www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

YAZ SPOR OKULUNA YOĞUN İLGİ

YAZ SPOR OKULUNA YOĞUN İLGİ

İnegöl Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü bünyesinde?Bu Yaz Mutlaka Spora Başlamalısın? sloganıyla açılan 2016 yılı ücretsiz Yaz Spor Okulları yoğun katılımla devam ediyor.

Konu hakkında bilgi veren İnegöl Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Yusuf Şevki Yücel, ?İlçe müdürlüğümüz bünyesinde açılan 2016 yılı ücretsiz yaz spor okulları 20 Haziran tarihi itibarı ile başlatıldı. Ben öncelikle vesilesiyle burada bulunan tüm gençlerimize ve velilerine teşekkür ediyorum. Ramazan ayında ve bu sıcak günlerde spor yapmayı ve burada bulunmayı tercih ettikleri için kendilerini kutluyorum.Her yıl düzenli olarak kurumumuz bünyesinde açtığımız yaz kurslarının bu yılki sloganı ?Bu yaz mutlaka spora başlamalısın´ şeklindeydi. Bunun anlamı bir vesileyle herkesin özellikle çocuklarımızın sporu alışkanlık ve yaşam tarzı haline getirmeleridir. Okullarımıza Mayıs ayı içerisinde duyurularımızı yaptık afişlerimizi dağıttık. Başvuruları aldık. Karate, güreş, futsal, voleybol, basketbol, masa tenisi, kort tenisi ve okçuluk branşlarında 500 civarında başvuru aldık. 20 Haziran tarihinde KapalıSpor Salonumuzda ve İnegöl Belediyesi Kültürpark Spor Salonu´nda antrenman ve kurslarımızı başlattık. Şu anda yaz spor okullarımıza kayıt olup antrenmanlara devam eden 430 sporcu kardeşimiz var. Üç dönem halinde düzenleyeceğimiz bu kurslara 2. veya 3. dönemde de başlama imkânı var çocuklarımızın. Yaz spor okullarının öncelikli amacı sporu sevdirmek, çocukların yeteneklerini ortaya çıkarmak ve sonunda da sporla yaşayan bireyler hainle getirmek. Bu nedenle yaz kurslarımızda eğlence ön planda olacak. Ayrıca çocuklarımızın iyi ahlaklı sporcu olmaları, milli manevi değerlerle donatımlı olmaları adına hem kendi antrenörlerimiz antrenman saatlerinin bir bölümünde ve spor hayatları boyunca onlara değerler eğitimi verecek hem de manevi değerlerimizin kişisel gelişimlerine yetkin ağızlardan dinleyerek kavuşmaları adına Müftülüğümüzün bilgi ve yönlendirmesi ile cami imamlarımızdan maneviyat eğitimleri aldıracağız.?

ENGELLİ VE YETİMLERE ÖZEL İLGİ

?Gençlik ve Spor Bakanlığımızın misyonu ve emirleri doğrultusunda düzenlenen bu yaz spor okullarından ayrıca yararlanmak isteyen engelli ve yetim kardeşlerimize ayrıcalıklı ilgimiz olacaktır.Bunun yanında yine spor yapan öğrencilerimizi bir proje ve program dâhilinde velileri ile birlikte ve aynı anda spor yapmalarına imkân tanıyıp ?Ailemle Spor Yapıyorum´ projemiz hayata geçirmiş olacağız.Yaz spor okulları 20 Eylül´de başlayıp 4 Eylül´de sona erecek. Bu süreci biz üç döneme böldük ve hafta içinde ve hafta sonunda yaş gruplarına göre belirlenen saatlerde antrenman programlarını yaptık.Bu tarihler arasında herhangi bir zamanda kayıt olup spora başlamak isteyen genç ve çocuklarımıza kapımızın her zaman açık olduğunu, kurs ve çalışmalarımızdan ücretsiz yararlanabileceklerini buradan İnegöl kamuoyuna duyurmak isterim. Antrenörlerimizin çoğu kendi personelimiz olmakla birlikte Halk Eğitim Müdürlüğü´nden de çalışan antrenörümüz var. Bu manada İnegöl Halk eğitim Müdürlüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü´müze teşekkür ediyorum. Ayrıca İnegöl Belediyesi´nin de her konunda olduğu gibi bu yaz kurslarımızda da desteklerini fazlasıyla alıyoruz. Kurumum adına onlara da teşekkürlerimi iletiyorum.Gençlerimiz boş zamanlarını, özellikle de yaz tatillerini verimli bir şekilde değerlendirsin istiyoruz. Yaz boyunca kurslarımızdan 2 bin 500 öğrencinin yararlanmasını bekliyoruz. Tabii ki, İnegöl´de İnegöl Belediyesi, kuran kursları, yurtlar, sivil toplum kuruluşları ve kulüpler yaz spor okulları açıyor ve İnegöl bu açıdan birçok ili geride bırakacak kadar duyarlı. Önemli olan herkesin spor yapması, sağlıklı olmasıdır. Bu nedenle tüm bu çalışmaları takdirle karşılıyoruz ancak bizim kurslarımızda hizmet veren antrenörlerimiz hem alanında duayen hem de ücretsiz olarak bu hizmeti veriyor. Bu hizmetten herkesi yararlandırmak ta bizim vazifemiz.Ben bu kursların hayırlara vesile olmasını diliyor, tüm katılan sporcu kardeşlerimize başarılar, sağlık ve mutluluklar diliyorum. Antrenör arkadaşlarımıza, İnegöl Halk Eğitim merkezi müdürlüğümüze ve İnegöl belediyesine katkılarından dolayı tekrar teşekkür ediyorum? ifadelerini kullandı.



  • BIST 100

    9812,88%0,93
  • DOLAR

    32,48% -0,15
  • EURO

    34,92% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2430,94% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3994,07% -0,01