www.haberyorumgazetesi.com

Şerif Gürbaş


ASIL KIYAMET BURSA´DA KOPACAK


Yerel seçimler yaklaştıkça kulisler sürekli yeni yeni iddialarla çalkalanıyor. Tabi siyasette her daim güçlü olan taraf iktidar olunca, kulislerde hep iktidar partisi üzerinde dönüyor.

Peki İnegöl´de AK Parti´nin adayı kim olacak dersiniz, şu ara çok farklı iddialar gündemde. Mevcut Başkan Alper Taban´ı herkes bir adım önde gösterse de, Bülent Temelli, Nedim Bayram, Devrim Kosova ve Adem Demirel´in aday olmak için ciddi bir şekilde çalıştıklarını biliniyoruz. Diğer yandan Eski Milletvekillerimizden Sedat Kızılcıklı, belediye meclis üyelerinden Sedat Öpçiner ve eski belediye meclis üyelerinden Ergün Çağlar´ın da belediye başkan adaylığı için bastırdıklarını duyuyoruz.

Ancak asıl kıyamet Bursa´da kopacak gibi. Zira Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı kim olacaksa, İlçe belediye başkan adayları da ona göre şekillenecek deniyor.  Doğrusu da bu zaten. Ekip olunursa başarı gelir.

Peki, Bursa´da kim ağır basıyor dersiniz. Son kulis bilgilerine göre Faruk Çelik´in ismi Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı için ciddi ciddi yazılıp çizilmeye başladı. Faruk Çelik, İnegöl açısından çok fazla heyecan uyandırmasa da, Çelik´in aday olup seçilmesi halinde Bursa´ya ve İnegöl´e çok ciddi katkılar sağlayacağını düşünenlerdenim. Yılların siyasi birikimi, Cumhurbaşkanı Erdoğan´a yakınlığı, bürokrasi deki siyasi gücünün etkisi ile Faruk Çelik Bursa´da çok ses getirecek işlere imza atacaktır?

Mevcut Başkan İnegöllü Alinur Aktaş´ın ise yeniden aday gösterilmeyeceğini üzülerek öğrenmiş bulunmaktayım. Recep Altepe´nin yerine atandıktan sonra bir takım tasarruf tedbirleri alan ve suya ve ulaşıma yaptığı indirimlerle halkın gözüne girmeye çalışan Başkan Aktaş´ın, yeniden aday olmak için medyayı kullanmaya çalıştığını görmekteyiz. ?Yeni döneme hazır? haber başlıklarıyla sanki aday olmuş seçilmiş izlenimi veren Aktaş´ın, yeni dönemde aday gösterilmeyeceğine dair çok ciddi bilgilere ulaştığımı belirtmek isterim. Aktaş´ın niçin aday gösterilmediğine dair bilgileri, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı belirlendikten sonra, ya da seçimlerden hemen sonra yine bu satır aralarında okuyacaksınız.

Diğer yandan eski Milletvekilimiz Hüseyin Şahin´in Ankara´da ciddi bir çalışma içerisinde olduğunu, aday adayları içerisinde başkan adaylığına en yakın isimlerden biri olduğunu duymaktayız. Şahin´in, Bursa Belediye Başkan Adaylığı, İnegöllü olarak herkesi heyecanlandırır diye düşünüyorum. Rahmetli amcası Hikmet Şahin´in Bursa´da kısa sürede neler yaptığını, İnegöl´e ne gibi destekler verdiğini hatırlayanlar, İkinci Şahin döneminde, Bursa´nın ve İnegöl´ün ne gibi hizmetler alacağını şimdiden bir hayal etsinler. Siyasi tecrübesi, vizyonu, Ankara´daki güçlü lobisi ile Bursa´yı yönetmeye ehil bir isim olan Hüseyin Şahin´in adaylığı kesinleştiğinde, İnegöl´ün uzun yıllar Bursa´dan ciddi bir destek göreceğini ve kaybettiği yılları telafi edeceğini umuyorum.

Ekonomik krizin tavan yaptığı, etkilerinin yeni yeni kendini hissettirdiği, firmaların bir bir iflas ilan edip işçilerin sokağa döküldüğü bir dönemde yapılacak yerel seçimler, en çok iktidar partisini zorlayacaktır diye düşünüyorum. Seçmenin karşısına çıktığında ekonomik krizin tepkileri ile karşılaşacak olan iktidar adaylarının mutlak suretle istihdama ve kalkınmaya yönelik projelere ağırlık vermeleri gerekir. Bu durum aslında tüm adaylar için geçerlidir. Artık yol, su asfalt, kaldırım, otopark gibi rutin belediyecilik hizmetlerinin karın doyurmadığı gibi, ilgi de çekmediğini belirtmek isterim.

Yerel seçimler, ekonomiye, istihdama, halkın yaşam ve geçim standartlarını iyileştirmeye yönelik projelerin yarıştığı bir seçim olacaktır. Bu seçimde halka sunulacak projeler, belediye başkan adaylarından da, partilerden de bir adım önde olacaktır.

Heyecanlı, idealist, zamanı ve nakdi olan, mazisi temiz, ahlaklı ve adaletli insanların siyasette her partide olmasını arzu eden biri olarak, 2019 yerel seçimlerinin ülkemiz ve milletimiz açısından hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.