ORGANLARI 5 KİŞİYE UMUT OLDU

ORGANLARI 5 KİŞİYE UMUT OLDU

Kurşunlu Mahallesi’nde ikamet eden ve geçirdiği beyin kanaması sonucu kaldırıldığı İnegöl Devlet Hastanesinde hayatını kaybeden 54 yaşındaki İhsan K’nın organları, 5 kişiye umut oldu.

Kurşunlu Mahallesi’nde ikamet eden 54 yaşındaki İhsan K., geçirdiği beyin kanaması sonucu İnegöl Devlet Hastanesi`ne kaldırıldı. Yoğun bakım ünitesinde tedavi gören İhsan K., hayata tutunamadı. Beyin ölümü gerçekleşen İhsan K’nın ailesi; karaciğer, böbrek ve kornealarını bağışlamaya karar verdi.

 

İnegöl Devlet Hastanesi yetkilileri, organ bağışıyla ilgili hemen Bursa Uludağ Üniversitesi ve Özel Acıbadem Hastanesi Organ Bağış Koordinatörlüğü ile temasa geçti. Bursa`dan gelen Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi ve Acıbadem Hastanesi Organ Nakli Bölümü`nde görevli ekipler, organları almak için harekete geçti.

 

Beyin ölümü gerçekleşen İhsan K., organ nakli için yoğun bakım ünitesinden ameliyathane bölümüne getirildi. Bekleme listelerindeki eşleştirmeler sonrası İhsan K’nın böbrek ve kornealarının Uludağ Üniversitesi (UÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi`ne, karaciğerinin ise Bursa Acıbadem Hastanesi’ne gönderilmesi planlandı. UÜ Tıp Fakültesi Hastanesi`nden Dr. Onur Kaygusuz, Dr. Rüstem Kadirov ve Organ Nakli Koordinatörü Ersin Elgin ile Acıbadem Bursa Hastanesi`nden Prof. Dr. Remzi Emiroğlu ve Dr. Volkan Tümay, organları alarak hastalara nakledilmesi amacıyla Bursa`ya götürdü.

 

Yaşlı adamın bağışlanan iki böbreği ile iki korneasının Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, karaciğer ve kalbinin ise Acıbadem Bursa Hastanesi`nde tetkikler sonucu belirlenen hastalara nakledileceği bildirildi.

 

Prof. Dr. Remzi Emiroğlu ameliyat sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, bağışlanan organlarla hastaların yeni bir hayata kavuşmasında görev almaktan mutluluk duyduklarını bildirdi. İhsan K`ya Allah`tan rahmet dileyen Emiroğlu, “Organ bağışının önemini bilen, yakınlarının organlarıyla birçok hastaya şifa olan aileye başsağlığı dileyerek şükranlarımızı sunuyoruz. Nakil olabilmek için sırada bekleyen hastalara şifa olabilmek, hem beyin ölümünün zamanında tespit edilmesi hem ailelerin yüce gönüllü bir şekilde yaptıkları bağışlar hem de iyi bir organizasyonla başarılı olabiliyor” dedi.



  • BIST 100

    10003,58%0,89
  • DOLAR

    32,36% -0,24
  • EURO

    34,75% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2438,41% 0,00
  • Ç. ALTIN

    3954,35% -0,68