www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

Üretici perişan durumda

Üretici perişan durumda

İnegöl Et ve Süt Üreticileri Birliği Başkanı Şaban Çetizli; "Üretici perişan durumda. Yem fiyatları yüksek. Şu durumda hayvanlarımızı kestiremiyoruz" dedi.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunana İnegöl Et ve Süt Üreticileri Birliği Başkanı Şaban Çetizli, "Hükümetimiz bir yandan et ithalatını devam ettiriyor, bir yandan hayvan ithalatını devam ettiriyor. Vatandaşın elinde yetişmiş malları var. Et ve süt kurumuna kestirmeye çalışıyoruz.İthal danayı 28 TL´ye, yerli danayı 29 TL´ye kesiyorlar. Ama 2 ay-3 ay süre veriyorlar. Sıraya yazılmış 320 bin dana var Türkiye genelinde. Üretici perişan durumda. Yem fiyatları yüksek. Şu durumda hayvanlarımızı kestiremiyoruz. Görüşmelerimiz bakanlıkta devam ediyor. Ama bir çözüm bulamıyoruz. Kestireceğiz, depolar dolu diyorlar. Arap ülkelerine hayvan satmaya çalışıyorlar ama bir yandan da getirmeye çalışıyorlar. Bizde anlayamadık. Durum şuan hiç iç açıcı değil üretici değil" dedi.

DEVLETİMİZ ZARARA UĞRATILIYOR

Çetizli konuşmasını şöyle sürdürdü, "Cumhurbaşkanımız diyor ki, ben fakir ve fukaraya ucuz et yedireceğim. Peki ucuz et nerede? Büyük marketlerde dana eti geliyor. Aldıkları etlerin hepsi gelmiyor. 28-29 TL´ye Et ve Süt Kurumu hayvan kesiyor vatandaştan. 20 TL´ye firmalara et veriyor. Her kiloda 8-9 TL devletimizi zarar uğratıyorlar. Bu bizden çıkıyor. Alınan etlerin hepsi marketlerde satılmıyor. Bizde bunlara tepki gösteriyoruz" diye konuştu.

 

Haber ve Fotoğraf: Osman GÜRBAŞ

 



  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,34% 0,29
  • EURO

    35,09% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2308,86% 1,39
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29