www.haberyorumgazetesi.com

M.Kurşunoğlu


Bu oyunla bu kadar

.


      İnegölspor'un Cumartesi günleri oynadığı maçlara gitmek ve stadın içine girebilmek gerçekten çok büyük sıkıntı yaratıyor.

Cumartesi pazarının maç gününe denk gelmesi, her açıdan zorluk çıkartıyor. Vasıta ve motorla VİP tribün tarafına ne park yönünde giriş var nede pazar yönünden. Stada vasıtasıyla gidecek kişilerin önce vasıtalarına bir park alanı, sonra kendilerine bir giriş kapısı bulmaları gerekiyor. Bu haftaki maça motorumu park tarafından sokamadığım için, pazar yerinden gireyim dedim. Dedim ama gel görkü, pazar tarafından barikatlarla girişi kapamışlar. Ama insanların geçebileceği bir yer bırakmışlar. Neresi biliyor musunuz? ÇÖP KUTUSU'NUN tam dibinde bir insan geçebileceği kadar bir giriş boşluğu, çok merak ediyorum; İnegölspor'un yöneticileri siz nereden giriyorsunuz maça, bu rezilliği hiçbiriniz görmüyormusunuz? Her zaman seyirci bizim baş tacımız derken, taraftarınızın böyle bir girişten, geçmişinden hiç mi rahatsız olmuyorsunuz? Ben tam geçtim, tesadüfen protokol giriş kapısının önünde Kani Başkanı gördüm. Acizane durumu kendisini söyledim ve yeri gösterdim. Bunun farkında olmadıklarını buna mutlak bir çözüm bulacaklarını söyledi. Bir dahaki Cumartesi maçında bunun en yakın takipçisi olacağımı ve bu konuyu maç yazımda belirteceğimi dile getirerek maç için başarılar dileyerek maçı izlemek üzere stattaki yerimi aldım.

       2. Lig 5. haftasında İnegölspor, kendi sahasında Adıyamanspor'u ağırladı. TFF olarak geleceğin hakem listesinde bulunan, İstanbul bölgesinin hakemi İlker Yasin Avcı'nın yönettiği karşılaşma, tam bir hakem faciası olarak sonuçlandı.

 Yıllardır futbol müsabakaları izlerim ve yazarım, bu kadar kötü maç yöneten bir hakem triosu görmedim. Orta hakemin verdiği bütün kararlar konuşulur ve tartışılır seviyede idi. Bu kadar kötü yönetilen müsabakanın takım triosu ne kadar başarısızsa, rakip konuk takım Adıyamanspor'unda, hakemden aşağı kalır tarafı yoktu.

Adıyamanspor'lu futbolcular,  İnegöl'e maç yapmaya değil, adeta çirkeflik yapmaya gelmişler. Maçın başından sonuna kadar futbol adına ne kadar yapılmaması gereken hareket varsa, hepsini fazlasıyla yaptılar. Saha içinde futbol oynama terine, çirkefliği seçen Adıyamanspor'un puan cetvelinde bu durumda olmasının nedeni ortaya çıkıyordu.

        İnegölspor geçen hafta deplasmanda kazandığı 5-1'lik Niğdespor maçı sonrası, bu maçı da kazanması durumunda düşme potasından tamamen çıkıp, önündeki haftaları rahat geçirebilme adına mutlak kazanması gereken bir karşılaşma idi. Geçen haftaki takımda rotasyon yaparak sahaya çıkan temsilcimiz, rahat geçebileceğini sandığımız karşılaşmayı zar-zor 3-2 tamamlayabildi. İlk gol 32. Dakikada, Hakan İsmet'in serbest vuruşunda, kaleciden dönen topu kaptan Bahadır Taşdelen'in tamamlamasıyla İnegölspor devreyi 1-0 önde kapadı.

        İlk yarı bu skorla bitince, ikinci yarının 51. Dakikasında Serkan Sözmen'in ortasını iyi takip eden İbrahim Sürgülü, ceza sahası içinde yaptığı zor bir vuruşla takımın 2-0 öne geçirdi. Geçirdi ama esas senaryo bu golden sonra başladı.

56.dakikaya kadar karşılıklı ataklarla ama sert oynanan bir oyunla, nedeni belli olmayan hatta penaltı ile hiç alakası olmayan bir pozisyonda hakem İnegölspor aleyhine beyaz noktayı gösterdi. (hemen önümde bulunan rakip takım hocasının bile pozisyonun penaltı ile alakasının olmadığını söylediği kararı) Adıyamanspor'dan Cengizhan gole çevirerek durumu 2-1 yaptı. 73. dakikada bir penaltı daha yaratan orta hakem İlker Yasin Avcı, rakip takımdan Emin Altunay durumu 2-2 getirdi. Bu dakikadan sonra 76. Dakikada İnegölspor'dan Hakkı İsmet kırmızı kartla oyun dışı kaldı. Hakkı İsmet'in oyundan çıkarken yaptığı hareketler ve ağlamaklı tavırları hiç hoş karşılanmadı. Benim kendisine tavsiyem, oyundan atılabilmesi için, ne tür bir hareket yaptıysa onu düzeltmesi olur. Sahadan ağlayarak çıkması onu haklı kılmaz. 85. dakikada Ömer Faruk'un ceza sahası içinde düşüren rakip takım oyuncusu Evren Kilarcı, 2 sarı karttan oyun dışı kalırken, orta hakem bu hareketi İnegölspor lehine penaltı noktasını gösterdi. Atışı kullan Ömer Faruk Emeç topu filerle buluşturunca, maçın skoru ortaya çıkmış oldu. 3-2 

 Çarşamba günü deplasmanda oynayacağımız Afjet Afyonspor maçında İnegölspor'a başarılar diler, Saygılar sunarım.