www.haberyorumgazetesi.com

İsmail Özdemir


HAK- BATIL MÜCADELESİ


   Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Nazır Cihangir İSLAM´ın TBMM´de yaptığı bir konuşma üzerine, başlayan tartışmalarla gündeme oturan HAK-BATIL MÜCADELESİ konusunu yazmak istiyorum.

        HAK-BATIL MÜCADELESİ insanlık tarihinin başından itibaren devam eden bir mücadelenin adıdır.

HAK=Her zaman doğru olan, hiçbir şart altında değişmeyen gerçektir. HAK=İSLÂM´dır. HAK=Allah C.C. koyduğu kurallara uygun olandır.Allah C.C. koyduğu ölçülerdir. HAK=Allah C.C. isimlerindendir.

BATIL=Her zaman yanlış olan, her şart altında yanlış olandır. İSLÂM´ın karşısında olan batıldır. Allah C.C. koyduğu ölçülerin karşısındaki bütün ölçüler yanlıştır ve batıldır.

        Hak-batıl mücadelesi Hz. Adem A.S. çocukları HABİL ile Kabil arasında başlamış ve kıyamete kadar devam edecektir. Bu mücadelenin sebebi, Allah C.C. koyduğu ölçülere uygun hareket eden HABİL´in kardeşi KABİL tarafından öldürülmesi ile başlar.Kabil ilk insan kanı akıtan zalimdir.

        Hak-batıl mücadelesinin soy, sop, ırk,mezhep ve meşreple ilgisi yoktur.Çünkü HABİL ve Kabil her ikisi de Peygamber çocuğu idi. Hak-batıl mücadelesinin taraflarını; uğruna mücadele edilen amaç ve gaye belirler. Misal verecek olursak;

Allah C.C. ?Zalimlerle birlikte olmayın? emrine rağmen, Zalimlerle bir olup Müslümanı katletmek batıldır.

Allah C.C. ?Yahudi ve Hristiyanların yönetimi altına girmeyin? emrine rağmen, AB´ye girmek batıldır.

Allah C.C. ?Faizi toplumunuzdan kaldırın? emrine rağmen, Faizi yaygınlaştırmak batıldır.

Allah C.C. ?Zinaya yaklaşmayın? emrine rağmen zinayı suç olmaktan çıkarmak batıldır.

Allah C.C. ?Domuz etini haram? kılmışken, domuz etinin satışını serbest bırakmak batıldır.

         Allah C.C. koyduğu ve misallerini çoğaltabileceğimiz bu kuralları geçerli kılmak için çalışan taraf                    HAK taraftır. Bu kuralları ortadan kaldıran ve kaldırılmasına vesile olanlar BATIL taraftır.Tarih boyunca bu mücadele böyle devam etmiştir.

        İslâm; bütün insanlığın kurtuluşunu ister. İslâm; bütün insanlığın bu dünyada ve ahirette mutlu olabileceği kurallar bütünüdür.Peygamberimiz Medine´de kıyamete kadar insanlara örnek olacak bir DEVLET kurmuştur. İlk nüfus sayımı yaptıran Devlet Başkanı Peygamberimiz Muhammed Mustafa S.A.V.´dir. Aynı zamanda nüfusun demografik yapısını da tespit ettirmiştir.O zaman Medine İslâm Devleti´nin nüfusu 10.000 olarak tespit edilmiş ve bu nüfusun 1500´ü Müslüman, 8500 ?ü Gayri Müslim olarak belirlenmiştir.

      Müslüman ve Müslüman olmayanların bir arada yaşayabileceği ADİL bir DÜZEN tesis edilmiştir.                       Bu düzende herkesin;

1-Yaşama Hakkı 2-Mal ve mülk edinme hakkı 3-Irz ve namusunu koruma hakkı 4-Aklını koruma hakkı              5-İstediği gibi inanma ve inancını koruma hakkı emniyet altına alınmıştır.  

  İslâm Düzeninde bu nedenle FAİZ-ZİNA-UYUŞTURUCU-ALKOL ?KUMAR yasaklanmıştır. Çünkü İSLÂM bütün insanların menfaatini ister.Bireysel özgürlükler, bütün insanların ve toplumun özgürlüklerini tehdit edemez, kısıtlayamaz.Toplumun genel menfaati ve huzuru esastır.

     İslâm; bütün insanların İslâm fıtratı üzerine tertemiz doğduğunu kabul eder.Bu nedenle kimse soy-sop,ırk veya bölgesinden dolayı aşağılanamaz, dışlanamaz ve suçlanamaz.

     İşte bu beş temel emniyetin tesisi için çalışmak; HAKK´IN HÂKİMİYETİ için çalışmaktır. Yani HAK tarafta yer almaktır. Bunun tersi ise BATIL tarafta yer almaktır.BATILIN HAKİMİYETİ için çalışmaktır.

      Müslüman genel itibariyle HAK TARAFI seçmiştir. Müslüman olması nedeniyle Allah C.C. koyduğu ve tüm insanların bu dünyada ve ahirette mutlu olabileceği kurallar bütünü İSLÂM´ı kabul etmiştir. Buna rağmen farkında olmadan veya dünyalık sevgisi, makam ve mevkii hırsı ile veya farklı nedenlerle Müslüman olduğu halde, BATIL tarafta yer almış veya yaptığı işler BATIL´ın işine yarıyor olabilir.Bu durumda hemen bundan vazgeçip, HAKK´ın HAKİMİYETİ için çalışmaya niyet etmeli ve bunun için çalışan tarafa geçmelidir.

      Allah C.C. bizlere, zürriyetimize ve Milletimize; HAKKI HAK OLARAK BİLMEYİ VE HAK TARAFTA YER ALMAYI, BATILI BATIL BİLİP BATILDAN KAÇINMAYI NASİP ETSİN?