www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

MÜSLÜMANLAR´A SOYKIRIM UYGULANIYOR

MÜSLÜMANLAR´A SOYKIRIM UYGULANIYOR

İlçe Müftüsü Kazım Güzel, dünya coğrafyasının her bölgesinde Müslümanlara karşı bir soykırımın söz konusu olduğunu söyledi.

İHH İnegöl İnsani Yardım Derneği ve İlçe Müftülüğü tarafından İnegöl ve tüm dünyadaki yetimler için ortaklaşa düzenlenen 700 bin salâvat, 700 bin Kelime-i Tevhit ve 70 hatim kampanyasının duası, Miraç Kandili gecesinde İshakpaşa Camii´nde yapıldı.

Önceki akşam idrak ettiğimiz Miraç Kandili gecesi kampanya kapsamında okunan 700 bin salâvat, 700 bin Kelime-i Tevhit ve 70 hatmin toplu duası İshakpaşa Camii´nde yatsı namazı sonrası yapıldı.

?OLUK OLUK MÜSLÜMAN KANI AKIYOR?

Programda konuşan İlçe Müftüsü Kazım Güzel, ?Peygamber Efendimizin ümmeti bugün perişan vaziyette. Oluk oluk Müslüman kanı akıyor. Dünya coğrafyasının her bölgesinde Müslümanlara karşı bir soykırım söz konusu. Bunların en çoğunu masum çocuklar, mazlum anneler ve mahzun ihtiyarlar çekmektedirler. Türkiye olarak tek yürek olup bu yaralar sarılmaya çalışılıyor ve yetim Peygamberin yetimleri hami olarak bizi buluyor, bize sığınıyorlar. Yetimlerimize sahip çıkıyoruz. ?Yetimi himaye edenlerle Cennette dip dibe komşu olacağız´ diyen Peygamberin müjdesine kulak veren ümmeti Muhammet, Peygamberin komşusu olma adına yetimlerine sahip çıkmaktadır. Yetim Peygamberin, Cenab-ı Hakk tarafından taltif edilip, Miraca çıktığı günün gecesinde İnegöl´de bulunan 700, dünya coğrafyasındaki 400 milyon yetimimiz için ve onların ahrete irtihal edenleri için, onlara sahip çıkan yetimlere hamilik eden hayırseverler kardeşlerimiz için ve tüm ümmeti Muhammet için hatim indirdik? dedi.

KAMPANYA BAŞARIYLA TAMAMLANDI

İnegöl İHH Başkanı İlhan Tatlı ise, ?Her Kur´an Kursunun, her sınıfın ve her caminin bir yetim kardeşi var´ projesinin ardından yetimlerle ilgili İlçe Müftülüğü´yle protokol imzaladıklarını aktararak, protokol çerçevesinde Peygamber Efendimizin aziz ve pak ruhları başta olmak üzere yetimlerin babalarının ve geçmişlerimizin ruhları için 700 bin salâvat, 700 bin kelime-i tevhit ve 70 hatim kampanyası düzenledik. İnegöl´de 700, dünya genelinde ise 400 milyon yetim var. Miraç Kandiline kadar devam eden kampanyada okunan hatimlerin toplu dualarını bu akşam Miraç Kandilinde yatsı namazı sonrası İshakpaşa Camii´nde yaptık. Hatim okuyan ilçe halkımızdan Allah razı olsun? şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından okunan 70 hatim, 1 milyon 525 bin Kelime-i Tevhit, 250 bin salâvat, 300 ihlas ve 51 Yasin-i Şerif´in duası İlçe Müftüsü Kazım Güzel tarafından yapıldı. Duanın ardından cemaate helva ikramı da yapıldı.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR

 

 

 

 

 

 

 

 



  • BIST 100

    9506,34%-0,25
  • DOLAR

    32,49% 0,13
  • EURO

    34,72% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2489,94% 1,14
  • Ç. ALTIN

    4168,04% -0,71