www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

SANKO Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi mezuniyet töreni

SANKO Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi mezuniyet töreni

SANKO Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon, Hemşirelik, Beslenme ve Diyetetik Bölümlerinden 185 öğrenci mezun oldu.

SANKO Okulları bahçesinde düzenlenen törende konuşan Gaziantep Valisi Davut Gül Konukoğlu Ailesi’nin birçok sanayi sektörünün yanı sıra, sağlık ve eğitim alanında hizmete önem verdiğini söyledi. 
Gül, “Hem Abdulkadir Bey’in hem de Adil Bey’in birçok ticari alanda işleri var ama anlatırken çok mutlu oldukları, gözlerinin içini güldüren işleri eğitim ve sağlık sektörüdür. Dua, milletin rızasını ve Allah’ın takdirini almaya gerçekten çok önem veriyorlar. Allah kendilerinden razı olsun” dedi. 
“Sizlerin SANKO Ailesinin birer ferdi olmanız ve Gaziantep’te yetişmeniz şehir açısından da sizler açısından da çok önemli” diyen Gül, şunları kaydetti: 
“Bugün sağlık ordusuna yine çok güçlü bir katılım sağlanıyor. İnşallah tez zamanda iş hayatına atılarak aileniz ve sevdiklerinizle yeni bir hayat kurarsınız. Gaziantep sizlerle ve SANKO ile daha güçlü, Gaziantep her bir eğitim ordusuyla daha da güçlü. Sizlere emek veren aileniz başta olmak üzere, değerli hocalarınıza ve sizlere teşekkür ediyor, başarılar diliyorum.” 
“Kampüsün temeli yakında atılacak” 
SANKO Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Abdulkadir Konukoğlu da konuşmasına, kendilerine güvenip evlatlarını teslim eden ailelere teşekkür ederek başladı. 
Sağlık ve eğitim alanında hizmet sunmayı önemsediklerini vurgulayan Konukoğlu, hastanenin kuruluş süreciyle ilgili şunları paylaştı: “Rahatsızlığı dolayısıyla yurt içi ve yurt dışında tedavi gören rahmetli babamın yaşadığı zorluklar üzerine söylediği ‘Hastane Kapısında Beklemeyen Hastanenin Kıymetini Bilemez’ sözü, hastanenin yapımında yol gösterici olmuştur. Hastanede veya ameliyatta olanın ailesinin kapıda nasıl beklediğini çok iyi biliriz. Ne üniversite ne de hastane bizim işimiz. Tekstilde büyüdük, sanayiciyiz ama burada insana dokunuyoruz, bu da hayır işlemektir. Rahmetli babam, şifa için diğer şehirlere gittiğinde kendisinin ve ailesinin çektiklerini bölge insanı çekmesin diyerek, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin sağlık standartlarını yükseltmek için hastanenin temelini attı.” 
SANKO Üniversitesi’nde yeni kampüs çalışmalarının devam ettiğini ve yakın zamanda temelinin atılacağının müjdesini veren Konukoğlu, “Çok yakın bir zamanda inşallah daha modern daha geniş kampüste üniversite eğitimini gençlerimizin ve akademisyenlerimizin hizmetinize sunacağız” diye konuştu. 
Ailelerin evlatlarına verecekleri nasihatlerin gelecek adına büyük önem taşıdığına vurgu yapan Konukoğlu, “Aileler çocuklarına dikkatli olmaları, daima güler yüzlü davranmalarını tekrar tekrar söylemeli. Anne babanın sözü bizde kanun gibidir. Mezun olan gençlerimize başarılar diliyor, ülkemize ve insanlığa hayırlı hizmetlerde bulunmalarını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı. 



  • BIST 100

    9756,27%1,15
  • DOLAR

    32,53% -0,05
  • EURO

    34,79% -0,20
  • GRAM ALTIN

    2425,45% -0,18
  • Ç. ALTIN

    4017,93% 0,00