www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

?Memur-Sen Erdemliler Hareketidir?

?Memur-Sen Erdemliler Hareketidir?

Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, ?Memur Sen ailesi olarak sendikacılığı ülkeyi yeniden inşa edecek erdemliler hareketi olarak görüyoruz.?dedi.

Sağlık-Sen Bursa Şubesi Mart ayı divan toplantısı İnegöl´ün turizm cenneti Oylat´ta gerçekleştirildi. Oylat Çağlayan Otel´de gerçekleştirilen toplantıya Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, Bursa Şubesi İl Başkanı Gökhan Yünkün ile şube üyeleri katıldı.

?TRENDEN İNENİN GERİ BİNMESİNE ASLA FIRSAT VERMEYECEĞİZ?

Toplantının açılış konuşmasını yapan Sağlık-Sen Bursa Şubesi Başkanı Gökhan Yünkün, ?Sendikacılık bir ekip işidir. Genel Başkanımızdan temsilcimize kadar herkes Sağlık Sen için çalışmaktadır. Bu konuda en kritik görev Genel Merkezimizdedir. Bursa´da yaşadığımız birçok sıkıntıda ilk başvurduğumuz yer genel merkezimiz olmuştur. Sorunların çözülmesi noktasında genel merkezimiz her zaman yanımızda yer aldı. Sendikacılıkta önemli noktalardan bir tanesi de sorun çözme yeteneğiniz ve kapasitesidir. Çalıştığımız bölgelerin büyüklüğüne bakıldığında sorun çıkmaması mümkün değildir. Bizler karşılaştığımız tüm sorunlarda öncelikle diyalog kurmaya çalıştık. Sendikamız veya teşkilatımız direk hedef alınmadığı sürece iyi ilişkiler kurmak için adım attık. Birçok kurumumuzda bu olumlu atmosfer başarıyla oluşturuldu. Kişisel menfaatler uğruna şubemizi sıkıntıya sokacak adımlar atmayıp üyelerimiz için çalıştık. Yöneticilerle kurduğumuz iyi ilişkilerin suiistimal edilmesine olanak sağlamadık. Ancak sendikamıza yönelik yapılan saldırıları unutmayıp zamanı geldiğinde cevabını verdik. Son 5 yıl içerisinde Genel Sekreterlik döneminde yaşadığımız olumsuz konulara karşı sendikamızın dik durmasını asla unutmayacağız. Sendikamıza karşı sırt dönenlerin yaptıklarını da asla unutmayacağız. Bu trenden inenin bir daha bu trene binmesine asla fırsat vermeyeceğiz ve müsaade etmeyeceğiz? dedi.

 

Yünkün konuşmasının devamında, son 4 yılda yaptıkları faaliyetleri aktardı.

 

TÜRKİYE´NİN MESELESİ BEKA MESELESİDİR

Memur-Sen ve Sağlık Sen Genel Başkanı Metin Memiş, ?Memur Sen ailesi olarak sendikacılığı ülkeyi yeniden inşa edecek erdemliler hareketi olarak görüyoruz. Sendikacılıktaki hizmetimizi millete hizmet diye tanımlıyoruz. Kuruluş gününden bu güne kadar misyonundan sapmadan, duruşundan taviz vermeden kim ne derse desin ülkesine ve milletine sahip çıkan bir görünüm çizdik. Birileri ?Siz tarafsınız´ diyorlar. Biz diyoruz ki ?Bayrak inmesin, ülke bölünmesin.´ Eğer taraf olmak buysa taraf olmaya devam edeceğiz. Yandaş sendika diyorlar? Milletin yanında olmak yandaşlıksa, mazlumların umudu olan bir liderin yanında olmak yandaşlıksa buradan ilan ediyoruz, yandaşız, yandaş olmaya devam edeceğiz. Kimse kimsenin aklıyla alay etmesin. Asıl yandaşlığın ne olduğunu son seçimlerde gördük. Kamu Sen´in 8 sendika başkanına müdahale edildi. Yandaşlıksa milletin yanında olan bir yandaşlığa evet diyoruz, bir siyasi partinin gölgesi altında olan yandaşlığı da onların nasıl yaptığını cümle âlem biliyor. Memur Sen, Sağlık Sen Genel Merkezi olarak aldığımız hiçbir kararı sorgulamadınız, sizlere teşekkür ediyoruz. Milletin sözü oldunuz ve ülkemizin bugünlere gelmesinde emek verdiniz. Bizim önceliğimiz vatanımız. Vatansız olmanın ne demek olduğunu 4 milyon Suriyeli kardeşimizden gördük. Önceliğimiz bu ülkenin geleceğidir. Ülkenin geleceğiyle oynamak isteyenlerin karşısında duracağız. Çocuklarımıza onurlu bir gelecek bırakmak, dedelerimizin, babalarımızın, bizlerin yaşadığı darbe süreçlerine maruz bırakmamaktır. Allah´a hamdolsun öyle bir teşkilata sahibiz ki kim var dendiğinde sağına soluna bakmadan ben varım diyerek bu ülkenin en zor dönemlerinde milletin adına meydanlara inebiliyoruz. Ülkemizin dünlerden bugünlere gelmesine en büyük katkıyı sundunuz. 28 Şubat´ın 22. Yılını geride bıraktık. 22 yıl önce bu milletle alay ettiler, milletin seçtikleriyle alay ettiler. Post modern darbe gerçekleştirdiler. İş adamlarını yok ederek bu ülkenin ekonomisini çökerttiler. Bu ülkenin geleceğiyle oynayacağız, bin yıl sürecek dedikleri 28 Şubat süreci 10 yıl bile sürmedi ama o zulmü yaşatanları bin yıl boyunca unutmayacağız? ifadelerini kullandı.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,46% -0,07
  • EURO

    34,72% -0,69
  • GRAM ALTIN

    2439,90% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19