www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Türkiye “Giden Hekimlerin” ülkesi olmayacak

Türkiye “Giden Hekimlerin” ülkesi olmayacak

DEVA Partisi Sağlık Politikaları Başkanı Adil Erçetin, DEVA Partisi iktidarında Sağlık çalışanlarının maaş ve özlük hakları, iş-yaşam kalitesini artıracak şekilde iyileştirilerek, tükenmişliğin ve beyin göçünün önüne geçeceğiz"

Deva Partisi İnegöl İlçe Sağlık Politikaları Başkanı Adil Erçetin ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle Acil Servis doktorları ve çalışanlarını ziyaret etti.

DEVA Partisi Sağlık Politikaları Başkanı Adil Erçetin ziyaretle ilgili yaptığı açıklamada, “Hekimlik kutsal bir meslek; bu insanlar çok zor yetişiyor. Hekimlerimizi tükenmişlik ve çaresizlik yüzünden kaybetmemeliyiz. Onları mesleklerinden, memleketinden soğutan koşulları ortadan kaldıracağız. Sağlık çalışanlarının maaş ve özlük hakları, iş-yaşam kalitesini artıracak şekilde iyileştirilerek, tükenmişliğin ve beyin göçünün önüne geçeceğiz. Türkiye “Giden Hekimlerin” ülkesi olmayacak..Mesela asistan hekimlerin çalışma koşulları standardize edilmeli, nöbet süresi azami 130 saat ve ertesinde izin olmalı. Çalışma süreleri insan haklarına uygun seviyeye getirilmeli ve denetimi sağlanacaktır..Sağlık bilimlerinin akademik kadrolarına sadakatli yandaşlar değil, liyakatli bilim insanları yerleştireceğiz. Yıllardır süre gelen sağlık çalışanlarını itibarsızlaştırmaya, küçümsemeye varan siyasi dilden vazgeçilmesi gerekmektedir..Devleti yönetenlerin görevi sağlıkta şiddet olaylarının sonrasında tweet mesajı yayınlamak değil, bunları önlemektir. DEVA Partisi olarak, sistemin tüm yükünün sağlık çalışanlarının omuzlarına yüklendiği bir sağlık sisteminin adil ve sürdürülebilir olmadığının farkında olarak, ekonomik koşulları iyileştirilmiş, iş-yaşam dengesi iyi kurulmuş bir sağlık camiası oluşturmayı taahhüt ediyoruz.”dedi.



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,46% -0,07
  • EURO

    34,72% -0,69
  • GRAM ALTIN

    2439,90% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19