www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

MESLEKİ LİSELERİ ÖN PLANA ALACAĞIZ

MESLEKİ LİSELERİ ÖN PLANA ALACAĞIZ

28 Aralık 2018´deyapılan genel kurul ile Türkiye Mobilyacı Sanayicileri Derneği Başkanlığına seçilen Mustafa Balcı, mesleki liselere büyük önem vereceklerini belirterek, mesleki liseleri ön plana çıkaracaklarını söyledi.

Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği Başkanlığına seçilen Mustafa Balcı, en büyük hedeflerinin mesleki liselere önem vermek olduğunu ifade etti.

 

Balcı, yaptığı açıklamada, "Biz bu sektöre, mobilyanın başkenti olan İnegöl´den başladık. Şimdi ise bu görev bizlere verildi. İnşallah kimsenin yüzünü kara çıkarmayız. Ayrıca bu sektöre faydamız olacağını düşünüyorum. Ekibimiz çok kuvvetli" dedi.

 

Milli Eğitim Bakanlığı ile birlikte, sektörün ara eleman sıkıntısını mesleki liseler ile çözeceklerini belirten Balcı, "Biz yönetim olarak işe okullardan başlayacağız. Milli Eğitim ile beraber, mesleki liselerimizi ön plana alacağız. Çünkü onlar bu sektörü yukarılara çıkarıyor. Sektörümüzdeki ustabaşıları, üretim müdürleri veya satış-pazarlama müdürleri bu okullardan mezun oluyor. Biz bu okullara fazla bakmadık. Bizler Milli Eğitim ile bu işe el atacağız.  2020´de konu ile ilgili projeler yapıp sunacağız" dedi.

 

Balcı, hedeflerini ise şu şekilde sıraladı: "En büyük amacımız okullardan başlamak. Bunun dışındaki hedeflerimiz; fuarları birleştirmek, sektörü bir arada tutmak, sektörün dış ticaretini arttırmak ve sektörün ufkunu açmak"

 

Haber ve Fotoğraf: Osman GÜRBAŞ

 



  • BIST 100

    9550,18%0,21
  • DOLAR

    32,54% 0,28
  • EURO

    34,88% 0,50
  • GRAM ALTIN

    2489,07% 1,10
  • Ç. ALTIN

    4201,71% 0,00