www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

ŞAVŞATLILAR ŞENLİKTE BULUŞTU

ŞAVŞATLILAR ŞENLİKTE BULUŞTU

İnegöl Şavşatlılar Derneği tarafından geleneksel olarak düzenlenen Pancarcı Şenliği, coşku dolu anlara sahne oldu. Yaklaşık 10 bin Şavşatlının katılım gösterdiği programda halk oyunları ve yöresel sanatçılar sahne aldı.

Geçtiğimiz Pazar günü Domaniç Kocayayla geçidinde gerçekleştirilen Pancarcı Şenliği´ne; Kaymakam Ali Akça, İnegöl İlçe Jandarma Komutanı Uğur Baş, siyasi parti temsilcileri, Muhtarlar Birliği Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Bekir Kahyaoğlu, STK temsilcileri, kurum ve kuruluş temsilcileri, oda ve dernek başkanları ile çok sayıda vatandaş katılım gösterdi.

Bir gün önceden çok sayıda insanın çadırlar kurduğu şenlik alanında Pazar günü sabah 10.00-12.30 arası yarışmalar ve akordeon, tulum, davul-zurna eşliğinde horonlar oynanarak sabah programı tamamlandı.

CİDDİ BİR KATILIM SÖZ KONUSU

Şenlikte saat 13.30´da öğlen programının açılışını yapan Dernek Başkanı Durmuş Aydın, programa katılan protokol ve katılımcılara teşekkür ederek başladığı konuşmasında, Osmanlı´nın devlet kurma fikrinin tohumlarının atıldığı, kayının yiğitlerinin at bindiği kılıç kuşandığı, savaşçılarını yetiştirdiği ve manzara olarak Artvin´i, Şavşat´ı andıran Kocayayla´da şenlik yapmaktan son derece mutlu olduğunu söyledi.Durmuş Aydın,İnegöl Şavşatlılar Derneği´nin her türlü sosyal kültürel faaliyetler yapabilen, maddi manevi hiçbir sıkıntısı olmayan, birlik beraberliği son derece iyi bir dernek olduğunu belirterek; ?Bu seneki Pancarcı Şenliğini muhteşem bir kalabalıkla gerçekleştirdik. Bundan sonra etkinlikler devam edecek. En büyük hedefimizdernek binasını yapmaktır.Bunu da bütün herkesin desteğiyle geçekleştireceğiz. Pancarcı şenliğine ciddi manada destek olan başta İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş olmak üzere tüm sponsorlara teşekkür ederim? dedi. 

DERNEĞİMİZE SAHİP ÇIKIN

Şenlikte konuşma yapan Belediye başkan Yardımcısı Alper Taban,?Organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ederim, Ben de Şavşatlılar Derneği üyesiyim. Dernek yönetiminin güzel çalışmalarıvar. Tüm Şavşatlılardan derneğe sahip çıkmalarını, faaliyetlere katılım gösterilmesini istiyorum. İnegöl Belediyesibu tarz çalışmalarda her zaman İnegöl Şavşatlılar Derneği´nin yanındadır? şeklinde konuştu.

 

KAYMAKAMLIĞIN SEVİLMESİNE KATKIDA BULUNDULAR

KaymakamAli Akça ise; Domaniç Kocayayla´da böylesine büyük ve güzel bir şenliğin İnegöllü bir dernek olan Şavşatlılar Derneği tarafından yapılmasından son derece memnun olduğunu söyleyerek; ?Şavşat´ın güzelliklerini andıran bu güzel doğada Şavşat´ın, Artvin´in kültürüİnegöl´e taşınıp tanıtılıyor. Bunun için çok teşekkür ederim.?Çift Jandarma geliyor da Kaymakam Konağına´ türküsü bir Şavşat türküsüdür. Şavşatlılar bu türkü ile Kaymakamlık mesleğinin sevilmesine katkıda bulundular.  Organizasyondan dolayı dernek başkanı ve yönetimine teşekkür ederim? ifadelerini kullandı.

PLAKETLER TAKDİM EDİLDİ

Konuşmaların ardından Dernek Başkanı Durmuş Aydınve yönetimi tarafından katılımından dolayı Kaymakam Ali Akça,katkı ve desteklerinden dolayı Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban´akendisinin ve Belediye Başkanı Alinur Aktaş´ın plaketleri verildi. Yine şenliğe destek olan ve sahnede afişe edilerek tanıtımı yapılan sponsorların hepsine plaket taktimi yapıldı.

Konuşmaların ardından Şavşatlılar Derneği´nin kendi folklor ekibi oyunlarını sergiledi. Daha sonra İnegöl Mehter Derneği, verdiği konser ile vatandaşları coşturdu.

Yöresel sanatçılardan sahneye ilk çıkan isim Zafer Tekgümüş oldu. Tekgümüş´e yüzlerce kişi aynı anda eşlik ederek oyunlar oynadılar. İkinci olarak ise Türkü kız  SolmazAkgün sahne aldı. Saat 16.30 civarında Karadeniz müziğinin güçlü sesi Gökhan Birben mikrofonu devralarak adeta alanı salladı. Birben, konser bitiminde çok sayıda hayranı ile resimler çektirdi.

Alan emniyeti ve güvenliği dernek tarafından tutulmuş özel güvenlik ve Jandarma tarafından sağlandı. Protokol, dernek ve oda temsilcileri, alan görevlileri, sanatçılar, kurum ve kuruluş temsilcileri ileyaklaşık 10 binkişiye Artvin döneri, ızgara tavuk,İnegöl köfte ve kiraz ikram edildi.



  • BIST 100

    9045,38%2,71
  • DOLAR

    32,31% 0,20
  • EURO

    35,03% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2292,57% 0,68
  • Ç. ALTIN

    3840,99% -0,36