www.haberyorumgazetesi.com

İbrahim Gürbaş


"DÜDÜK BENDE"


Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın söylemleri, hani adam aşık olur da, bir türlü  aşkını itiraf edemez. Erdoğan´ın durumu da böyle. Yani İki dudağının arasından çıkacak aşk´a benzer sözlere kaldı. Keşke aşk sözleri olarak çıksa ama oda zor.

Artık ne meclis, ne bakanlar kurulu, nede başbakan kaale bile alınmıyor.

Yani açıkçası Erdoğan,  "düdük bende" diyor.

Sizler  "zurnanın zırt deliğisiniz" demeye getiriyor.

Böyle bir ortamda demokrasiden bahsedilir mi? D´sini bile söylemeye ne hacet.

Bakın Kamu-Sen İnegöl İlçe Başkanı Şenol Şahin ne güzel anlatmış;

"Bu sınavı öğretmenler yada öğrenciler yada sivil halk getirmedi. Bu sınavı şu an görevde olan hükümetimiz getirdi. Ve büyük umutlar ile getirildi. Ve bunun içinde tüm eğitim yayın camiası yıllarca hem maddi hem manevi emekler verdi. Madem eskiden Teog yoktu neden getirildi neden kaldırılıyor. Açıklamadan bir gün önce MEB Bakanımız Teog soru kazanımlarını ve açık uçlu sorulacak açıklaması yapıyor ve ondan sonra hiç ses yok.

Yalnız önemli bir nokta var!

Teog kaldırılıyor ama sınavlar kalkmıyor. Öğrenci hangi okula gitmek istiyor ise o okulun sınavına girecek.

Yani binlerce okul sınav yapacak,

Ve bu binlerce okulun yapacağı sınavın sorularını MEB yapacak MEB kontrol edecek. (120 soruyu Bile bir yılda zor hazırlayıp zor kontrol eden kurum)

Diyelim ki bir çocuk olduğu ilde 5-6 okul istiyor, 6 sınava girecek. Stresi 6 ya katlanacak, maddi gider 6 ya katlanacak. Ki öğrenci anne babalarını hiç saymıyorum.

Ve en önemlisi, Öğretmenlerimiz öğrenciyi hangi okula hangi sınava hangi format ile hazırlayacak.

Yayın satışı düşmez aksine artar, ama güzel ülkemin belirsizlik ortamı yaşaması çok üzüyor bizi. Biz her tür sınava her düzen de alasıyla hazırlarız sıkıntı yok.

Bu sınavın adı belirsizlik sınavı olsun bence. ÖBS (Öğrenci Belirsizlik Sınavı)

Önümüzde ki günlerde yapılacak ayrıntılı net açıklamaya kadar umarım belirsizlik kalkar ortadan" diyor.

Kalkar mı, bence zor. Allah bundan sonra sadece devletimize zeval vermesin. Hükümetler gelip geçici. Bir gün "keser döner sap döner" bu böyle biline.