www.haberyorumgazetesi.com

Şerif Gürbaş


Babam aday olsa oy vermem

.


Seçimlerin 14 Mayıs’ta yapılacağı kesinleşti.  Haftalardır beklenen Millet İttifakı adayı kim olacak sorusu cevap buldu. Partiler sahaya inmeye hazırlanıyor. Ancak bunun öncesinde Millet İttifakı ve Cumhur ittifakı dışarda kalan partilerle ittifaklarının çapını büyütmeye çalışıyorlar.

Hafta sonu HÜDAPAR Cumhur ittifakını destekleyeceğini açıklayarak tarafını belli etti. Halkımız HÜDAPAR konusunda fazla bir bilgiye sahip değil. Ama HÜDAPAR kısaca Kürt milliyetçisi bir parti. Geçmişte adı Hizbullah ile anılıyordu, hatta Diyarbakır Emniyet Müdürü Şehit Gaffar Okkan suikasti ile ilişkilendiriliyordu. Tabi bunlar iddiadan ibaret.  Şehit Emniyet Müdürü’nün suikasti halen faili meçhul şekilde duruyor. Aynı Rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu, aynı Orgeneral Eşref Bitlis gibi. Ve hangi parti, hangi siyasi görüş iktidara gelirse gelsin, Türkiye’deki faili meçhul cinayetleri sağlıklı bir şekilde çözemez. Çünkü gerçek katillerin devletin içerisindeki derin yapı tarafından işlendiği iddiası ağır basıyor. 

HÜDAPAR’ın dışında Yeniden Refah Partisi’de Cumhur ittifakına davet edilen partilerden. YRP Genel Başkanı Fatih Erbakan, daha önce yaptığı açıklamalarda seçimlere tek başına gireceğini, ancak seçimler 2. tura kalırsa Erdoğan’ı destekleyeceğini açıklamış, akabinde tabanından gelen tepkiler üzerine hiçbir ittifaka destek olunmayacağını beyan etmişti. Ve Fatih Erbakan Milli Görüş politikalarını ısrarla savunan, nalına mıhına vuran, ülke sorunlarına getirdiği çözümlerle dikkat çeken bir siyaset izliyor. Yeniden Refah Partisi, Cumhur ittifakından gelen ittifak teklifini, 40 maddeden oluşan şartın kabul edilmesi halinde kabul edeceğini açıkladı.  Erbakan’ın ittifaka katılma şartları memleket menfaatine, AK Parti tabanını da mutlu edecek kabul edilebilir talepler. Ama bu işe Erdoğan olur der mi, önümüzdeki günlerde hep birlikte göreceğiz. Birde şu var, Yeniden Refah Partisi’nin Cumhur ittifakına katılması halinde daha önce AK Parti iktidarına yönelik sert sözleri, seçim malzemesi yapılarak linçe uğrayacaktır. Buna da şimdiden hazırlıklı olsunlar…

Diğer taraftan Millet İttifakı da tam bir Türkiye mozaiği. Her siyasi görüşün temsil edildiği Millet ittifakının en büyük handikabı ise terör partisi HDP’den medet umulması. Evet, HDP seçmeninin vereceği oylar her iki ittifak için de önemli. Ancak HDP yöneticilerinin alenen destekliği bir ittifakın seçim kazanması da bana göre çok uzak bir ihtimal. HDP yöneticilerini muhatap almadan, Kürt seçmenin makul taleplerini bir seçim vaadi olarak açıklar ve oylarına talip olurlarsa, bu vatansever milliyetçi ve muhafazakar seçmenler tarafından kabul görür ve hiçbir parti tabanı da tepki vermez. Ayrıca bu şekildeki strateji ile karşı tarafa da malzeme verilmemiş olur. Millet ittifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, kendi içerisinde daha tam manasıyla sindirilememişken, üzerine HDP gibi adı terörle anılan bir partinin muhatap alınması, Millet ittifakının bütün iyi niyetli çalışmalarını ve vaatlerini adeta çöp ediyor. Bu kafa ve strateji ile hareket edilirse, Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçimleri güle oynaya kazanır. 

Şu iyi bilinmelidir ki, bu ülkede en az yüzde 80’lik kesim HDP’nin muhatap alınmasını, onlarla aynı masa etrafında oturulup istişare edilmesini, hele iktidarın bir parçası olarak görülüp bakanlık verilebilir şeklinde akla ziyan şeyler dillendirilmesini nefretle karşılıyor. 

Aklı başında siyasetçi HDP’yi muhatap almaz. Şahsen HDP’nin alenen destek verdiği Cumhurbaşkanı Adayını babam dahi olsa desteklemem.