www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

MAHALLE OTOPARKI HİZMETE GİRDİ

MAHALLE OTOPARKI HİZMETE GİRDİ

İnegöl Belediyesi, şehrin ara sokaklarında yaşanan trafik yoğunluğunun önüne geçebilmek adına başlattığı mahalle otoparkları uygulamasında 57. Otopark Turgutalp Mahallesinde hizmete açıldı.

 

İnegöl Belediyesi´nin mahalle otoparkı uygulamaları devam ediyor. Özellikle ara sokaklarda oluşan yoğun parklanma ve trafik yoğunluğunun önüne geçebilmek adına İnegöl Belediyesi mahalle otoparkları uygulamaları ile bu soruna neşter vuruyor. Daha önce 56 mahalle otoparkını tamamlayarak hizmete açan İnegöl Belediyesi, 57. Mahalle otoparkını Turgutalp Mahallesi Barbaros Caddesinde ilçe halkının hizmetine sundu.

45 BİN TL´YE MAL OLDU

Barbaros Caddesi üzerinde bulunan 500 m2 alanda yapılan düzenlemeyle tamamlanan 12 araçlık otoparkın hizmete hazır hale gelmesinin ardından, Belediye Başkan Yardımcısı Adil Kansu bugün otoparkta inceleme yapıp açıklamalarda bulundu. İnegöl Belediyesi olarak her alanda çalıştıklarını belirten Kansu, ?Bugün de Turgutalp Mahallesi Barbaros Caddesi üzerindeyiz. Buradaki mahalle sakinlerimizin talebi üzerine bir otopark çalışması yaptık. Buranın alanı yaklaşık 500 m2. 180 m2´si 12 araçlık otopark olarak düzenlendi. Kalan 320 m2´lik alan ise sert zemin uygulaması ve ağaçlandırma şeklinde yapıldı. Akçaağaç ve erguvan ağaçları dikildi. Buranın Belediyemize maliyeti yaklaşık 45 bin TL? dedi.

GENÇLERE UYARI; ?SAHİP ÇIKALIM?

Otopark alanında kalan UEDAŞ´a ait trafonun da boyanarak kötü görüntüsünün giderildiğini ifade eden Adil Kansu, ?Gördüğünüz gibi otoparkın yan tarafında UEDAŞ´a ait bir trafo var. Bu trafoyu da güzel bir şekilde boyayarak estetik bir görünüm kazandırdık. Benim gençlerden ricam, lütfen trafolarımıza sahip çıkalım. Gelişi güzel bir şekilde yazılar yazmayalım, kirletmeyelim. İlçemize hep birlikte sahip çıkalım? diye konuştu.

57. MAHALLE OTOPARKI

Barbaros Caddesinde hizmete giren otoparkın İnegöl´deki 57´nci mahalle otoparkı olduğunu da kaydeden Kansu, ?Nezih bir otopark oldu. Şehir merkezinde otopark sayımızı çoğaltıyoruz. Şuana kadar 56 mahalle otoparkımızı devreye soktuk. Bu otoparkımızla birlikte 57´nci otoparkı hizmete açmış oluyoruz. Devamı da gelecek. Akhisar mahallesinde uygulamamız devam ediyor. Alanyurt Yeni Mahallede 1. Ertuğrulgazi Caddesi üzerinde koruluk uygulamamız devam ediyor. Yine Barbaros Caddesi üzerinde bir çocuk oyun alanı çalışmasına da başladık. Hem kırsal mahallelerde hem merkez mahallelerimizde vatandaşların talebi doğrultusunda hizmetlerimizi sürdürüyoruz. Mahalle sakinlerimize otoparkın hayırlı olmasını temenni ediyorum? açıklamalarında bulundu.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9506,34%-0,25
  • DOLAR

    32,49% 0,13
  • EURO

    34,72% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2489,94% 1,14
  • Ç. ALTIN

    4168,04% -0,71