www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

"Mücadelede Yalnız Değilsiniz?

Bursa Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı Sağlık İşleri Şube Müdürlüğü´nün yürüttüğü Gençlik ve Aile Destek Merkezi (GADEM), yaklaşık bir yıldır madde bağımlılığı ile etkin bir mücadele kampanyası yürütüyor.

Gençlik ve Aile Destek Merkezi, açıldığı günden bu yana madde bağımlılığı alanında çok önemli bir boşluğu doldururken, hem koruyucu önleyici çalışmaları yürütüyor hem de bağımlı birey ve yakınına psiko-sosyal destek veriyor. İlk adım istasyonu gibi çalışan GADEM, bilgilendirme ve yönlendirmenin dışında sahip olduğu uzman kadrosu (psikolog, sosyolog, sosyal hizmet uzmanı) ile bağımlı ve yakınına yönelik psiko-sosyal destek sürecinde Büyükşehir Belediyesinin bütün sosyal tesisler, sportif faaliyetler, sanat ve meslek edindirme kurslarından faydalanarak aktif rol oynuyor.

 AMATEM, ÇEMATEM, Emniyet Müdürlüğü ? TUBİM, Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği, Yeşilay Bursa Şubesi, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Uludağ Üniversitesi temsilcilerinden oluşan GADEM Koordinasyon Kurulu, 17 ilçe belediye başkan veya yardımcısını ziyaret ederek, bağımlılıkla mücadelede yapması gereken çalışmalar hakkında bilgi verdi. Yapılan görüşmelerin sonucunda madde bağımlılığı alanında ilçe belediyeleri ile birlikte hareket etmenin, madde bağımlılığıyla mücadele etmenin daha etkin ve faydalı olacağı fikri benimsendi.

 Bu kapsamda GADEM ile ilçe belediyeleri arasında koordinasyonu sağlayacak her ilçe belediyesinden bir koordinatör tespiti yapıldı. İlk toplantılarını yapan koordinatörlere Bursa´da madde bağımlılığı alanında çalışan kurumlardan AMATEM (Alkol ve Madde Bağımlılığı Tedavi ve Eğitim Merkezi), ÇEMATEM (Çocuk ve Ergen Madde ve Alkol Bağımlılığı Tedavi ve Eğitim Merkezi), YEŞİLAY Bursa Şubesi ve Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği çalışmaları hakkında sunum yaptı. Bursa´da yaşayan alkol ve madde bağımlıları ile yakınlarının başvuru yapabilecekleri gerekli bilgilendirme, yönlendirme ve destek alacakları bir sistem oluşturuldu.

 Büyükşehir Belediyesi, 17 ilçe belediyesiyle birlikte koordineli çalışırken, bilgi almak isteyen bağımlı ve yakını GADEM´e veya bulundukları ilçe belediyesinde koordinasyonu sağlayan kişilere başvurabilir.

 Haber ve Fotoğraf: Haber Merkezi



  • BIST 100

    9812,88%0,93
  • DOLAR

    32,48% -0,15
  • EURO

    34,92% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2430,94% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3994,07% -0,01