www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Saadet´te Eroğlu Dönemi

Saadet´te Eroğlu Dönemi

Saadet Partisi İnegöl İlçe Teşkilatı tarafından gerçekleştirilen 7. Olağan Genel Kurul´da yeni başkan Hasan Eroğlu oldu.

Saadet Partisi İnegöl İlçe Teşkilatı 7. Olağan Genel Kurulu, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu´nun katılımı ile gerçekleştirildi.

Hikmet Şahin Kültürparkı içinde bulunan Belediyespor Kapalı Spor Salonu´nda gerçekleştirilen kongreye Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mesut Doğan, İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, Saadet Partisi Bursa İl Başkanı Mehmet Atmaca, AK Parti İlçe Başkanı Adem Demirel, MHP İlçe Başkanı Hayati Bedir, ADD İlçe Başkanı Birol Atay, oda ve dernek başkanları, STK başkanları, kurum ve kuruluş temsilcileri ile çok sayıda partili katılım gösterdi.

HER ŞEY İNEGÖL İÇİN

Kongre öncesi bir selamlama konuşması yapan SP İlçe Başkanı Ertan Sütçü, ?Gayesi tüm insanlığa hizmet olan Saadet Partimizin Türkiye´nin teminatı sloganıyla gerçekleştirdiğimiz 7. kongremize hoş geldiniz. Çok yoğun programına rağmen kongremize gelerek bizi onurlandıran, heyecanımıza heyecan katan Genel Başkanımız Sayın Temel Karamollaoğlu Beye şükranlarımı iletiyorum. Kanayan yaramız olan ilk kıblemiz, kadim şehir Kudüs üzerinde oynanan oyunları, ülkemiz üzerinde oynanan oyunları, 4 bir yandan ülkemize ve İslam âlemine yapılan saldırıları gördüğümüzde hak yolunda olmanın, birlik yolunda olmanın özlemini hep beraber görüyoruz. Rabbim tüm İslam âlemine uyanmayı, İslam birliğini kurmayı nasip etsin. Sizlerle birlikte heyecan dolu bir kongreyi yaşıyoruz. Kongremizin gerçekleşmesinde emekleri olan herkese çok teşekkür ederim.Başta Milli Görüş liderimiz Prof. Dr. Necmettin Erbakan hocamız olmak üzere Milli Görüş hareketinin İnegöl´de temellerinin atılmasında ve bu günlere gelmesinde emeği olan fakat şuan aramızda bulunamayan ahrete göç etmiş büyüklerimiz ve kardeşlerimizi rahmetle anıyorum. Uzun yıllar bu davaya emeği geçmiş ve aramızda bulunan herkese teşekkür ediyorum. Teşkilatımızın verdiği görev neticesinde 2 dönem İlçe Başkanlık sorumluluğumu büyük bir heyecanla gerçekleştirmenin mücadelesini verdik. Bu süreçte desteğini esirgemeyen herkese teşekkür ederim. Görev yaptığım süre içerisinde yaşanabilir bir İnegöl olması için üzerimize düşen ne görev varsa yapmaya çalıştık. Belediye Meclis üyelerimiz olmamasına rağmen belediye meclis komisyonu oluşturarak tüm belediye meclis toplantılarına katılarak çalışmaları yerinden takip ettik. İnegöl´ümüzde hizmet aşkıyla hareket ettik, partizanca hareket etmedik, konuları kişiselleştirmedik ve çözümün adresi olmaya çalıştık. Seçimlerde ilçemiz problemlerini tespit edip yapılabilecekleri projelendirmeye çalıştık. Bütün çalışmalarımızı görev azmiyle teşkilat mensuplarımızın kendi imkânlarıyla ve merhum liderimiz Necmettin Erbakan´ın ve Genel Merkezimizin gösterdiği yolda gerçekleştirdik. Gayretimize herkes hayran kaldı. Çalışmalarımızdaki bu aşk, heyecan, davamıza olan inancımızdan ve bu inanca sahip mensuplarımızın gücünden kaynaklanıyor. Rabbim hepimizi merhum liderimiz gibi davasına sahip yaşamayı nasip etsin. Bugün olduğu gibi bundan sonra da teşkilatımızın bize verdiği görevleri yerine getirmek için mücadele edeceğiz. Zafer inananlarındır ve zafer yakındır inşallah? dedi.

Konuşmanın ardından divan kurulu seçimi yapıldı. Seçim sonucu divan başkanlığına Mesut Doğan, divan başkan yardımcılığına Selim Sait Terzioğlu, divan kâtipliklerine Gökhan Gerçek, Salih Berber ve Özgür Öztürk getirildi.

KIZILMASI GEREKENLER ABD VE İSRAİL DEĞİL?

Sorunların tek çözümünün Saadet Partisi olduğunu belirterek bir konuşma yapan SP Genel Başkan Yardımcısı Mesut Doğan, ?Şunu unutmayın; bu topraklarda mücadele veren bir hareket, eğitimin merkezine güzel ahlakı, ekonominin merkezine helal lokmayı yerleştirmediğin sürece niyetin ne olursa olsun kardeşliği, huzuru sağlayamazsın. Zorlarsa ne olur? Eğer sen eğitimin merkezine güzel ahlakı yerleştiremezsen imam hatiplerin bile önünde polisler bekler. Sen dış politikanın merkezine İslam birliğini yerleştirmezsen dünyanın en büyük terör örgütü İsrail´in yandaşı ABD´nin gözüne silah dağıtmasına seyirci kalırsın. Filistin Siyonistlere vaat edilmedi. Filistin bir İslam şehri, Kudüs bir İslam şehridir.Filistin bütün Müslümanların öz ana vatanıdır ve kıyamete kadar böyle kalacaktır. Bu dönemde herkes yaptıklarıyla anılacaktır. Bu kadar büyük olaylar cereyan ederken bir vekilin yaptığı şeyler sıradan vatandaşın yaptığı şey aynı ise burada bir yanlışlık vardır. Çıkıp ABD ve İsrail´e ciddi kızgınlık ifade ediyorlar. İyi de biz neden ABD´ye İsrail´e kızıyoruz. Onlar inançlarının gereğini yapıyorlar. Müslümanların kızması gereken kişiler inancının gereğini yapmayan Müslüman yöneticilerdir. Eğer Müslüman yöneticiler inançları gereğini yapsalardı Amerika bunu söylemeye bile cesaret edemezlerdi. Bütün bu yanlış gidişatın merkezine doğru gidişatı yerleştirmek için Milli Görüşçülere ihtiyaç vardır. İnşallah hep beraber bu ülkede yaşayan 20 milyon haneye çözüm getirmek için gece gündüz çalışacağız. Buradaki arkadaşlarımız İnegöl´de var olan 176 bin seçmene ulaşmak için üzerlerine düşen vazifeyi büyük bir coşkuyla gerçekleştireceklerdir. Kongremizin hem İnegöl´ümüze hem ülkemize hem de İslam âlemine hayırlar getirmesini temenni ediyorum? şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından denetim ve faaliyet raporu okunarak ayrı ayrı ibra edildi. 

?SEÇİM GELSİN Kİ BAYRAK DÜŞTÜĞÜ YERDEN KALKSIN?

Ardından kürsüye çıkarak selamlama konuşması gerçekleştiren Başkan Adayı Hasan Eroğlu, ?Kongremize katılan herkese teşekkür ederim. İnegöl Turgutalp´i, İshakpaşa´sı, Kasım Efendisi ve birçok manevi şahsiyetiyle bir maneviyat şehridir. İnegöl Türk´ü, Kürt´ü, Gürcüsü, Çerkez´i, Laz´ı, Abaza´sı ile bir kardeşlik ve samimiyet şehridir, büyük bir ailedir. İnegöl, paylaşmanın adıdır. İnegöl, inancın, azmin, dinamizmin, girişimciliğin ve heyecanın adıdır. İnegöl bereketli topraklarıyla tarımın, sanayisiyle üretimin adıdır. İnegöl Rabbimizin bahşettiği doğal güzelliğin adıdır. İnegöl payitahtın payitahtıdır. İnegöl´ümüzün bu güzelliklerinin yükseltilmeye ihtiyacı vardır. İnegöl halkı bunu fazlasıyla hak etmektedir. Milli Görüşün fedakâr ve cefakâr mensupları her türlü bölünmelere rağmen, algı operasyonlarına rağmen halkımıza hizmet etme uğraşından asla vazgeçmemiştir ve vazgeçmeyecektir. Bir an önce sandık gelsin ki bayrak düştüğü yerden kalksın. İnegöl tekrar Milli Görüş ile kucaklaşsın? diye konuştu.

MİLLİ GÖRÜŞ VAR OLDUĞU SÜRECE KUDÜS´Ü DAVA ALMIŞTIR

SP Bursa İl Başkanı Mehmet Atmaca, ?Milli Görüş davası var olduğu günden bu yana Kudüs´ü dava almıştır. Yapmakta olduğumuz bu kongre tüm İslam âleminin kurtuluşuna nasip olsun. Bugüne kadar İnegöl´de çalışan tüm parti mensuplarına teşekkür ederim. Tüm çalışmaları gayretle gerçekleştirdiklerine şahit olduk. Yeni görev alacak yönetimimize başarılar ve kolaylıklar diliyorum. Allah hepsine yardım etsin? dedi.

Konuşmaların ardından gidilen seçimde Hasan Eroğlu yeni başkan seçildi.

YENİ YÖNETİM

Hasan Eroğlu başkanlığında oluşan yönetim kurulunda Fikret Bayram, Fatih Mücahid Berber, Fahrettin Bayraktar, Nezih Adaş, Esat Ayaz, Kenan Alemdar, Özgür Öztürk, Bahri Urgun, Ahmet Ceyhan, Ali Karaca, Ramazan Akdağ, Ömer Hira, Mehmet Hanefi Demir, İsmail Çamlıdere, Mehmet Furan, Zeki Yeten, Emre Salih, Celal Hacılar, Ertuğrul Meydan, İsmail Ugurtay, Şentürk Aktan, Ahmet Zeki Şen, Mustafa Hira ve Suat Savaş isimleri yer aldı.

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR

 



  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,57% 0,26
  • EURO

    34,98% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2456,42% 0,85
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00