Miniklerden Anlamlı Destek

Miniklerden Anlamlı Destek

İnegöl´de faaliyet gösteren DEHA Kids kreş ve anaokulu öğrencileri, Trabzon Vakfı Kebir Fırını tarafından gerçekleştirilen ?Askıda Ekmek? projesine harçlıklarıyla destek oldular.

Servis minibüsü ile ilçedeki bir fırına öğretmenleriyle birlikte gelen 4 yaşlarındaki 19 öğrenci, harçlıklarıyla ekmek aldılar. Minik öğrenciler, ekmekleri fırın önündeki yoksul vatandaşların gereksinimleri kadar ekmek alabildikleri dolaba yerleştirdi.

Okulun müdür yardımcısı Aybike Karakuş, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, çocukların paylaşım duygusunu bu tarz projelerle desteklemeye çalıştıklarını belirtti.

?AĞAÇ YAŞ İKEN EĞİLİR?

Bazı öğrencilerin harçlıklarıyla projeye destek verdiğini ifade eden Karakuş, ?Eski bir Osmanlı geleneği olan ve günümüzde de yavaş yavaş gün yüzüne çıkan ´Askıda Ekmek´ projesini okul olarak uygulamaya karar verdik. Öğrencilerimiz, kendi harçlıklarıyla kimisi 5, kimisi 1, kimisi 10 lirası ile gelerek projeye dâhil oldular. Okulumuzun bir fırın ile gerçekleştirdiği bu projeye her ay 1 sınıfımız dâhil olacak. Projenin yıl boyunca devamlılığını amaçlıyoruz. Okul öncesi dönem, çocukların paylaşım duygusunun geliştiği bir dönemdir. ´Ağaç yaşken eğilir´ mantığıyla paylaşım duygusunu bu tarz projelerle desteklemeyi planlıyoruz? ifadelerini kullandı.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,46% 0,24
  • EURO

    34,63% 0,14
  • GRAM ALTIN

    2390,71% 0,45
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00