www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

Türkiye güvende değilse, kimse güvende değildir!

Türkiye güvende değilse, kimse güvende değildir!

Sultan Abdülhamid Han Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Turgay Yazıcı, Akdeniz’de Türk bandıralı geminin hukuksuz şekilde durdurularak aranmasını kınayan bir açıklama yaptı.

Akdeniz açıklarında uluslararası hukuku hiç sayarak Türk bandıralı gemiyi durdurup arama yapan Yunanistan Deniz Kuvvetlerinden bir komutanın sevk ve idaresindeki Alman Fırkateyni, büyük tepki çekti. Bu hukuksuzluğa sessiz kalmayan Sultan Abdülhamid Han Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Turgay Yazıcı, “Biz güvende değilsek kimse güvende değildir” mesajı verdi.

GEMİYİ DURDURUP KONTEYNIRLARI ARADILAR

Hukuksuz şekilde gemiyi durdurarak arayan Alman Fırkateyni hakkında yazılı bir açıklama yapan Sultan Abdülhamid Han Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Turgay Yazıcı, “Aldığımız ilk bilgilere göre Türk bandıralı ROSELINA-A gemisi, taşıdığı insani yardım malzemeleri ile İstanbul'dan demir alarak Libya'ya hareket etti.Gemi, önceki gece Yunanistan Deniz Kuvvetlerinden bir komutanın sevk ve idaresinde yapılan İrini Harekatı'nda görevli Alman fırtakeyni tarafından Mora Yarımadası'nın güneybatısında uluslararası hukuka aykırı şekilde durduruldu.Deniz hukukuna göre, gemilerde arama yapabilmek üzere gemiye personelin çıkması için bayrak devletinin rızasının alınması gerekiyor. Türkiye'den böyle bir izin almadan Hamburg Fırkateyni'nin personeli gemiye helikopterden iniş yaptı.Personelin helikopterden inişi ve Hamburg Fırkateyni'nin ROSELINA-A gemisi çevresindeki hareketleri de gemi personeli tarafından cep telefonuyla anbean kaydedildi.Geminin süratini düşüren ve yolundan engelleyen askerler, Türkiye'den izin almadan yapılanın hukuki olmadığı yönündeki ikazlara uymayarak tüm konteynerleri de açarak aradı. Sabahın ilk ışıklarına kadar süren aramanın ardından gemide insani yardım malzemesi, yiyecek, boya gibi maddeler dışında bir şey olmadığını anlayan askerler, daha sonra gemiden ayrıldı” dedi.

BİZ GÜVENDE DEĞİLSEK, KİMSE GÜVENDE DEĞİLDİR

Atılan her adımın bir bedeli olduğuna dikkat çeken Turgay Yazıcı, “Bu hukuksuzluk elbette karşılıksız kalmayacaktır. Kimin ne yapmak istediğini Türkiye Cumhuriyeti yöneticileri de milletimiz de gayet iyi bilmektedir. Ancak bu hadsizliği yapanların bilmediği bir şey var. Bu olay bir kez daha gösterdi ki açık denizlerdeki gemilerimiz güvende değil. Bizler de bu densizliği yapanlara şunu hatırlatıyoruz; Türkiye’nin güvende olmadığı bir kara parçası veyahut açık denizde, kimse güvende değildir. Türk ordusu milletinin gücüyle mazlumlara umut taşımaya devam edecek, kudretli devletimiz yardım elini tüm mazlum coğrafyaya uzatmaktan asla çekinmeyecektir. Haykırarak söylüyoruz, tüm cihan birleşse duramaz Hak’kın önünde. Bundan şüphesi olan varsa biz ispat etmekten asla çekinmeyeceğiz. 2200 yıllık devlet terbiyesinin ve geleneğinin gereği olarak da bu hadsizlere karşı bir yaptırımı mutlaka olacaktır. Alınacak her kararda, atılacak her adımda kanımızın son damlasına kadar devletimizin yanında durmaktan asla çekinmeyeceğiz” açıklamalarında bulundu.



  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,34% 0,29
  • EURO

    35,09% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2308,86% 1,39
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29