin bekası için gözlerini kırpmadan canlarını vermeye göze alan yüzbinlerce kahramanın eseridir. Biz aslında kimin?" sorusunun cevabını merak edenler Çanakkale´ye bakmalıdır. Orada Filistinli Ahmet´le Musullu Selahaddin´i Sudanlı Muhammed´le Tunuslu Aliyi, Bosnalı Muratla Kırımlı Keman ve elbette Anadolu´nun, Trakya´nın her şehrinden kahramanlar görecektir. Anadolu´dan Ortadoğu´ya, Balkanlardan Kuzey Afrika´ya kadar kökeni, rengi ve meşrebi ne olursa olsun Mehmetçikler, aynı dava uğrunda Çanakkale´de bir araya gelmişler, aynı toprağa kanlarını akıtmışlardır. Bunun için Mehmet Akif Ersoy, Çanakkale´de savaşan kahramanları Bedr´in aslanlarıyla mukayese etmiş, mezar taşı olarak başlarına Kabe´yi layık görmüştür. Aynı zamanda Çanakkale Zaferi, binlerce yıllık şanlı tarihe sahip milletimizin, son 2 asırdır yaşadığı andan silkinişin, adeta kendi küllerinden yeniden dirilişinin sembolüdür. Milletimizin en seçkin, en yetişmiş, en verimli nesillerini feda etme pahasına Çanakkale´de fitilini tutuşturduğu ateş, kendimizde Kurtuluş Savaşını verecek gücü bulmamız ve yeni devletimizi kurmamızla sonuçlanmıştır. Geçmişimizden aldığımız her dersin, geleceğimizi aydınlatan bir ışık olduğunu unutmamalıyız. Çanakkale bizim için, 103 yıl sonra da çok güçlü bir şekilde önümüzü aydınlatan derslerle doludur. Dün Çanakkale´de olduğu gibi bugün yine dünya mazlumlarının sesi olan bu millet aynı ruh ve şuur ile 15 Temmuz´da başlayan İstiklal mücadelesini El-Bab´da ve halen devam etmekte olan Afrin´de bu kutlu yolda baş koyduğu hak davasını, hakkın davasını cihana haykırıyor. Bir kez daha Çanakkale Zaferi´nin 103. yıl dönümünü şan ile şeref ile anıyor başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere bu zaferde payı olan tüm kahramanlarımızı rahmetle yâd ediyorum. Konuşmama son vermeden önce davetimize icabet eden misafirlerimize ve bu programda yapımında etkinliklerde ki katkılarından dolayı İnegöl MÜSİAD Derneği´ne ve değerli başkanımız Halil Malkaç beye, Hüdai Cami İmam Hatibi İsmail Ceyhan, İstaş Cami müezzini Muhit Diktaş ve Yukarı Camii imam hatibi İlyas Doğan hocalarıma teşekkür ederim? dedi.

 

Programın ardından okul bahçesinde okul öğrencilerine Çanakkale savaşında şehit olan şehitlerimizin menüsü olan buğday çorbası ve şekersiz üzüm hoşafı dağıtıldı.

 

Haber ve Fotoğraf: Şerif GÜRBAŞ



  • BIST 100

    9455,59%-0,72
  • DOLAR

    32,59% 0,37
  • EURO

    34,78% 0,16
  • GRAM ALTIN

    2496,79% 0,51
  • Ç. ALTIN

    4168,04% 0,00