www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

ORGANLARIYLA UMUT OLDU

ORGANLARIYLA UMUT OLDU

Bursa´da beyin kanaması geçiren 42 yaşındaki B.Ö., kalbi, karaciğeri ve böbrekleri ile 4 kişiye umut oldu.

Bursa´nın Büyükorhan İlçesi´nde geçtiğimiz cuma günü tarlada çalışırken beyin kanaması geçiren B.Ö. Bursa´da Çekirge Devlet Hastanesi´ne kaldırıldı. Beyin kanaması geçirdiği tespit edilen ve yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alınan B.Ö.´nün dün gece beyin ölümü gerçekleşti. Ailesinden alınan izin sonrası B.Ö.´nün kalbi, 16 yaşındaki bir gence nakledilmek üzere Ankara´da Başkent Hastanesi´ne gönderilirken, karaciğeri Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi´nde bir hastaya, böbrekleri ise özel hastanede organ bekleyen iki kişiye umut oldu.

Çekirge Devlet Hastanesi Organ Nakli Koordinatörü Op. Dr. Timur Dididen, "Beyin ölümü gerçekleşen B.Ö.´nün kalbinin Sağlık Bakanlığı´na ait uçak ile Ankara Başkent Hastanesine gönderildiğini, karaciğer ve böbreklerin ise Bursa´da organ bekleyen hastalara nakledileceğini açıkladı.

Bursa Organ Nakli Bölge Sorumlusu Dr. Yavuz Selim Çınar, Çekirge Devlet Hastanesi´nin Türkiye´de beyin ölümü gerçekleşen hastalardan en fazla organ bağışı sağlayan hastanelerin arasında açık ara birinci olduğunu söyledi.

 

Haber ve Fotoğraf: Haber Merkezi



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19