www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

YEMEN´DE DURUM iÇLER ACISI

YEMEN´DE DURUM iÇLER ACISI

İnegöl İHH Başkanı İlhan Tatlı, Yemen´de 21 milyon insanın gıda, 14,7 milyon kişinin ise sağlık ihtiyacı olduğunu ifade etti.

KRİZ 7 YILDIR DEVAM EDİYOR

Yemen´de yaşanan insanlık dramı ile ilgili açıklamalarda bulunan İnegöl İHH Başkanı İlhan Tatlı, "Yemen´de kriz yedi yıldır devam ediyor. 21 milyon insanın ciddi anlamda gıdaya ulaşımında sıkıntı yaşıyor. Bu rakamın 7 milyonunun ise gıda ya olan ihtiyacı ciddi boyutlara varmış durumda. Sağlık sisteminin de çöktüğü ülkede, 450 kişiye sadece 1 doktor düşüyor. 14,7 milyon kişinin sağlık ihtiyacı bulunmaktadır ve insanlar ciddi oranda sağlık hizmeti alamamaktadır" dedi.

 

--------------------------------

 

İnegöl İHH Başkanı İlhan Tatlı, Yemen´de yaşanan insanlık dramı ile ilgili açıklamalarda bulunarak bazı rakamları açıkladı.

 

İHH 5 BİN YETİME BAKIYOR

"İHH yardım ekipleri Yemen´in çeşitli bölgelerinde temel ihtiyaç malzemelerini ulaştırmak üzere bölgedeki yardım çalışmalarına son surat devam ediyor" ifadeleri ile konuşmasına başlayan İlhan Tatlı, "Halkımızın destekleri ile İHH İnsani Yardım Vakfı 2000´li yılların başından beri Yemen´de gıda, kurban, barınma malzemeleri, hijyen bebek maması mobil sağlık klinik ve malzemeleri başta olmak üzere 20 milyon Euro civarında yardım faaliyetinde bulunarak, halihazırda şuan 5 bin yetime bakmaktadır. 500 binden fazla kişiye gıda kumanyası, yatak, battaniye ve sağlık yardımında bulundu. Yemen´de 110 bin kişiye kurban hissesi ulaştırıldı" dedi.

 

15 BİN İNSAN ÖLDÜ

Kolera ile mücadele için Aden ve Taiz bölgesinde 53 bin hastaya sağlık yardımı yapıldığını belirten Tatlı, "2018 yılı itibarıyla Yemen´de 5 bin yetime sponsor olduk ve yetimlere her ay düzenli olarak yardım ulaştırıyoruz. Başkent Sana´da Yemen Hasta Bakım Merkezi´nde toplam 234 kanser ve diyaliz hastasına gıda ve ilaç yardımı ulaştırdık. Merkezdeki hastaların barınma, gıda ve ilaç ihtiyaçlarını da karşılıyoruz. Ama tüm bunlara rağmen toplanılan yardımlar ihtiyaca cevap vermiyor. Yemen´de kriz yedi yıldır devam ediyor. 21 milyon insanın ciddi anlamda gıdaya ulaşımında sıkıntı yaşıyor. Bu rakamın 7 milyonunun ise gıda ya olan ihtiyacı ciddi boyutlara varmış durumdadır. 15 bin insan öldü. 5 milyon insan evini terk etmek zorunda kaldı. Sağlık sisteminin de çöktüğü ülkede, 450 kişiye sadece 1 doktor düşüyor. 14,7 milyon kişinin sağlık ihtiyacı bulunmaktadır ve ciddi oranda sağlık hizmeti alamamaktadır. 3,3 milyon kişi kötü beslenmeden kaynaklı hastalıklarla mücadele etmektedir. 462.000 çocuk ciddi oran da kötü beslemeden dolayı şiddetli hastalıklarla boğuşmaktadır. Birçok sağlık ihtiyacı karşılanamazken ilaçlarda ciddi oranda eksiklikler bulunmaktadır. 8,8 milyon kişi sağlık hizmetlerinin tamamen yok olduğu bölgelerde yaşamaktadır. Ülkede iç ve dış çatışmalarla birlikte kuraklık da baş gösterdi. Özellikle gıda ve su sorununun birçok bölgede etkisini sürdürüyor. Halk bir yandan açlıkla diğer yandan hastalıklarla mücadele ediyor.  Halkın doğalgazı kesildi. Petrolün fiyatı 7 kat arttı. Benzin vermemeye başladılar" dedi.

 

2 MİLYONDAN FAZLA ÖĞRENCİ EĞİTİM ALAMIYOR

Tatlı, sözlerini şu ifadelerle tamamladı: "Başkent´te günde 18 saat elektrik kesintisi uygulanıyor. 18,8 milyon insan yardıma ve himaye edilmeye muhtaç durumda.  Birçok kurum personeline maaş veremediğinden hizmetlerini yerine getirememektedir. Yemen´nin yüzde 30´u devletten gelen düzenli maaş ile geçiniyordu ki, bu maaşlar şuan verilememektedir. 1600´den fazla okul eğitim hizmeti verememektedir. 2 milyondan fazla öğrenci eğitim dışında kalmaktadır. İHH İnsani Yardım Vakfı 2000´li yılların başından beri Yemen´de gıda, kurban, barınma malzemeleri, hijyen bebek maması, mobil sağlık klinik ve malzemeleri başta olmak üzere 20 milyon euro civarında yardım faaliyetinde bulunarak halihazırda şuan 5 bin yetime bakmaktadır"

 

HABER: Osman Gürbaş



  • BIST 100

    9095,16%0,17
  • DOLAR

    32,37% 0,17
  • EURO

    34,96% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2324,68% 0,24
  • Ç. ALTIN

    3915,37% 1,87