www.haberyorumgazetesi.com

M.Kurşunoğlu


BU SEZON 'VAR'MISINIZ?

.


Çıraklık yapmadığın işin ustalığına soyunma derler; Osmanlı Padişahları döneminde Baş Mimar olarak görev yapan Mimar Sinan üstadın dediği gibi; 2019/2020 yıllarında çıraklık - 2020/2021 yılların da kalfalık - 2021/2022 sezonunda yeniden göreve seçilen Kani Ademoğlu ve yönetiminin bu dönemin ustalık dönemi olmasını temenni eder, kendilerine başarılar dilerim. 

        Geçen sezonu 5 Teknik direktör ile tamamlayan İnegölspor, sezona Osman Özdemir ile başlayarak - Cüneyt Biçer - Özgür Şahin - Hasan Erkin Şimşir'den sonra, 25 Ekim 2021'de Şaban Yıldırım'ı göreve getirdi. Baktığımız zaman İnegölspor; Türkiye'de  Bursaspor'dan sonra, bir sezon içinde 5 Teknik direktör değiştiren ikinci takımdır. Bunun faturasını Bursaspor ağır ödedi, bizde Bursaspor'dan aşağı kalmadık. Playoff oynacak mıyız? Yoksa düşecek miyiz? Hesapları yaparak sezonu ahlarla - vahlarla kapadık. Sezonun 10. Haftasında,11 puanlı bir İnegölspor alırken, 30 maçta takımın başında çıkan Şaban Yıldırım ve ekibi, sezonu 51 puanla 11. Sırada bitirdi. Ha bu başarımıdır? Değildir. Ama Hoca şunu diyebilir. Bu takımı ben kurmadım. Elimdeki malzeme buydu, ancak bu kadar yapabildim. Haklıdır. Burada beni en mutlu kılan uzun zamandır, yeni sezona aynı yönetim, aynı teknik direktörle başlamamız. Bu birliktelik çok şey kazandıracaktır. Şaban Yıldırım'ın bu sektörde 20 yılı aşkın bir teknik direktörlük serüveni var. 2015 Yılında İnegölspor'a playoff oynatan Yıldırım, 2 kere kendi Memleketi olan Sakaryaspor'a şampiyonluk yaşatmış olan bir teknik direktördür. İnşallah bizde bu emellere nail oluruz.

  •    Ben; Playoff'a kalan takımların, baraj maçlarından sonraki başarısızlıkları bir türlü üzerlerinden atamadıklarını, hatta bunun seyircilerin üzerinde de buruk bir sevinç bıraktığını, bu oluşumun önlerindeki sezonda da hem maddi anlamda, hem de manevi anlam'da büyük yıkımlar bırakıyor. Böyle bir sistem olmaz, bunun acilen değişmesi lazım, grup 2. dahil ederek gruplarda 2 takımın direk çıkmaları gerektiğini düşünenler biriyim.
  • 2015 Yılından beri İnegöl'de şöyle bir zihniyet hakim oldu. Bu sene düşmeyelim yeter. Yok öyle yağma, İnegölspor'un, Sakaryaspor - Bodrumspor -  Eyüpspor, olmaya hakkı yokmu? Fazlasıyla var.
  •    Onun için diyorum ki. Çıraklık - kalfalık - şimdi'de ustalık dönemi olan Kani Ademoğlu ve ekibine, bu işi artık sonlandırın. Çünkü kongrede görüldüğü gibi seçime tek liste ile gidildi. Tüm şehir sizinle beraber, demek oluyor ki, bu ilçeye bir vefa borcunuz var. Lütfen süreci iyi değerlendirin ve her sene yaşadığımız hüsranı bu sezon istemiyoruz. 
  • Bu takımı ya bir üst lige çıkarın, yada bırakın düşsün. Bu kent eskiden yaşadığımız heyecanlı günlere dönmek istiyor. Kısacası mutlu sona kavuşmak istiyor. Sizlerden bunu bekliyoruz. 

                                                                                                             SAYGILARIMLA