www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

Minik Ela İçin Yardım Çağrısı

Minik Ela İçin Yardım Çağrısı

İnegöl´de yaşam savaşı veren 5 yaşındaki lösemi hastası Ela´ya uygun iliğin bulunması için 7-9 Haziran tarihleri arasında kan bağışı ve kök hücre numune testi yapılacak.

Yakalandığı lösemi hastalığı nedeniyle yaşam savaşı veren 5 yaşındaki Ela Giden Taşçı, İnegöllülerin desteğini bekliyor. Henüz 5 yaşında olmasına rağmen hayatının en büyük sınavını veren İnegöllü Ela Giden Taşçı, ilik nakli için gönüllüleri bekliyor. Sosyal medya desteği ve hazırlanan afişlerle gönüllü donör bulabilmek için çaba harcayan Ela´nın ailesi, İnegöllü vatandaşların Ela´ya sahip çıkmasını istiyor.

3 GÜN BOYUNCA İNEGÖL´DE TARAMA YAPILACAK

Belediye Başkanı Alinur Aktaş da bugün yazılı bir açıklama yaparak ilçe halkına minik Ela´ya sahip çıkmaları konusunda çağrıda bulundu. Daha önce de benzer örneklerin yaşandığı İnegöl´de ilçe halkının bu tür konularda ne kadar duyarlı olduğunu bildiğini ifade eden Aktaş, 7-8-9 Haziran 2017 tarihlerinde saat kulesi önünde kök hücre numune testi için Kızılay Tırının İnegöllüleri bekleyeceğini duyurdu. Konuya ilişkin bir açıklama yapan Aktaş, ?Ailesinin uygun kök hücreyi bulabilmek için uzun zamandır çabaladığı Ela kızımıza donör bulunabilmesi için 5 ay gibi kısa bir süre kaldı. Daha fazla gönüllüyü daha hızlı sürede tespit edebilmek için İnegöl´de Kızılay işbirliği ile 3 günlük bir kan bağış kampanyası ve kök hücre numune testi yapılacak. 7 Haziran 2017 Çarşamba günü saat kulesi önünde kurulacak Kızılay tırı, 9 Haziran Cuma akşamına kadar işlemlere devam edecek. 17.00 ile 24.00 saatleri arasında gönüllü vatandaşlarımız saat kulesi önündeki bu tırda kan bağışı yapabilecekler. Kan bağışı yapan her vatandaşın kök hücre numuneleri de otomatikman yapılmış olacak. Farklı sebeplerden dolayı kan bağışında bulunamayan vatandaşlar için de sadece kök hücre testi yapılacak? dedi.

TÜM İLÇE HALKINI DAVET EDİYORUM

Başkan Aktaş, duyarlı İnegöl halkının Ela´nın bu durumuna sessiz kalmayacağına inandığını kaydederek ?İnanıyorum ki tüm ilçe halkımız bu 3 günlük süreçte Ela kızımıza uygun donörün bulunması için belirtilen saatlerde Kızılay tırına başvuracaktır. Aynı zamanda ramazan ayında olmamız münasebetiyle kan bağışlarında yaşanan düşüşü de göz önünde bulundurmakta fayda var. Ben tüm ilçe halkımızı ?Bir Ünite Kan Bir Can´ sözünü unutmayarak kan bağışı ve Ela kızımız için kök hücre numune testine davet ediyorum? diye konuştu.

KÖK HÜCRE TESTİ 2-3 DAKİKA SÜRÜYOR

Kök hücre numune testleri hakkında da bilgi veren Aktaş, ?Kök hücre numune testi maksimum 2-3 dakika süren ve çok fazla vakit almayan bir işlem. Gönüllü vericiden 5 ml´lik küçük 3 tüp kan örneği alınıyor ve kendisi tarafından Kemik İliği/Kök Hücre bilgilendirilmiş onam formu dolduruluyor. Ben tekrar ilçe halkımızdan Ela kızımız için birkaç dakikalarını ayırarak kök hücre numune testini yaptırmalarını rica ediyorum. Ela kızımıza da Allah´tan acil şifalar diliyorum? ifadelerinde bulundu.

Haber ve Fotoğraf: Kurum Bülteni



  • BIST 100

    9074,82%-0,06
  • DOLAR

    32,36% 0,16
  • EURO

    34,93% -0,36
  • GRAM ALTIN

    2324,18% 0,22
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00