www.haberyorumgazetesi.com

M.Kurşunoğlu


İNEGÖLSPOR NEREYE KOŞUYOR?


      İnegölspor´un yeni Teknik direktörü Fatih Akyel ile kendi sahasında oynayacağı ilk lig maçı olan Samsunspor karşılaşmasında neler yapacağı merakla bekleniyordu! 

       Beyaz grup 2. lig temsilcimiz İnegölspor´da kan kaybı devam ediyor. Tablo ortada, kendimizi kandırmayalım! Altı maçı geride bıraktığımızda 5 puanla 14. sıraya demir atan İnegölspor için durum son derece vahimdir. Bordro beyazlı ekip, son oynadığı Samsunspor maçı da dahil olmak üzere Gaziantep maçından bu yana iç saha ve dış saha dahil olmak üzere toplam 11 puan kaybetti. 1 galibiyet - 2 beraberlik - 4 yenilgi ve yenilen 11 golle puan cetvelinin 14. sırasında bulunan temsilcimiz İnegölspor Yönetimi, Fatih Akyel tarafından verilecek rapor doğrultusunda acilen radikal kararlar almak zorundadır.

       Tarihinde ilk defa Samsunspor ile 2005-2006 sezonunda oynadığı Türkiye kupası karşılaşmasını 2-1 kaybeden temsilcimiz İnegölspor, yıllar sonra oynadığı lig maçında´da rakibine yenilmekten kurtulamadı.

      Fatih Akyel hoca maça son lig maçı olan Bayrampaşaspor maçının ilk onbiri ile başladı. Son iki maça bakıldığında Bursaspor´dan transfer edilen Emirhan´ın kadroda olmamasından dolayı, Fatih Akyel´in kafasındaki kadro hemen hemen bir kaç oyuncu dışında şekillenmiş bulunuyor. 

       Maç öncesi tespitlerin ardından maça geçecek olursak; İnegölspor ve Samsunspor taraftarlarının maç ilgileri bir hayli fazlaydı. Samsunspor - İnegölspor´un şimdiye kadar lig maçı oynadığı takımlar arasında, Kastamonuspor 1966 takımıyla ile eş değerde diyebilirim. Hatta Kastamonuspor 1966 takımı bir tık daha iyi,  Samsunspor´un güçlü kadrosu var. Kalede Furkan Köse - geri dörtlüde Ercan Yazıcı - Orta sahada İlyas Kubilay Yavuz - İleride Bahattin Köse gibi golcüleri var. Samsunspor maçın 8. dakikasında Bahattin Kösenin 30 metreden attığı frikik golüyle 1-0 öne geçti. Golün erken gelmesinden dolayı bir şaşkınlık yaşayan İnegölspor daha kendine gelemeden, 26 dakikada bu sefer sahneye Samet Asatekin çıktı. İlk gole benzer bir serbest vuruşla kötü gününde olan kaleci Şenerin bakışları arasından Samsunspor´un 2. golünü kaydetti. Bu golden sonra oyunu rolantiye alan ve yakalarsam atarım havalarına giren Samsunspor, İnegölspor´dan  41. dakikada Ahmet Şahin´in attığı golle devreyi 2-1 önde kapadı. 

       Konuk ekibin ilk devrenin son dakikalarında yediği gol, ikinci yarıya başlarken daha ciddi olmayı hatırlatmasına neden oldu. Temsilcimiz İnegölspor ilk yarıya oranla daha derli toplu idi. Tam oyunda dengeyi sağladık beraberliği kurtarırız dediğimiz dakikalarda sahneye yine Samet Asatekin tekrar çıktı. Sol çaprazdan yaptığı usta bir vuruşla farkın 2 ye çıkmasına neden oldu. 3-1 öne geçen Samsunspor oyunu yine rolantiye aldı. Maçın 86. dakikasında Samsunsporlu Şahin Şafakoğlu´nun ceza sahası içinde eline çarpması sonucu verilen penaltıyı  İnegölspor lehine gole çeviren Yaşar Çetin skoru 2-3 getirdi.

 

Kalan dakikalarda İnegölspor bütün gücüyle yüklenmesine rağmen maçın skorunu değiştiremedi, maçta 2-3 yenilerek bu haftayı da puansız kapattı. Önümüzdeki hafta Keçiörengücü deplasmanı, ondan sonrada içeride şampiyonluk hesapları yapan Sarıyer karşılaşmaları var. İnegölspor´un bir an önce toparlanıp lig sıralamasındaki hak ettiği yeri alması temennisiyle, saygılar sunarım.