www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

Uyuşturucu ve tefecilik önlenmeli

Uyuşturucu ve tefecilik önlenmeli

CHP İnegöl İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Ali Doğan, İnegöl’de uyuşturucu ve tefeciliğin intiharlara yol açtığını ve bu iki konuda kayda değer önlemlerin alınmadığını söyledi.

Yazılı bir açıklama ile İnegöl’deki uyuşturucu ve tefecilik vakalarının yol açtığı intiharlara değinen CHP İnegöl İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Ali Doğan, “Daha önce defalarca İnegöl Cumhuriyet Halk Partisi olarak İnegöl Kaymakamlığı, Emniyet Müdürlüğü ve İnegöl Cumhuriyet Başsavcılığıyla gerçekleştirdiğimiz görüşmeler de, İnegöl’de uyuşturucu kullanım ve satışının endişe verici düzeylere ulaştığını belirtip önlemlerin acilen alınması gerektiğini söylemiştik. Lakin ilerleyen süreçte alınan önlemlerin yeterli boyutta olmadığını üzülerek fark ettik.İnegöl Belediye Meclis ve İl Genel meclis üyemiz,  İyi Parti İnegöl Belediye Meclis üyeleriyle birlikte, İnegöl’de uyuşturucuyla mücadele etmek için; 2016 da açılan  (İNGADEM) în Aile Danışmanlık Merkezi İnegöl Belediyesi bünyesinde hizmet verirken bu kurumun AMATEM gibi daha etkili olması gerektiğini belirtmişlerdir.  09.04.2021 Merkez Huzur Mahallesinde 21 yaşında bir yurttaşımız uyuşturucu kullanmaktan dolayı intihar etmiştir.Babası defalarca “Oğlum uyuşturucu kullanıyor ve satıyor” diyerek gerekli makamlara başvurmasına rağmen çabalarının sonuçsuz kaldığını ve ciddi bir kovuşturma yapılmadığını söylemiştir.Bununla birlikte İnegöl’de insanları zalimce sömüren “Tefeci” adı verilen kişilerin çoğaldığını, bu kişilerin çeşitli kisvelerde insanlara faizle para sattığını da bilinmektedir. Daha 1 yıl önce İlçemizde bu tefeciler yüzünden 2 kişi ölmesine rağmen yine bu alanda da kayda değer önlemler alınmadığını gördük. Geldiğimiz süreç itibariyle toplumun bu iki tehdit karşısında çaresiz kaldığını ve gerekenin yapılmadığını görüyoruz. “

GENEL MERKEZİN RAPORU

Doğan, “Türkiye geneli madde kullanım yaşının ve rakamlarının insanları nasıl tehdit ettiğini anlayabilmemiz için genel merkezimizin raporundan kısa bir kesiti sizlerle paylaşacağım. Uyuşturucu ile mücadele de Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezimizin hazırlamış olduğu rapor ayrıntılı olarak kamuoyuna sunulmuştur.

CEZASIZLIK ARTTI

“Yönetim yetkisinin fiili olarak tek adamın elinde toplandığı 2018-2019 yılları arasında madde bağımlılığı suçlarıyla bağlantılı oldukları gerekçesiyle işlem yapılan şüphelilerden 257 bin 671’i hakkında kamu davası açıldı. Hakkında kamu davası açılan şüphelilerin oranı yüzde 48’de kaldı. Bu verilere göre savcılıklarda şüpheli sıfatıyla işlem gören her 5 kişiden 3’ü, “haklarında kovuşturmaya yer olmadığı” gerekçesiyle serbest bırakıldı.”

HAFTADA 5 BİN 188 KİŞİ ŞÜPHELİ OLDU

“2018-2019 yılları arasında Cumhuriyet savcılıklarınca toplam 539 bin 563 kişi hakkında işlem yapıldığını, buna göre de haftada 5 bin 188, saatte 31 kişinin madde kullanımına bağlı suçlardan şüpheli olduğunu ortaya koydu. Biz de Cumhuriyet Halk Partisi İnegöl ilçe Örgütü olarak gerekli önlemlerin alınmadığını ve yeterli çabanın gösterilmediğini üzülerek belirtiyoruz. Tekrar çağrımızı yineleyerek; Yetkili mercileri güzel İnegöl'ümüzü kirleten bu aşağılık insanlarla gerektiği gibi mücadele etmeye ve bizlerden istenecek olan her  türlü desteği vermeye hazır olduğumuzu kamuoyunun bilgisine sunarız.”



  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,34% 0,29
  • EURO

    35,09% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2308,86% 1,39
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29