www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

Sağlığımız tehdit altında

Sağlığımız tehdit altında

İnegöl´e bağlı Dipsizgöl Mahallesi´ndeki kanalizasyon, insan sağlığını tehdit ediyor. Mahalle sakinleri lağım suları nedeniyle ağaçlarının çürüdüğünü iddia ediyor.

Dipsizgöl´de 5 yıldır üzeri kapatılmayan kanalizasyon, mahalle sakinlerinin sağlığını tehdit ederken, yetkililere yapılan şikayetlerin ise dikkate alınmadığı kaydedildi.

Konuya ilişkin bilgi veren Dipsizgöl Mahallesi sakinlerinden Saadettin Üstek, 5 yıldır açık vaziyette akan kanalizasyon suları yüzünden perişan olduğunu belirterek, "Kanalizasyon çalışmaları bittikten sonra ben müteahhide bunun böyle üstü açık bırakılmamasını söyledim. İleride sıkıntı olacağını belirttim. Nitekim çok fazlada sürmedi, yağışlarla birlikte bu manzara ortaya çıktı. Toprağımda heyelana, ağaçlarımda kurumaya ve hayvanlarımda hastalığa sebep oldu. 10-15 metre ileride yaşam evim bulunuyor. Yetkililer de beni oyalıyor. BUSKİ, Bursa Büyükşehir Belediyesi, Sağlık Müdürlüğü, İnegöl Belediyesi, BİMER ve CİMER´e gerekli müracaatları yaptım. Ben bu başvurularımı 2018 yılının başında yaptım. Fakat şu ana kadar herhangini bir gelişme olmadı. Ben her yıl bu ağaçlardan bin TL´ye yakın para alıyordum. O da benim mazot paramı karşılıyordu. Zengin bir insan değilim. Burada köyün kanalizasyonu benim bahçemden geçiyor. Yetkililer artık buna bir çare bulsun. Hayvanlar hastalanıyor, biz de hastalanma riskiyle karşı karşıyayız" ifadelerini kullandı.

 

Haber ve Fotoğraf: Osman GÜRBAŞ

 



  • BIST 100

    8845,48%0,43
  • DOLAR

    32,27% 0,31
  • EURO

    35,10% 0,69
  • GRAM ALTIN

    2274,37% 0,94
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,51