www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Önce İnegöl´ün Menfaati Gelir

Önce İnegöl´ün Menfaati Gelir

İnegöl´ün menfaatinin her şeyin önünde geleceğini belirten AK Parti İnegöl Belediye Başkan Aday Adayı İsmail Kösen, göreve seçildiğinde tuttuğunu koparan bir belediye başkanı olacağını söyledi.

AK Parti İnegöl Belediye Başkan Aday Adayı İsmail Kösen,  Haber Yorum Gazetesinde gazeteci Şerif Gürbaş´ın konuğu oldu. Kösen, iddialı olduğunu ve görev verilmesi halinde, İnegöl´ün gelişmesine ve halkın refahının artması için her türlü mücadeleyi vereceğini söyledi.

Röportajın ayrıntıları?

İsmail Kösen, İnegöl halkının tanıdığı iş dünyasının yakinen bildiği bir isim.  Ancak biz sizin ağzınızdan İsmail Kös en´i tanımak istiyoruz?

İNEGÖL DOĞUMLUYUM

?İsmail Kösen 1969 İnegöl doğumlu, İnegöl Endüstri Meslek Lisesi Teknik Lise mezunuyum. Başarılı bir öğrenim hayatım olmasına rağmen yaşamın getirdiği koşullar nedeniyle yüksek öğrenimime devam etmedim. Ticaret hayatına atıldım. Aile mesleğimiz olan lojistik işini babamdan devraldım. Lojistik alanda hem ilçemize, hem de Bursa´mıza ekonomik alanda çok faydalar sağladık. 2000´li yılların başlarında turizm acenteliği, sigorta acenteliği, akaryakıt istasyonu ve yedek parça teknik servis kurduk. 35 yıldır iş hayatının bir fiil içerisindeyim. Birçok mesleki başarılarımız oldu. İnegöl´e katkılarımız oldu. Mesleğini severek yapan mutlu bir ailesi olan 2 çocuk babası, İnegöl´de yaşayan bir kardeşinizim.?

Daha önce siyasette aktif olarak görev aldınız mı? Sizi AK Partili yapan en önemli sebep nedir?

REİSE BAŞINDAN BERİ GÖNÜL VERMİŞLİĞİM VAR

?Ben demokrat bir aileden geliyorum. Benim ailemde devlete hizmet etmiş, devletimizin yüksek kademelerinde bulunmuş aile büyüklerimiz var. Bakan ve başbakan yardımcılığı yapan dayılarımız var. Siyaset kanımızda var bizim işimizde var. 1999 seçimlerinde rahmetli Nihat dayı ile beraber, Demokrat Türkiye Partisinde il genel meclisi adayıydım. Rahmetli dayımız belediye başkan adayıydı onunla birlikte siyasi tecrübemiz oldu. Doğru yol Partisinden ayrılan büyük bir ekiple beraber, güzel bir seçim yürüttük. Fakat 1999 yılındaki koşullar ve partimizin o gün ki koşullarından dolayı barajı geçemeyen bir partiydi bizde görev alamadık. Reisle gönüldaşlığımız var başından beri. Reis İstanbul Belediye başkanıyken İnegöl de küçük bir miting yapmıştı. O mitingden buyana kendisini takip ederim severim ve  gönül veririm. Birde özel bir durum daha var. Dayım Cahit İleri ile Reisimizin birlikte mesaileri var o zamanlar bize reisin arkasında durun demişti. Buda dayımızdan bize aile mirasıdır. AK Parti ile yolumuz 2009 şubat ayında kesişti. O zaman İlçe Başkanımız Bülent Temelli´ydi. Yani 2009 şubat ayından buyana AK parti üyesiyim. İş hayatımın yoğunluğundan dolayı parti içerisinde aktif görev alamadım. Bir dönem İTSO da yöneticilik yaptım. Şuanda Ticari hayatımda çocuklarımın işimin başına gelmeleri ekibin artmasıyla  siyasete vakit ayırabilecek, zamanımı ayırabilecek bir noktadayım bu sebepten belediye başkanlığı görevine talibim.?

Aday gösterildiğiniz de nasıl bir ekiple yola çıkmayı planlıyorsunuz? Kriterleriniz neler olacak. Ekibinizde sürpriz isimler olacak mı?

SÜRPRİZ İSİMLER OLACAK

?Ben yapım gereği bir işi sonuna kadar götüren biriyim, hiçbir işi yarı yolda bırakmadım. İnegöl´deki tanınmış simam, iş hayatında biriktirdiğim iş dostlarım, benim tüm siyasi görüşüme sahip insanlar. İçlerinde diğer partilerde görev alan insanlar bile var, ama gönüllerinin benimle birlikte olduğuna inanıyorum. İnegöl´de yüksek seviyede oy alabilecek bir ekip planladım. Bu ekibi görenlerin doğru bir ekip diyeceğine inanıyorum.?

İnegöl Büyük bir ilçe ciddi sorunları var. 1 Nisan sabahı koltuğa oturduğunuzda İnegöl´ü bilgi, birikim ve tecrübelerinize güvenerek hiç yabancılık çekmeden yönetirim diyebiliyor musunuz?

Kesinlikle hiç şüphem yok.  buna gönülden İnanıyorum. Çünkü ben 35 yıllık iş yaşamımda, Dünyayı Gezmiş bir adamım, çok meraklı  bir adamım. Iş amacıyla da gitsem O şehrin çatısı nasıl evleri nasıl, Yolu nasıl fabrikaları nerede , Ulaşım araçları neler, Bunlara dikkatle izlerim ve cebime koyarım.

İsmail Kösen, İnegöl´ün en önemli sorunları olarak neleri görüyor? İş başına geldiğinizde önceliğiniz hangisi olacak.

İNEGÖLLÜ İNEGÖL´E SAHİP ÇIKACAK

?İnegöl´de ilk yapacağım İnegöl´ün ruhunu oluşturmak olacak. İnegöllü İnegöl´e sahip çıkacak. 35 tane zabıta ile O işi çözemezsiniz. Bütünşehir planı var kafamda. Örnek verecek olursak, İnegöl´ün en önemli sorunların başında trafik sorunu geliyor. İnegöl´deki trafik sorunu çözmek sihirli değnek gerektiren bir şey, Burada ne kadar trafik uzmanı çalıştırırsanız çalıştırın,  ne kadar tek yön yaparsanız yapın, İnegöl´ün trafik sorunu bitmez. Çünkü İnegöl  kalkınan bir şehir, Refah seviyesinin çok yüksek olduğu insanlardan oluşan bir şehir. Bir evde iki araba 3 araba var. O yüzden bu sorunu çözmek gerçekten çok zor. Burada iş yine İnegöl de yaşayan vatandaşa düşüyor. yani yapılması gereken  her aileden bir arabayla trafiğe çıkmak olacak. Yine tüm dar sokaklarda tek yön  çift yön uygulaması yapmak istiyorum. nasıl olacak uygulama  haftanın tek günleri bir bankette, çift günleri bir bankette olacak şekilde uygulanacak. Peki, nasıl denetlenecek, derseniz Halk Kendisi denetleyecek bu sistemi. Mesela İngiltere´de olduğu gibi insanların bilinçlendirip, kapımın önü benim kapımın önü mantığı ile herkes kendi kapısının önünden sorumlu olacak. Eğer o gün park yasağı varsa ev sahibi fotoğrafını çekip yetkilileri gönderecek  ve o plakaya yetkililer cezai işlem uygulayacak. O uygulanan cezanın belli bir kısmı da fotoğrafı çekip gönderen kişinin çöp vergisinden vs düşülür. ?

 

17 belediye başkan aday adayı var. Bu adaylar içerisinde şansınızı nedir?

ŞANSIMI FARKLI GÖRÜYORUM

?Arkadaşlarımın hepsinin hedeflerine  saygı duyuyorum. Ama ben aykırı bir insanım.Farklı özellliklere sahibim. Ondan dolayı da kendi şansımı da farklı görüyorum. Ak parti aday belirlerken kriterleri var. Bu kriterlerin içerisinde farklı özellikleri olan insanlar var. Yani AK Parti derse ki ben inegöl´de ben renkli bir kişilik istiyorum. İnegöl´ün tamamından oy getirebilecek bir aday istiyorum. İnegöl´de aktif bir adam arıyorum. İnegöl´ü yönetirken ufku geniş bir adam arıyorum diyorsa. İsmail Kösen en şanslısı.?

İnegöl Belediye Başkan adayını belirleyecek olan irade 17 aday içerisinde İsmail Kösen´i niçin tercih etmeli, yine ilçe halkının aday gösterildiğinizde niçin size oy vermeli?

ÖNCE İNEGÖL´ÜN MENFAATİ GELİR

?İnegöl´ün yıllardan beri ihtiyacı olan il olma arzusunu ben şu şekilde çözeceğime inanıyorum. Belki plaka numaramız olmaya bilir. Belki kaymakamlık tabelamızda valilik yazmayabilir. Ama içlerinin il statüsünde yönetilmesini sağlayacağıma inanıyorum. İstekleri ve beklentileri şehrime getirmeye mücadele edeceğim. Yani kaymakamımızın altındaki personeli, vali yardımcısı gibi çalıştıralım görevlendirelim. Ya da İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü gibi tahsis edelim. Yani burada plaka önemli değil, birimlerimizin elini güçlendirelim. Yani benim elimde yeterli emniyet gücüm var ise, yeterli sayıda öğretmenim var ise, yeterli imkânlarım var ise devletten yeterli ekonomik paydayı alabiliyorsam, İl olmuş olmamış, plaka 82 olmuş olmamış çok önemli değil bence. Ve ben bunları Büyükşehir´imizden Ankara´dan çatır çatır isterim. Yani bu iş kibarlıkla olmaz. Bursa´da Alinur Başkan oldu. Allah kolaylık versin Allah yar ve yardımcısı olsun. Tabi ki yanındayız ama kusura bakmasın, ben ilk önce İnegöl´ün menfaatini düşünürüm. Çünkü İnegöl bunu hak eden bir şehir?.

Aday gösterildiğinizde, sizi ön plana çıkarak olan nedir, hangi söylem ve projelerle halkın karşısına çıkacaksınız?

?ÖNCE AYNAYA BAKTIM??

?Evde koltukta otururken ben belediye başkanı olayım diyerek olmuyor bu işler. İlk önce bir aynaya baktım, ben kimim diye sonra yola çıktım. Yola çıkmadan önce de siyaseten danışmam gereken yerlere de danıştım. Bakan seviyesinde İnegöl vekilimizle birlikte, siyasi büyüklerimizden istişarelerde bulundum. Bunları kamuoyuyla paylaşmadım, hiçbir fotoğrafımı da paylaşmadım. Neden? Bu benim tarzımla alakalı bir şey. İsmail Kösen ismi, İsmail Kösen cv si reisimizin masasına konuldu. Bundan gayet eminim.?

Aday gösterilmezseniz, belediye meclis üyeliği ya da başka siyasi görevler teklif edilirse, görev alır mısınız?

TEK HEDEFİM BELEDİYE BAŞKANLIĞI

?Ben başkanlığa adayım. başkalığa adayken de bir mevkii olmaksızın, teşkilatın her yerine yardımcı olacağım. Meclisi üyeliği gibi bir düşüncem yok. Ben sadece belediye başkanlığına adayım.?

Aday olur ve seçilirseniz, nasıl bir belediye başkanı olacaksınız. İnegöl halkını nasıl bir belediye başkanı bekliyor.

 ? İnegöl halkına mütevazi, ağabey kardeş, halk adamı, halkın sevgilisi bir başkan olmak istiyorum. Mesela İnegölspor stadındaki şeref tribünü tabelasını indirip oraya halk tribünü tabelasını asacağım.?

İnegöl için ne gibi hayalleriniz var? Hangi büyük projeyi İlçemize kalıcı bir eser olarak bırakmayı planlıyorsunuz?

EFSANE BAŞLAN OLMAK İSTERİM

?Ben İnegöl´e efsane bir başkan olmak istiyorum.İnegöl´ün en az 50 ? 100 yıl kendisinden bahsettiren bir başkan olarak halkın gözünde yerimi almak istiyorum. Halkın ,İsmail Kösen diye bir vatandaş çıktı bu şehire güzel hizmetler verdi demesini istiyorum. İnegöl ile ilgili iddiam şu; refah seviyesi yüksek belli iş adamlarının şehrin kenarlarına örnek projelerle ,villalar müstakil evler tarzında şehirden biraz uzaklaşmanın önünü açacak uydu kentler yapmak şeklinde bir projem var. Şehri genişletmek anlamında böyle bir projem var. Sosyal anlamda İnegöl ?ü geliştirmemiz lazım. Bayan nüfusumuzla ilgili ciddi projelerim var. Çünkü ben toplumlarının gelişmesinde ki en büyük etkenin annelerimizden kızlarımızdan olacağına inanan bir insanım. Yine raylı sistem ile ilgili projem var. Ama ben bu projenin efsane bir proje olduğuna inanmıyorum.?

 

Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı açıklandı. Eski Başkanımız Alinur Aktaş´ın adaylığını nasıl değerlendiriyorsunuz.

TUTTUĞUMU KOPARAN BİR BAŞKAN OLACAĞIM

?Alinur Aktaş bey´in Allah yolunu açık etsin. İnegöllü olmasından dolayı sevinçliyim. Tanış olmamızdan dolayı da sevinçliyim. Tabi tanıdık olmanın avantajı olduğu kadar, dezavantajı da var. Eğer belediye başkanı olursam çok mütevazi olamayacağım Alinur bey´e, çünkü benim için İnegöl çok önemli. Tuttuğumu kopartırım diye düşünüyorum. Tabi ki bu söylemlerimin de yanlış anlaşılmasını da istemiyorum haddimizi aşmadan İnegöl için ne gerekiyorsa yapmak istiyorum.?

Son olarak ilçe halkına ve teşkilat mensuplarına ne mesaj vermek istersiniz?

BU ŞEHRE DEĞER KATACAĞIZ

İnegöl İlçe Teşkilatımıza ve Bursa İl teşkilatımıza söylemek istediğim şu; İsmail Kösen ile İnegöl İlçe Teşkilatı kazanır, Bursa İl teşkilatı kazanır. Ben teşkilatımın daha başarılı olması yönünde iyi bir adayım, iyi destek veririm. Teşkilatımın böyle görmesini isterim. Teşkilatımızında çok kısa sürede beni seveceğine adım gibi de eminim. İnegöl halkına mesajım şu; çok hızla gelişen bir şehir olmasından dolayı beklentileri de yüksek bir şehir, bu beklentilerimizi sağlamak için güçlü bir başkana ihtiyaç var. Biz bu şehri birlikte yöneteceğiz,birlikte bu şehre değer katacağız. Çünkü kimse tek başına hiçbir şey değildir.

 

 

 



  • BIST 100

    9756,27%1,15
  • DOLAR

    32,53% -0,05
  • EURO

    34,79% -0,20
  • GRAM ALTIN

    2425,45% -0,18
  • Ç. ALTIN

    4017,93% 0,00