www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Yaşam Savaşı Veriyorlar

Yaşam Savaşı Veriyorlar

Yağışların son bulmasıyla birlikte Bedre Deresi´nde yaşanan kuraklık, dere içerisindeki balıkların yaşam savaşı vermelerine neden oluyor.

Geçtiğimiz gün ilçemizde ikamet eden bazı vatandaşlar, konu ile ilgili gazetemizi arayarak bölgede yaşanan sıkıntıları dile getirdiler. Bedre Deresi´nde bulunan balıkların toplanmasını isteyen vatandaşlar, yavru balıkların ölmemesi için kendilerinin de yardım edebileceklerini ifade ettiler.

 ÇEVRECİLER OLARAK ÇOK ÜZÜLÜYORUZ

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan sanayi esnaflarından Nizamettin Uzun, ?Bedre Deresi´nde çok balık var. Barajdan çıkan balık, havyarını burada bırakıyor. Sonra burada su kalmadığı zaman balık ölümleri gerçekleşiyor. Bu sefer çevreciler olarak bizler çok üzülüyoruz? dedi.

 DERE, SULAMA SUYU OLARAK KULLANILIYOR

Bedre Deresi´ndeki suyun, sulamada kullanıldığını ve bu nedenle de suyun çekilmesi ile balıklarınyaşamlarının tehlikeye girdiğini belirten Nizamettin Uzun, ?Tabi Bedre Deresi´nin sulama suyu olarak kullanılması da derenin suyunun çekilmesindeki diğer etkenlerden biridir. Bu konuda da çeşitli çalışmalar yapılabilir. Yazık, günah.Sonuç olarak burası İnegöl´ün bir değeri diyebiliriz. Bir çare bulunmasını istiyoruz? şeklinde konuştu.

 BALIKLARIN TAHLİYESİ ÇÖZÜM DEĞİL

Uzun, ?Bir önceki gün resmen su çekildi diyebiliriz ama bugün durumu iyi. Tabi diğer günler yine balıkların ölüm tehlikesi var. Geçtiğimiz yıl buradaçevreci arkadaşlarla çeşitli çalışmalar yaptık. Ama buradaki balıkların toplanıp başka bir yere bırakılması da aslında çözüm değil? diye konuştu.

 YARDIM ETMEYE HAZIRIZ

Yaz aylarında olmamız nedeni ile yağışların olmadığını ve bu nedenle de çekilen dere suyunda da balıkların oksijensiz kalarak öldüğünü ifade eden Uzun, ?Dere şuandaki gibi akarsa bir sıkıntı olmaz ama bu sadece bugün için geçerli. Diğer günler yine burada su çekilecek, bu kesin. Bu nedenle balıklar oksijensiz kalacak ve ölecek. Zaten yaz aylarındayız ve dereyağış görmüyor. Bu konuda yetkililerden yardım bekliyoruz. En azından duyarlı olmalarını bekliyoruz. Bizim elimizden ne gelir bilmiyorum ama bizlerden ne isterlerse biz yapmaya hazırız? dedi.

 BU İŞE ÇARE BULUNMALI

Duyarlılık çağrısında bulunan Uzun, ?Yetkililer bizlere buradaki balıkların toplanması için yardım isterse, biz toplamaya hazırız. Yeter ki bu işe bir çare bulunsun. Biz bu konuda yetkililerimizden yardım bekliyoruz. Sonuçta burada birçok balık var ve böyle giderse balıkların hepsi ölecek. Şu anda burada birçok yavru balık var? açıklamalarında bulundu.

 Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,59% 0,25
  • EURO

    34,80% 0,40
  • GRAM ALTIN

    2405,38% -1,11
  • Ç. ALTIN

    3999,95% -1,80