www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

MADDE BAĞIMLILIĞI İLE SAVAŞ SÜRÜYOR

MADDE BAĞIMLILIĞI İLE SAVAŞ SÜRÜYOR

Acıbadem Üniversitesi Tıp Fakültesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı ve Yeniden Sağlık ve Eğitim Derneği kurucusu ve başkanı Prof. Dr. Kültegin Ögel ve Yeşilay Danışmanlık Merkezi (YEDAM) yetkilileri Bursa Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve

Madde bağımlılığı ile mücadelede koruyucu önlemler kapsamında bilgi ve deneyim paylaşımının amaçlandığı ziyaret programında GADEM, Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği ve Yeşilay Bursa Şubesinde katılımcılara yapılan çalışmalar hakkında bilgi verildi, işbirliğinin artırılması yönünde öneriler alındı. Ziyarete ev sahipliği yapan GADEM, Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği ve Yeşilay Bursa Şubesi madde bağımlılığı ile mücadelede yaptıkları çalışmaları anlattılar. GADEM sorumlusu sosyolog Gökhan Öztürk, yaptığı sunumda Bursa Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı Sağlık İşleri Şube Müdürlüğünün yürüttüğü Gençlik ve Aile Destek Merkezinde iki psikolog, bir sosyolog ve bir sosyal hizmet uzmanının çalıştığını, amaçlarının madde bağımlısı kişilere psiko-sosyal destek sağlayarak kişisel ve sosyal gelişimlerini desteklemek suretiyle madde kullanım oranlarını azaltmak ve tamamen bırakılmasını sağlamak, risk altındaki çocuk, genç ve yetişkinlere yönelik koruyucu ve önleyici çalışmalar yaparak toplumsal bilinci arttırmak ve uyuşturucu maddeye karşı olan talebi azaltmak olduğunu belirtti.

Başkanlığını Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe´nin yaptığı Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği Müdürü Murat Ar katılımcılara Birliğin kuruluş amacını, faaliyetlerini, madde bağımlılığı ile mücadelede Birlik olarak üye belediyeler ile birlikte yapılan çalışmaları anlattı.

Yeşilay Bursa şubesinin tarihi Reyhan Paşa Hamamında gerçekleşen günün son görüşmesinde Şube Başkanı Serhat Yamalı katılımcılara Yeşilay Bursa Şubesi olarak bağımlılık ile mücadelede yaptıkları çalışmaları anlatarak yapılabilecek işbirlikleri ile ilgili fikir alışverişinde bulunuldu.

 

Haber ve Fotoğraf: Haber Merkezi



  • BIST 100

    9506,34%-0,25
  • DOLAR

    32,49% 0,13
  • EURO

    34,72% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2489,94% 1,14
  • Ç. ALTIN

    4168,04% -0,71