www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

?Kudüs İlelebet Müslümanların Başkenti Olacaktır?

?Kudüs İlelebet Müslümanların Başkenti Olacaktır?

Demokrat Parti İlçe Başkanı Murat Balakuş, ABD´nin Kudüs konusundaki söylemlerine tepki göstererek; ?O hicranlı kutsal beldemiz, ilelebet Müslümanların başkenti olacaktır!? dedi.

Konu ile ilgili konuşan Demokrat Parti İlçe Başkanı Murat Balakuş, ?Hicranlı kutsal beldemiz ilelebet Müslümanların başkenti olacaktır!Bu kararın Aralık 1917´de Kudüs´ü Osmanlı askerlerinin terk edişinin 100. yıldönümü günlerine rastlaması da ayrı bir hicran! Demokrat Parti olarak ABD´yi de Kudüs´ü İsrail´in başkenti olarak tanıma kararından vazgeçmeye çağırıyoruz. ABD´nin Kudüs´ü İsrail´in başkenti olarak tanıma kararı, sadece BM kararlarına değil, Kudüs´ün asırlara sari kadim karakterine de aykırıdır. Dolayısıyla bu adım, uluslararası hukukla birlikte, tarihi ve sosyal gerçeklerin hiçe sayılması anlamına gelmektedir. İsrail´in Kudüs´ü ilhak kararı, bu çerçevede yaptığı tüm işlemler ve uygulamalar nasıl hiçbir zaman kabul görmemişse, bu açıklama da aynı şekilde gerek vicdan, gerek hukuk, gerekse tarih önünde hükümsüzdür.?

?İLELEBET MÜSLÜMANLARIN BAŞKENTİ OLACAKTIR!?

?Sorumsuz ve istikâmeti belirsiz olan siyasetçilerin yönettiği bir dünyadayız... ABD Başkanı Trump, hakkında yapılan eleştiriler ve soruşturmalar karşısında adeta kendini kurtarmak için bölgede taşları yerinden oynatacak, istikrarsızlığı artıracak çok vahim bir karar alarak, Kudüs´ü başkent ilan etti.Filistin meselesi, Ortadoğu´daki istikrarsızlığın ve kaosun merkezindeki bir problem. Trump´ın aldığı bu karar ise bölgedeki travmanın ancak daha da derinleşmesine yarar. Türkiye, İran, Mısır ve Suudi Arabistan´ın birbiriyle anlaşmazlıklarının zirve yaptığı bir dönemde ABD Başkanı Trump böyle bir karar almış olması, dikkatlerden kaçmadı. Arap Baharından bu yana yaşanan hadiselere, özellikle Suriye´deki iç savaşa baktığımızda, bölgede İsrail´in üzerindeki baskının hiç olmadığı kadar hafiflediğini görüyoruz. Ortadoğu´nun başat ülkelerinin arasındaki mücadeleden, en az maliyetlehedefine gitmesi için İsrail´in eline çok önemli fırsatlar çıkıyor.Trump´ın Kudüs´ü başkent ilan etme kararı; Ortadoğu´nun başat ülkelerini aklıselime sevk etmeli ve anlaşmazlıkları ötelemeye vesile olmalıdır. Bu kararın Aralık 1917´de Kudüs´ü Osmanlı askerlerinin terk edişinin 100. yıldönümü günlerine rastlaması da ayrı bir hicran !O hicranlı kutsal beldemiz, ilelebet Müslümanların başkenti olacaktır!? ifadelerini kullandı.

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9669,35%1,52
  • DOLAR

    32,59% 0,35
  • EURO

    34,85% 0,37
  • GRAM ALTIN

    2490,11% 0,24
  • Ç. ALTIN

    4182,30% 0,25