ORGANLARI 4 KİŞİYE UMUT OLDU

ORGANLARI 4 KİŞİYE UMUT OLDU

İnegöl´de, beyin kanaması sonucu hayatını kaybeden 53 yaşındaki A.B.´nin bağışlanan organları 4 kişiye umut oldu.

Edinilen bilgiye göre; İnegöl´de evinde rahatsızlanan 53 yaşındaki A.B.isimli adam İnegöl Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen beyin ölümü gerçekleşen A.B.´nin ailesi organlarının bağışlanmasına karar verdi. A.B.´nin iki böbreği ile korneaları yaklaşık 3 saat süren operasyonla alınıp Bursa´ya götürüldü.

Hastanedeki operasyona, Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Organ Bağış ekibi Uzman Rafet Oklaz, Op. Dr. Özgen Işık, Acıbadem Hastanesi Organ Nakil Koordinatörü Dr. Salih Gülten ve Op. Dr. Mahmut Danışoğlu ile İnegöl Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Uzm.Dr. Turgut Coşan, Anastezi Uzmanı Şenay Korkmaz ile İnegöl Devlet Hastanesi Organ Bağış Koordinatörü Sevda Durmuş katıldı.

4 KİŞİYE UMUT OLACAK

Operasyonu gerçekleştiren Acıbadem Bursa Hastanesi Organ Nakil Koordinatörü Dr. Salih Gülten organların 4 kişiye umut olacağını söyledi. Yapılan operasyonda 2 böbrek ile 2 korneanın alındığını ifade eden Gülten, ?Bugün yapılan operasyonda da 2 tane böbrek ve 2 kornea alıcılarıyla buluşacak. İnşallah tetkikler yapılacak. Şuanda belli değil. Burada tabi gerçek bir başarı var. Özellikle hem İnegöl Devlet Hastanesi´nin önemli başarısı hem de İnegöl Devlet Hastanesinin başta koordinatörü Sevda Durmuş olmak üzere çok ciddi emekleri var burada. Allah´tan rahmet diliyoruz. Yakınlarına ise sabırlar diliyoruz. Maalesef donörmüz vefat etti. Bu şekilde organlarının kullanılması da birçok insanın yaşaması için umut olacak? dedi.

TOPRAK OLACAKKEN CAN OLUYOR

Organ bağışının önemine değinen Gülten, ?Organın kullanılmasından ziyade bağışı yapabilmek çok önemli aslında işin felsefesine bakarsanız. Neticesinde bir toprak olacak. Can oluyor. İnşallah bunu başaracağız. Operasyona 7 kişi aktif olarak katıldı ama beraberinde 4-5 arkadaşta çok ciddi olarak bize yardım etti. Ama tabi bu organizasyonun içerisinde sayıları belki de 250´yi bulan insan çalışıyor. Ulusal koordinasyon merkezi yani Sağlık Bakanlığı´ndan itibaren bölge koordinasyon merkezi, hastane çalışanları, bunların laboratuvar tetkiklerini yapanlar, Patoloji tetkiklerini yapanlar, ulaşımı sağlayanlar, ulaştırma görevlileri ve siz sayın basın mensupları bu işin bir parçasısınız esasında. Neticesinde 250´ye yakın ir insanın çalıştığını ben düşünüyorum? ifadelerini kullandı.



  • BIST 100

    10003,58%0,89
  • DOLAR

    32,36% -0,24
  • EURO

    34,75% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2438,41% 0,00
  • Ç. ALTIN

    3954,35% -0,68