ORGANIYLA HAYAT VERDİ

ORGANIYLA HAYAT VERDİ

Beyin kanaması geçirerek Özel Aritmi Hastanesi´nde tedavi altına alınan ve 3 gün sonra yaşamını yitiren yaşlı adamın karaciğeri, organ bekleyen hastaya nakil edildi.

 

İnegöl´de 3 gün önce geçirdiği beyin kanaması sonucu özel bir hastaneye kaldırılarak yoğun bakımda tedavi altına alınan 70 yaşındaki H.Ç., dün akşam 21.00 sıralarında yaşamını yitirdi. Beyin ölümü gerçekleşen H.Ç.´nin yakınları, organlarını bağışlama kararı aldı. Bunun üzerine hızlı bir şekilde gerekli tetkikler yapıldıktan sonra H.Ç.´nin karaciğerinin Bursa´da özel bir hastanede tedavi gören bir başka hastaya nakli için karar alındı.

 

4 SAATLİK OPERASYON

Gece 02.00 sıralarında yapılan operasyonla H.Ç.´nin karaciğeri alındı. 4 saatlik operasyon sonrası alınan karaciğer, diğer hastaya nakledilmesi için organ nakil ekipleri tarafından Bursa´daki hastaneye götürüldü. Burada yalpan operasyonla karaciğerin başarılı bir şekilde nakledildiği öğrenildi.

 

ORGAN NAKLİ GERÇEKLEŞTİ

Organ nakliyle ilgili açıklama yapan İnegöl özel Aritmi Hastanesi görevli Anestezi Uzmanı Dr. Mahmut Gül, ?Hastanemize 3 gün önce yatırılan ve yoğun bakımda tedavi gören bir hastamızın dün akşam 21.00 itibariyle beyin ölümü gerçekleşti. Hızlı bir organizasyonla gece 02.00 sıralarında ameliyatımız başladı. Hastamızın karaciğeri başarılı bir operasyonla alındı ve Bursa´da bir hastamıza nakledildi? dedi.

 

ORGAN BAĞIŞI BÜYÜK ÖNEM ARZ EDİYOR

Ameliyatın yaklaşık 4 saat sürdüğünü aktaran Dr. Gül, ?Başarılı bir operasyonla karaciğer nakli gerçekleştirildi. Biz organ bağışını şiddetle tavsiye ediyoruz. Çünkü organ bekleyen binlerce, on binlerce hasta var. Onların hayat bulabilmesi için organ bağışını önemsiyoruz. Çok basit gibi gözüken bu olay nakil bekleyen hastalar için büyük önem arz ediyor. Haftada 3 kez yarım gün diyalize giren bir hasta, nakille birlikte artık diyalize girmeyecektir. Organ bağışı sayesinde hastalarımız çok kısa sürede diyalize girmekten kurtuluyor? ifadelerini kullandı.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10003,58%0,89
  • DOLAR

    32,36% -0,24
  • EURO

    34,75% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2438,41% 0,00
  • Ç. ALTIN

    3954,35% -0,68