www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Mehmetçiğe duygulandıran destek

Mehmetçiğe duygulandıran destek

Halk Eğitim Merkezinde El Sanatları eğitimi alan 7 bedensel engelli öğrenci, Afrin´de düzenlenen Zeytin Dalı operasyonuna katılan Mehmetçiğe kendi elleriyle filografi sanatını kullanarak yaptıkları zeytin dalı figürünün yer aldığı kapı askılarını yolla

Geçtiğimiz yıl Aralık ayında Halk Eğitim Merkezinde El Sanatları eğitimi almaya başlayan Spina Bifida rahatsızlığı bulunan 14-29 yaş arasında değişen 7 bedensel engelli öğrenci, El Sanatları öğretmeni Yasemin Ceylan ve Rehber Öğretmen Kadime Sarı´nın destekleriyle Afrin´de Zeytindalı operasyonuna katılan Mehmetçiğe destek vermek için bir proje başlattılar. Yaklaşık 4 aydır el sanatları eğitimi alan öğrenciler, filografi sanatını kullanarak kendi elleriyle yaptıkları zeytin dalı figürünün yer aldığı 9 adet kapı askılarını yapmaya başladılar.

 

MEHMETÇİK İÇİN BİR ŞEYLER YAPMAK İSTEDİLER

El Sanatları Öğretmeni Yasemin Ceylan, ?Sosyalleşmek ve özgüvenlerini artırmaya, iletişim becerilerini kuvvetlendirmek adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Psikolojik desteklerini Kadime hocamız sağlıyor, ben de el becerilerini geliştirmelerine yardımcı oluyorum. Hayatlarını nasıl idame ettirebileceklerini az çok bildiğimden dolayı onlar için bu kursu açtık. Benim rahatsızlığım Spina Bifida, o yüzden bu rahatsızlığı yaşayan öğrencileri temin ettik. 4 aydır çalışıyoruz, gayet güzel şeyler öğrendiler. Çocuklarımız çok istekliler. Afrin´e göndermek için bir şeyler yapmak istediklerini ifade ettiler. Hocalarımızla görüştüm, birlikte bir proje yapalım dediler. Çocuklarımızın istekleri üzerine filiografi sanatıyla Afrin´deki Mehmetçiğimize Zeytin Dalı figürü işleyip kapı askısı ya da tablo göndereceğiz. 9 adet ürün yapıp teslim edeceğiz? dedi.

 

ASKERLERE DESTEK VERMEK İSTİYORLAR

Rehber Öğretmen Kadime Sarı ise, ?Çocuklarımızın bedensel yetersizliklerinden dolayı özgüvenlerini düşük oluyor ama bunlar için farklı sosyal etkinlikler yapıldığında hem kendilerini hem de toplumun onları kabul etme süreçleri daha hızlı gelişiyor. Haberleri ve gündemi takip ediyorlar ve askerlerimize destek vermeyi istediler. Ne yapabileceğimizi düşünüp ortaklaşa bir projeyi hayata geçirme kararı aldık. Çocuklar kendilerini daha mutlu hissediyorlar. Manevi bakımdan çok olumlu etkiler alıyorlar. Çocuklarımız eskiden bir şeyleri yapamayız diyerek bırakabiliyorlardı ama şuan denemek için adım atıyorlar, girişimlerde bulunuyorlar. En azından deneyebilirim diyorlar? şeklinde konuştu.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9506,34%-0,25
  • DOLAR

    32,49% 0,13
  • EURO

    34,72% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2489,94% 1,14
  • Ç. ALTIN

    4168,04% -0,71