www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Koşulsuz burs ve iş garantisi

Koşulsuz burs ve iş garantisi

Domaniç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Saye Home Mobilya arasında iş garantili istihdam ve maddi duruma bakılmaksızın burs protokolü imzalandı.

Domaniç İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Saye Home Mobilya arasında Eylülde imzalanan protokol kapsamında Domaniç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi mobilya bölümü öğrencileri, maddi duruma bakılmaksızın 5 yıllık burs ve iş garantisi imkanına kavuştu.

Her yıl Eylül ayında yeniden belirlenecek burs miktarları için 500 bin Türk Lirası proje maliyeti ayrıldı.

Ayrıca, 11. sınıftan 12. sınıfa geçen öğrencilerin 3 aylık yaz tatil dönemini değerlendirmeleri açısından firma bünyesinde SGK’lı olarak iş imkânı sağlanacak.

Yine 5 yıllık “Okul-Sanayi İşbirliği Kütahya Modeli” protokolü kapsamında, başarı gösteren öğrenciler teknik geziler, fuar gezileri gibi etkinlikler faydalanacak. Sosyal faaliyetler kapsamında öğrencilerle halı saha maçları, piknik ve geziler düzenlenecek.

Saye Home Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Mevlüt Karatay, protokol kapsamında meslek lisesinde eğitim gören öğrencilerin çok ayrıcalıklı olacağını söyledi. Öğrencilerinin protokol sayesinde direkt sektörle bir araya geleceğini anlatan Karabay, “ Projede ki asıl amacımız mobilya sektörüne teknik kabiliyeti yüksek elemanlar yetiştirmek. Bu okulların cazibesini artırmak ve okulumuzdaki öğrenci sayısını artırmak. Sektörde daha başarılı arkadaşlar kazandırmak. Bu bölümü tercih eden öğrencilerimiz şartsız koşulsuz, maddi durum gözetmeksizin burs imkânı sağlanacak. Okulun bir takım eksik ihtiyaçları karşılanacak. Beş yıl sürecek bu proje kapsamında minimum 500 bin TL bir bütçe ayırmış bulunmaktayız” dedi.

Ayrıca ilçenin kırsal kalmasından dolayı göç yaşandığını dile getiren Karatay, “ Bu projeyi bir sosyal sorumluluk projesi gibi düşünerek, hem buradan göçü engellemiş olacağız. Birde burada sanayinin gelişebilmesinin önünü açacağız. Kalifeyeli elemanda bulunduğu için kendi memleketlerinde çalışabilecekler” diye konuştu.

Mobilya Fuarının son gününde MODEF’i ziyaret eden Domaniç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, mobilya sektörüne ilişkin bilgilendirildi.

 

 



  • BIST 100

    9506,34%-0,25
  • DOLAR

    32,49% 0,13
  • EURO

    34,72% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2489,94% 1,14
  • Ç. ALTIN

    4168,04% -0,71