www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

Mum dibine ışık versin

Mum dibine ışık versin

Manav Yörük Muhacır Türkmen Boyları Federasyonu, sosyal yardımlaşmada farkındalık oluşturmak amacıyla ‘Mum dinine ışık versin’ sloganı ile bir proje hazırladı.

Projeye ilişkin bilgi veren Manav Yörük Muhacır Türkmen Boyları Federasyonu Başkanı İsmail Kösen, “Toplumumuzda yer eden mum dibine ışık vermez anlayışını artık silmek istiyoruz. Yardımlaşmanın yakından başlayarak uzağa doğru gitmesine inanıyoruz.Elbette dünyanın öbür ucuna yardım yapalım ancak dibimizde bir ihtiyaç sahibi varken uzağa gitmek ne kadar doğru? Federasyon sekreterliğimiz ve bağlı dernekler sekreteryaları ile birlikte yürüteceğimiz proje iki aşamadan oluşmaktadır. Birinci plan ihtiyaç sahibi ile hayırsever arasında köprü kurarak ihtiyaç sahibine yardımı ilk elden ulaştıracağız kim kime yardım ettiğini bilecek. Sistem şöyle çalışacak gerçek ihtiyaç sahibi federasyon sekreteryamıza mesaj Yolu ile ulaşıp örneğin kurban kesmediğini beyan edecek,Hayırsever’de federasyon sekreteryasına mesaj yolu ile kurban payı vermek istediğini beyan edecek ve bizde aradaki köprü olup şu adresteki ihtiyaç sahibine bizzat kendin götür deyip aradan çekileceğiz.Bu durum kurban ile başlayıp daha sonra farklı ihtiyaçlarda geçerli olacaktır.Ancak bu yardımlaşma dönemsel olacak olup bayramlarda,Okul sezonunda,Kış aylarında giyecek vs konularda olacaktır.Her gün her talep alınmayacaktır.”

Örnek çalışmaların gayetinde olacağız

İkinci planlarından da söz eden Kösen, “Şehrimizde kazanç sağlayan kişi kurum ve kuruluşların önce şehrimizden alışveriş yapmalarını talep edeceğiz. Örneğin kamu kurumlarımız satın almalarının yüzde kaçını İnegöl’den karşılıyor, İnegöl organize sanayideki kuruluşlar satın alma yaparken ilk olarak İnegöl’ü tercih ediyor mu?Burada gelecek zamanlarda farkındalık yaratacak çalışmalar yapıp İnegöll’ü esnafımızın yanında olacağız.Ayrıca bu konuda özellikle ticaret ve sanayi odamız etkinlikler yapıyor destekçileri olup üzerimize düşen görev olursa severek yardımcı olacağız. Federasyonumuz şehrimizin ve ülkemizin kalkınmasında lokomotif olan girişimcilik ruhuna yeni varyasyonlar oluşturmayı hedeflemiş örnek çalışmalar gayretinde her zaman olacaktır. İletişim için MYM Türkmen boyları Federasyonu Watsap numaramız 0543 8848099’dur



  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,34% 0,29
  • EURO

    35,09% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2308,86% 1,39
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29