www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

ŞİMDİ DÖNÜŞÜM ZAMANI

ŞİMDİ DÖNÜŞÜM ZAMANI

AK Parti İnegöl Belediye Başkan Aday adayı Bülent Temelli, Haber Yorum Gazetesi´nin konuğu oldu.

Haber Yorum Gazetesi stüdyolarında gazeteci Şerif Gürbaş´ın konuğu olan AK Parti İnegöl Belediye Başkan Aday Adayı Bülent Temelli, heyecanı ve projeleri olan herkese kapılarının açık olduğunu söyledi.

İnegöl´de AK Parti deyince ilk akla gelen isimlerdensiniz. Sizi tanımayan yoktur diye düşünüyorum. Ama yinede Bülent Temelli kimdir sorusunu sorarak başlamak istiyorum.

?TECRÜBELERİMİ İNEGÖL HALKIYLA BULUŞTURACAĞIM?

?Bülent Temelli, ?1963 Çankırı doğumluyum. Annem-babam memur olması nedeniyle 1971´de İnegöl´e geldik. İlk, ortaokul ve liseyi İnegöl´de tamamladım. Askerlik dönüşü babamın erken yaşta vefatı sonrası 1986´dan beri mobilya ticaretinin içerisindeyim. Ticari hayatla birlikte sosyal hayat içerisine girdim. İMASKO kooperatifinde yönetim kurulu üyesi olarak başladım. İshakpaşa Halk Kütüphanesi, İTSO, 1994´te rahmetli Hikmet Şahin´in belediye başkanı olmasıyla birlikte öne çıkan MODEF´te görev aldım. Rahmetli Özal´ın ANAP döneminde 1,5-2 yıllık kısa bir siyaset deneyimim oldu. 2004 yılında AK Parti´den Belediye Başkan Aday Adayı olarak aktif siyasete döndüm. Alinur Başkan´ın o gün belediye başkan adayı gösterildiği seçimde parti içerisinde aktif çalışmaya başladım. 2006´daki ilçe kongresinde İlçe Yönetim kuruluna girdim. Daha sonra görev bana tevdi edildi. 2008´de 3. kongre yılımızda ve 2014´e kadarki 4. kongre döneminde 2 dönem ilçe başkanlığı yaptım. Bu sürede Sedat Kızılcıklı, Hüseyin Şahin ve Alinur Aktaş ile uyumlu bir şekilde çalıştık. 2014 kongresiyle birlikte ara verdiğim siyasette ticari hayatıma devam ettim. Bu sırada sosyal hayatım devam etti. İMOTİM AVM´nin genel koordinatörlüğünü üstlenerek oranın bir kooperatif çatısı altında birleşmesini sağladık. Daha sonra Cumhurbaşkanımızın geçmiş dönemde birlikte siyaset yaptığımız Ayhan Salman´ı il başkanı atamasıyla Bursa İl Yönetiminde görev aldım. 2,5-3 ay sonra yapılan kongrede yeniden İl Yönetimine seçilerek devam ettik. Bursa İl Yönetimler Başkanı olarak görev aldım. Bu sürede tüm Bursa belediyelerini ve Büyükşehir Belediyesini tanıma fırsatım oldu. Büyükşehir yasası ile Türkiye ve Bursa´nın çok önemli hizmetler alabilme imkânını bir kez daha gördük. Daha sonra Cumhurbaşkanımızın atamasıyla İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş´ın Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı olması sonucu 1 yıl Bursa´dan İnegöl´e bakma fırsatımız oldu. Bu süreçte Milletvekilliğine aday olmam noktasındaki karar ile aday adayı oldum fakat o günkü şartlarda aday olmamamız durumu ile seçimlerde en iyi oyu alabilmek için İnegöl´de çalışmalar yaptık. 31 Mart´ta yapılacak olan 2019 Mahalli Seçimlerinde İnegöl Belediye Başkanı olmak için Aday Adaylığına başvurdum. Siyaset-belediye ilişkisi içerisinde edindiğim tecrübeleri İnegöl halkı ile buluşturmak için yola çıktım. ?

 

 

Uzun yılar ilçe başkanlığı, son dönemde de yerel yönetimlerden sorumlu il başkan yardımcılığı görevini icra ettiniz. Şimdi de belediye başkanlığına talipsiniz. Bu konuda kendinizi liyakatli ve ehil görüyor musunuz. Yani ben bu işi layığı ile yaparım diyor musunuz?

?BÜYÜKŞEHİR İLE KALİTE ARTACAK?

?Belediyecilikte belediye başkanı-personel, belediye başkanı-vatandaş ilişkisi çok önemli. Bursa´da Yerel Yönetimlerde bulunmuş olmamdan dolayı oradaki artı ve eksileri gördük. Yapılan hataların bir sonraki dönemde yapılmaması noktasında dersler gördük. Büyükşehir yasası Cumhuriyet tarihinde yerel yönetimler için çıkmış çok büyük bir kolaylıktır. Bu yasa ile kalite artacaktır. Bu konuda kendimi deneyimli ve ehil hissediyorum. Ben Belediye Başkanı olmak istemiyorum Belediye Başkanlığı yapmak istiyorum.?

 

 

Bülent Temelli´nin bir özelliği sürekli yeni bir projenin içerisinde oluşu. Geçmişten bugüne gerek siyaset dışında, gerekse siyaset yoluyla İnegöl´e kazandırdığınız ne gibi proje ve hizmetler var?

?HERKESİN FAYDASINA PROJELER ÜRETİLMESİNDEN YANAYIM?

?Ben sorunları çözme noktasında sorunu araştırıp çözüm bulduktan sonra, o konudan muzdarip olan herkesin faydalanması yönünde proje üretme anlayışındayım. Bu anlamda örneğin bir mobilyacıyım, mobilya ile ilgili teşhir yerine ihtiyacım var. Bununla ilgili Ertuğrulgazi Caddesi veya Mobiliyum´da yer edinip malımı teşhir edebilirdim, ama benim için atıl bulunan 40 bin metrekarelik bir binayı benimle birlikte birçok kişiye faydalı hale getirebilmeyi tercih ederim. Bunun katkısı sadece bana ve katılanlara değil, tüm İnegöl mobilyasına katkı verecek şekilde çözmek gibi bir yapım var. Bu da Belediyecilikte çok önemlidir. Büyükşehir´de 6-7 aydır üzerinde çalıştığımız Babasultan Barajının İnegöl Belediyesine devri veya İnegöl topraklarında kullanılmasını düşünürken tüm DSİ´ye ait olan barajların ve göletlerin BUSKİ´ye bağlanmasıyla tüm Bursa genelinde ekilebilir olup sulanamayan 1 metrekare alan bile bırakmamak gibi bir çalışmamız var. Seçilirsek Büyükşehir ile birlikte yapabileceğimiz bir çalışmadır bu??

 

 

Bülent Temelli aday olur ve kazanırsa, İnegöl´ü nasıl bir belediye başkanı bekliyor?

?FARKLI BİR BÜLENT TEMELLİ OLMAYACAK?

?Bugüne kadar nasıl yaşadıysak bugünden sonra da öyle olacak. Halkın kolayca ulaşıp derdini anlatabildiği, çözüm bulabildiği, çözüm arayışı gayreti içerisinde olabildiği, her şeyden önce bireysel sorunların toptan çözüme götürecek olan proje üreten bir Belediye Başkanı olmak istiyorum. Şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da farklı bir Bülent olmayacak. Herkesin kapısını rahatlıkla açabileceği halkın içinden bir Belediye Başkanı olacak.?

 

 

Göreve seçilirseniz şayet, işe ilk nereden başlayacaksınız?

?PERSONEL BAŞKAN İLE AYNI HEYECANI PAYLAŞMALI?

?İnegöl Belediyesinde biz gerek Alinur, gerek Alper başkanla birlikte çalıştık. Her başkanın bir tarzı olur. Vatandaşın belediyeden beklentilerini en üst seviyede karşılayacak şekilde personeli motive etmek, personel motivasyonuyla sahaya çıkacak ekibi donatmak istiyoruz. Personel başkan ile aynı heyecanı paylaşmalı. Belediyemin kabiliyetini ve kapasitesini öğrenme lazım. Bunları en üst seviyeye çıkararak bir an önce vatandaşa hizmet etmenin yoluna gideceğiz. Belediyecilik personel, proje, para yönetimidir. Önce personel yönetiminden başlayacağız?

 

Sizce İnegöl´ün en ciddi sorunları neler, bunları çözmek için gerekli çalışmanız var mı?

.?İNEGÖL MERKEZE SIKIŞMIŞ DURUMDA?

?Göç ve nüfus artışına bağlı olarak İnegöl´ün bir yapılaşma, trafik ve otopark sıkıntısı var. İnegöl mevcut merkez içerisine sıkışmış durumda. Tek merkeze toplamaktansa çok merkezli, İnegöl dışında uydu kentler oluşturacak bir sistem içerisine girip mevcut İnegöl´ü dönüşüme sokmak istiyoruz. Mevcut sanayiyi 2. İhtisas OSB´ye taşımalıyız. Türkiye´nin deprem gerçeği var. Bu gerçekte yapı stokunun güçlendirilmesi, yapıların elden geçirilmesi gerekiyor. Bunu yaparken yeşilliğin, sosyal donatı alanlarının fazla olduğu bir İnegöl oluşturmaya çalışacağız.?

 

Yakın zamana kadar aday adaylığı konusunda kararsızdınız, bu konuda kararınız değiştiren bir gelişme mi oldu. Adaylığınızla ilgili şansınızı nasıl görüyorsunuz?

?HEPİMİZİN ŞANSI EŞİT?

?Kararsız değilim. Belediyecilik; aktif proje üretmek, uygulamaktır. Bu benim tarzım. Şans noktasına geldiğinde bugün 11-12 tane değerli arkadaşım var. Hepimizin şansı eşit. Benim endişem, buradaki arkadaşlarımızın darılma, gücenmesi noktasında AK Parti´ye veya davaya küsmesi noktasındaki yanlışı olacaktır. Buradan tüm arkadaşlarımızı, olmamaları durumunda küsmeden siyasete AK Parti çatısı altında devam etmeye devam ediyorum.?

 

Ekonomik sıkıntıların olduğu bir dönemde yerel seçimlere gidilmesi, iktidar partisi olarak sizi zorlar mı? Yoksa daha önce olduğu gibi rahat bir seçim mi olur?

?PROJELERİN KONUŞULMASI GEREKİYOR?

?Her seçimde konuşulan bazı şeyler oluyor. 24 Haziran seçimleri genel seçim olsa da vatandaşın yerel sorunlarıyla ilgili tepkilerinden dolayı cevaplar verip önlemler almak zorunda kaldık. Yerel seçime gidiyoruz. Şehre dair hayal ve projelerin konuşulması gerekiyor. Ülkenin genelini ilgilendiren ekonomi, dış politika, güvenlik gibi konuların konuşulması da normaldir. Vatandaş karşısındaki adaydan buna dair çözümler ister. Aday adaylık dönemi geçsin, siyasi partiler sahaya çıktığında halkın ilçeye dair konuya hâkimiyeti, projeleri, İnegöl´e dair hedefleri noktasında sorgulanmasını isteyeceğiz. Bunun yanında ekonomi ve diğer konulardaki sıkıntılarına da dilimizin döndüğünce cevap vereceğiz. Ekonomik bir badire atlattık ama onun kontrol altına alındığını biliyoruz. Bu dış destekli finansal bir terör operasyonuydu. 15 Temmuz´un ekonomik bir boyutu ile karşılaştık. Bu kontrol altına alındı. Seçime kadar da tamamen kontrol altına alınacak ve Ağustos ayına geri dönecektir. Buradaki zarar, o günlerde karşımıza gelecektir. Ülke olarak bunları hep beraber aşacağız?.

 

 

?Aday olursanız ekibinizde sürpriz isimlere yer verecek misiniz? Yoksa mevcut AK Parti içerisinden isimlerle mi çalışmayı düşünüyorsunuz?? 

?SÜRPRİZ İSİMLER MUHAKKAK OLMALIDIR?

?AK Parti içerisinde, teşkilatlarda görev almış arkadaşlarımız tecrübe ve duruşlarıyla içimizde olacaktır, ama onun dışında dışarıdan AK Parti misyonuna inanmış, sürpriz isimler de olacaktır. Muhtemelen her adayımızın olacaktır ama onların gizli kalmasını istiyorum. Başka bir arkadaşımız da olsa onlar bir kazanımdır, İnegöl´e faydalı olmalılar. Bu tür dostlarımızın da adaylıkların belirlenmesinin ardından ben varım demelerini bekliyorum. STK´larımız ve farklı iş kollarından çok ciddi destek sağlayacak bir ekip var. İnegöl sevdasına elimden geleni yaparım diyen arkadaşlarımız var. Bunların hepsini değerlendirmek zorundayız. Dışarıdan hiçbir bedel ödemeden iş yapacak birçok STK´mız ve işadamımız var. Sağ olsunlar adaylığımızın açıklanmasından itibaren gerek arayan ve gerek yüz yüze gelerek beyanlarını sunan arkadaşlarımız çoktur.?

 

Nasıl bir İnegöl hayal ediyorsunuz? Göreve seçilirseniz kalıcı eser olarak ilçe halkına neyi bırakmak istersiniz.?

?YAŞAM KALİTESİ YÜKSEK BİR İNEGÖL?

?15-16 yıldır gerek merkezi yönetim gerek yerelde birçok ilki başardık. Bunları yaparken çok hızlı gidildi. AK Parti çok hızlı gitti. İnegöl´de bir katı atık depolama var, bu Bursa ölçeğinde olan bir hizmet. Bunun yanında birçok hizmeti açtık. Yeni Çevreyolu, 2. OSB´si ile? Bunların artık biraz daha toparlanıp daha yeşil, daha çevreci, sosyal donatı alanlarının daha fazla olduğu son rötuşları atacağız. İnşallah bu bize nasip olacak. Tüm hayalim merkeze sıkışmamış, 91 köyden dönen mahallemiz, 4 yemyeşil beldemizde merkezler oluşturarak oradaki insanların sadece iş için İnegöl´e gelmelerini sağlayacağız. Bu süreçte İnegöl´de ne varsa, oralarda da bunu yaparak yaşam kalitesini yükselteceğiz. Yerel yönetimler şehre dair hikâye yazıp şehir insanlarının gelirini artırmalıdır. İnegöl sadece mobilya değil aynı zamanda tarım şehridir ama bugün İnegöl´de sulanamayan yer kaldıysa bu bir sıkıntıdır. AB desteklerini daha fazla almalarını sağlayıp geliri artıracak, tarımla ve hayvancılıkla uğraşan insanlara katkı sağlayacak projelerimiz var. Ürünlerin alınıp saklanmasına varan hizmetler Büyükşehir marifetiyle yapılabilecektir. Bunu yapabilirsek İnegöl´e mobilyadan farklı kazanımları da açabileceğiz?.

 

 

Sizin en önemli özelliğiniz eleştirilere açık olmanız. Buna birçok kez şahit olan bir gazeteci olarak bu yapınızı belediye başkanlığınız döneminde de sürdürebilecekmisiniz?

?ÖNYARGISIZ BİR İNSANIM?

?Bu bir tarz meselesidir. Her gelen soruya önyargısız yaklaşırsanız oradan çıkacak bir doğru sonuç vardır. Çıkmazsa da, haklıysam karşımdakini ikna edebilirim. Bugüne kadar olaylara öyle yaklaştım, bundan sonra da öyle devam ederim.?

 

Bildiğiniz üzere 2014 seçimleri ile büyükşehire bağlandık. Ancak İnegöllüler büyükşehir belediyesinden gerekli hizmetleri alamadığı gibi, ilçe belediye başkanı da bazı vaatlerini yerine getiremedi. Bunu neye bağlıyorsunuz?

?İNEGÖL´DEKİ BEKLENTİ YÜKSEK??

?Adama sormuşlar ne kadar koşarsın diye, o da demiş ki; ?arkamdan kovalayana bağlı´. İnegöllüler arkadan öyle bir kovalıyorlar ki? Gelir ve kültür seviyemiz yüksek, böyle olunca beklenti de yüksek. İsviçre, Almanya, Çin´den İnegöl´e dönmüş bir vatandaşımızın buradan beklentisi ne olur? Bu beklentiler eleştiri doğurur haklı olarak. O arkadan koşana yetişmek, onun önünde gidip istediği hizmeti vermek durumundasınız. İçimizden bir arkadaşımız Yenişehir´den aday oldu ve Yenişehir´i İnegöl yapacağım sloganıyla başladı. İnegöl´deki bu beklenti yüksekliği sanki Büyükşehrin burada hiçbir şey yapmadığı gibi gösteriyor. İnegöl´de 2001´de BOSKİ vardı, 7 milyon 300 bin lira bütçesi vardı. Bu bütçeyle sadece yoldaki patlak tamirlerini yapıyordu. Artık BUSKİ oldu, 5 senede 270 milyonluk hizmet yaptı. Toprağın altında yapılan yatırım görülmüyor. Bugün derenin öbür tarafına başladık. 2019´da programa alınan 50 milyonluk bir yatırım var. Bu yatırımın İnegöl payına düşeceği para hayal edilemeyecek bir yatırım. Bu bile tek başına rakamsal olarak yeter. Ama öyle bir algı oluşturuluyor ki İnegöl Belediyesinin paraları Bursa´ya gidiyor, oradan hizmet gelmiyor. İnegöl, Bursa´dan önümüzdeki 20-30 senelik yatırımı aldı. Geçmişte her şey yetersizdi. Maden köyüne düğün için gittiğimde her taraf sıcak asfaltla kaplanmıştı. Sulanamayan 1 metrekare yer kalmayacak. İl Özel İdaresiyle bunun hayalini kuramazdık, şimdi bu hayaller bir bir gerçek oluyor. Bunu daha az kalkınmış yerler daha çok hissediyor. Köylerimiz yavaş yavaş şehre doğru geliyorlar. En mütevazi rakamla Büyükşehrin katkısı eski duruma göre 3-4´e katlamış durumda?.

 

AK Parti Bursa´yı kaybederse, bu durum İnegöl için sıkıntıya yol açar mı? Yoksa İnegöl kendi gücü ile gereken hizmetlerin üstesinden gelir mi?

?BURSA´DA ÇOK GÜÇLÜYÜZ, KAYBETMEYİZ?

?AK Parti Bursa´da çok güçlü. Bursa perspektifinden baktığımda daha net gördüm. Nasıl İnegöl bugüne kadar AK Parti dediyse, AK Parti gereken hizmeti verdiyse bu alışveriş devam edecek. Bursa´nın ücra köşelerinde bile çok güzel hizmetler yapılıyor. Bursa AK Parti´de. Şuanda en yakın rakibimize karşı bile çok üstünüz. Kaybetmeyiz. ?

 

Son olarak İnegöl halkına ve teşkilat mensuplarına vereceğiniz bir mesaj var mı?

?HER KESİME KAPIMIZ AÇIK?

?Geçmişteki tecrübemizle, niyetlerimizle İnegöl´de 5 yıl boyunca omuz omuza hizmet verebilmek için aday adayı oldum. Genel Merkezin onay vermesi ve vatandaşın teveccühü ile Belediye Başkanı olursam bu tek başına 1 kişinin başkan olduğu anlamına gelmez. İnegöl´de yaşayan partili partisiz İnegöl´e dair heyecanı, hayali, projesi olan herkese, her kesime kapımızı açarak onların dert ve projelerini dinleyerek makul, mantıklı olanları hep beraber gerçekleştireceğiz. Bu konuda Rabbim yardımcımız olsun. Hakkımızda hayırlısını versin. Neyin karşımıza çıkacağını Rabbim bilir. Önümüzdeki 5 yılı planlayıp vatandaşın memnuniyetini göreceğiz. ?



  • BIST 100

    9045,38%2,71
  • DOLAR

    32,31% 0,20
  • EURO

    35,03% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2292,57% 0,68
  • Ç. ALTIN

    3840,99% -0,36