www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

?Sağlıklı Dişler Engelsiz Gülüşler?

?Sağlıklı Dişler Engelsiz Gülüşler?

İnegöl Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, Halk Eğitim Merkezi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan protokol çerçevesinde geliştirilen ?Sağlıklı Dişler Engelsiz Gülüşler? projesi çalışmaları sürüyor.

İmzalanan protokol gereği çalışmalarını sürdüren İnegöl Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi ekipleri, önceki gün HEM´e bağlı 23 Yaş Üstü Engelli Kursu´nda eğitim gören öğrencilerin diş muayenelerini gerçekleştirdiler.

75 KURSİYERİN DİŞ TARAMASI YAPILDI

Konu ile ilgili konuşan Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Seçkin Acar, ?2017 Ocak ayı itibariyle İnegöl Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi ile Halk Eğitim Merkezi´nin sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde geliştirdiği ?Sağlıklı Dişler Engelsiz Gülüşler´ projesi vardı. Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, Halk Eğitim Merkezi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü´nün imzaladığı üçlü protokol imzalanmıştı. Bu protokol çerçevesinde Ağız ve Diş Sağlığı hekimleri kurumlarımızı ziyaret edip engelli kursiyerlerimizi ücretsiz olarak muayene ediyorlar. Bugün de kurumumuzu ziyaret edip diş taramalarını yaptılar. 75 kursiyerimizin diş taraması yapılmaktadır. Projemizde sadece diş taramasıyla kalınmayacak, muayene sonucunda engelli bireylerimizde hangi hastalıklar ve rahatsızlıklar varsa gerekli müdahaleler yıl içerisinde yapılacaktır. Baktığımızda bir kısmında cerrahi müdahale bir kısmında dolgu bir kısmında çekme işlemi gerektiriyor. Biz ne yapacağız? Tarama sonunda tespit edilen tüm yapılması gerekenleri Halk Eğitim Merkezi´nin resmi araçlarıyla zaman zaman Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi´ndeki engelli polikliniğine taşıyacağız. Yapılması gereken cerrahi müdahale varsa ameliyathane ortamında çalışmalar yapılacak. Daha önce de bunun örneklerini yaptık. 2017 yılında engellilerimizin bazılarını kendimiz takip ederek ameliyatlarını gerçekleştirdik. Burada Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Tahsin Bey ve Başhekim Yardımcısı Hasan Bey´in özel gayretleri var. Kendilerine teşekkür ediyorum? dedi.

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9756,27%1,15
  • DOLAR

    32,53% -0,05
  • EURO

    34,79% -0,20
  • GRAM ALTIN

    2425,45% -0,18
  • Ç. ALTIN

    4017,93% 0,00