www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

Sadece üretmekle olmuyor

Sadece üretmekle olmuyor

CHP İnegöl İlçe Sekreteri Bengül Kavlan, Toplumsal Etki Araştırmaları Merkezinin yapmış olduğu anketten çıkan İnegöl sonucuyla alakalı yöneticileri eleştirdi.

Toplumsal Etki Araştırmaları Merkezinin yapmış olduğu ankete göre İnegöl Bursa ilçeleri arasında en az yaşanmak istenen 2. İlçe oldu. En fazla yaşanmak istenen ilçe Nilüfer olurken en az yaşanmak istenen ilçe ise Yıldırım oldu.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Bengül Kavlan İnegöl’ü yöneten yöneticilere yüklenerek şu ifadeleri kullandı;  “Büyük hayaller için büyük adımlar atın gençler diyen bir belediye başkanı. İnegöl için kendisi büyük hayaller kurmuyor ki yaşanmak istenilen ilçeler arasında 131. Sırada yer almışız. Bu araştırmada İnegöl tam 131. Sırada yer alıyor. Türkiye'nin ekonomisi sıralamasında 20.  Sırada ve ihracat şampiyonu dediğimiz 281 bin 348 olan realde 300 bine aşan  nüfuslu 19 ilden büyük  43 ili geride bırakan bir ilçe her yıl 2 katrilyon vergi veren bir ilce 1 milyar 400 milyon Dolar ihracat yapan marka bir ilçe 131. sırada. Buradan şu sonuç çıkıyor; sadece üretmek ve para ile olmuyor. Hep söyledik bu şehri yönetenlere insanların yaşam standartlarını yükseltmek için şehre yatırım yapmak gerekiyor diye. Bu haber öyle hafife alınacak bir şey değil. İki gündür İnegöl’deki tüm haber kanallarında bu haber var. Biride çıkar bu konu ile ilgili bir şey söyler diye bekledim ne acı ki bu şehri yönetenlerden ses yok.”

BU PROJELER MODERN KENTLER OLUŞTURMAZ

“ İnegöl Belediyesi, 2021'de yatırım rekoru kırmış. Nüfusu 250 bin ve üzeri il, ilçe ve Büyükşehir Belediyeleri'nin 2021 yılı Ocak - Haziran ayları arası Mali Durum ve Beklentiler Raporunu açıklayan belediyeler arasında, 6 aylık dönemde gerçekleşen toplam giderleri içerisindeki sermaye ( yatırım ) harcama oranı yüzde 57,28 olarak en yüksek gerçekleşen belediye İnegöl Belediyesi olmuş. 2021 yılı projelerini incelediğimizde; 31 araç alımı, yeni modern hayvan pazarı, Cerrah Mahallesi semt pazarı, nöbetçi kitaphaneler, 10 parkta akıllı park uygulaması, Alanyurt Semt Sahası, İsaören Mahallesi’nde Yeni Kent Mezarlığı, Akhisar ile Alanyurt'u bağlayan 3 km'lik bağlantı yolu, bireysel çöp konteyneri projeleri yapılmış. Biz bu projeler ile daha çok sıralamada gerileriz. Bu projeler geleceğin modern kentini oluşturmuyor, bu projeler kentsel yaşamın modern şehirlerin olmaz ise olmazı. Yeni bir kent olgusunu ortaya çıkarmak yaşanılır bir şehir elde etmek için göstermelik birinciliklerle değil halkın hissedebildiği doğru projeler ile şehrin ufkunu açmak gerek.  Bozuk düzende sağlam çark bekleyemezsin. Bunun için de vizyon sahibi, ufku açık, şehre farkındalık katacak yöneticilere ihtiyacımız var.”

 

 



  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,34% 0,29
  • EURO

    35,09% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2308,86% 1,39
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29