www.haberyorumgazetesi.com

M.Kurşunoğlu


3 PUAN İYİ PUAN


        İnegölspor sezonun üçüncü maçını, kendi sahasında gurubunun güçlü takımlarından Sancaktepespor ile oynadı. Aslında kiminle oynadığından daha ziyade önemli olan bu haftayı 3 puanla kapatmaktı. Öyle de oldu, zorda olsa maçın 61. dakikasında gelişen kontra bir pozisyonda rakip oyuncunun kendi ceza sahası içerisinde düşürdüğü, hem penaltıyı yaptıran, hem de penaltı atışını gole çeviren Niyazi Batuhan Salman, İnegölspor´u 3 puanla tanıştırmış oldu.

        Geçtiğimiz haftalar da iki de iki yaparak 6 puanla İnegöl´e gelen Sancaktepespor maçında, İnegölspor Teknik patronu İsmail Güldüren, bu maçta 2 oyuncusuna rotasyon uyguladı. Defansta Bilal Özdemir´in yerine, Emre Öztürk´ü hücum hattında da Muharrem Ozan Cengiz´in yerine Ahmet Hakan Şahin´i sahaya sürdü. Kısacası formsuz olan Bilal Özdemir İle Muharrem Cengiz Ozan´ı kulübeye çekerken, Emre Öztürk ve Ahmet Hakan Şahin´li on biriyle maça başladı. Bu maçtan önce oynadığı 2 maçta, 2 galibiyet alan Sancaktepespor gurubumuzun şampiyon adaylarından birisi olması nedeniyle, İnegölspor´un bu maçta kazandığı üç puanı hem moral anlamında, hem de iler ki haftalar için çok önemli buluyorum.

 

        Gurubumuzda 3-4 takım hariç, hemen hemen bütün takımlar aynı ölçüde diye düşünüyorum. Manisa Belediyespor - Afjet Afyonspor, Yılport Samsunspor, hatta Sancaktepespor bizlerden bir tık üstteler, büyük bütçelerle kurulan bu takımlardan Manisa Belediyespor haricindeki diğer 3 takım, 3. hafta itibariyle puan kaybına uğradılar. Hatta geçen hafta bizi kendi sahamızda yenen Yeni Çorumspor, bu hafta kendi sahasında Gümüşhaspor´a yenilebiliyorsa, her an her şeyin olabileceği bir gruptayız demektir. Biraz gayret biraz istek bizi istediğimiz yere getirebilir. 

 

        Maça gelecek olursak ilk 20. dakika takımımız İnegölspor atak oynamaya çalıştığı anlarda, rakip takım Sancaktepespor, özellikle savunmamızın sağ tarafının arkasına attığı toplarla çok ciddi gol pozisyonları yarattı. Ama maç boyunca takımın en iyisi olan kaleci Şener Özcan bütün bu pozisyonlara yerinde müdahale ederek devrenin 0-0 tamamlamasına neden oldu.  

 

        İkinci yarıya daha istekli başlayan İnegölspor 50. dakikadan sonra kontra toplarla Sancaktepe defansına Niyazi Batuhan Salman´la çok zor dakikalar yaşattı. Dakikaların 61. gösterdiğinde rakip ceza sahası içerisinde düşürülen Niyazi Batuhan Salman´n pozisyonunu, maçın orta hakemi Volkan Okur penaltı noktasını gösterdi. Aynı oyuncu atışı kullanarak İnegölspor´u 1-0 öne geçirdi. Penaltı golünden sonra, rakip takımın atakları çok yoğunlaştı. O kadar çok gol pozisyonuna girmelerine rağmen, bir türlü bekledikler gole kavuşamadılar. Maçta bu skorla 1-0 olarak sonuçlandı.  Maçın bitiminden sonra saha bir anda karıştı ama kayda değer her hangi bir şey olmadı. 

 

        Burada benim belirtmek istediğim iki detay var. 1. si taraftarlarımız kendilerin ayrılan bölümlerde takımı 90 dakika çok ciddi manada  desteklediler. Bu maçta alkışı en fazla onlar hak etti. 2. si Teknik heyeti ve oyuncuları bu maç aldatmasın; Bu maç tamamen şans eseri kazanılmış bir maçtır. Ortaya konulan futbol bundan sonraki maçları kazanmaya yetmez. Ayaklarının yere basması ve bu ligin gerçeklerini göz ardı etmemeleri gerekir.