www.haberyorumgazetesi.com

Şerif Gürbaş


KELES´E GİTMEN YETERLİ-2


Belediye Başkanı Alinur Aktaş´ın belediye sarayı inşaatındaki usulsüzlük ve rant iddialarına yönelik yaptığı açıklamaya muhtaç basın açıklamasını yorumlamaya devam ediyorum.

Başkan Aktaş diyor ki; ?Bir delikli menfaatim olduğunu ispatlayanı istediğini vermek durumundayım.  Bu şehri terk ederim, samimi olarak söylüyorum. Ben firmanın çayını içmiş adam değilim?

Sayın başkan, biz zaten rant konusunda herhangi birini işaret etmiyoruz, neden üzerinize alındınız ki? Biz sondaj sonrası bir proje değişikliğine gidilip, usulsüzlükle büyük bir rant sağlanabilir iddiasındayız. Sizin bu ranttan bir delikli lira menfaatiniz olmayabilir, ama şayet başka birilerinin olacaksa, sizin göreviniz bunun önüne geçmek olmalıdır. Sonra çayını içmediğiniz firma sahibine, yani hiç tanımadığınızı iddia ettiğiniz birine nasıl bu kadar güvenebiliyorsunuz ki? Artı bu şehri terk ederim diyorsunuz. Bence çok uzaklara gitmeyin, temiz havaya ihtiyaç duyabilirsiniz. Size Keles´i tavsiye edebilirim, sizin biz İnegöllülere tavsiye ettiğiniz gibi?

Aktaş´ın açıklaması öyle çelişkilerle dolu ki, konuşmasının bir yerinde eski hastane alanının İnegöl´ün en popüler bölgesi olduğunu söylüyor,  bir başka yerde ise o alanın öldüğünü iddia ediyor.

O alan evet, İnegöl´ün en popüler bölgesinde, oraya ne yaparsanız değer bulur ve İnegöl´e artı katar.  O alana belediye sarayı yerine, ağaç dikip yeşil alana dönüştürseniz de oranın değeri asla azalmaz. Zaten biz işin o kısmını tartışmıyoruz, o konu ayrı bir polemik konusu. Sizin derdiniz polemiğe girerek, iddiaların üzerini örtmekse şayet, bizim polemiğe girecek vaktimiz yok? Ama belediye sarayının oraya yapılması ile ilgili tek bir şey söyleyebilirim; o alanda hastane varken, trafik keşmekeşliği had safhaya çıkmıştı. Artık  o bölge ilçe trafiğini taşımaz olmuştu. Ve yeni hastanenin yapılmasıyla birlikte o bölgede trafik bir nebze rahatlamıştı. Şimdi oraya yapacağınız sarayla, belediyenin tüm birimlerini toplayacağınızı söylüyorsunuz. Peki, orada yeniden oluşacak trafik sorununu nasıl çözeceksiniz, ki çözemezsiniz. Hem çözecek vaktiniz kalmayacak, hem de bugüne kadar çözülmüş bir trafik sorunu yok?

"Efendim birileri sosyal medyada, gazetelerinde bir şey karalıyor diye, her söylenene cevap verecek değilim.?diyor sayın başkan.

Sayın Başkan, demagoji yapmanıza gerek yok. İnegöllüler sizi çok iyi biliyor. Siz değil misiniz, sosyal medyadan en hafif muhalif paylaşımlara bile cevap veren ve yapanlara ulaşıp, ikaz eden. Nasıl oluyor da, ortaya atılan milyon TL´lik rant iddiasına kulak tıkayıp, ?bir gazetenin iddialarına cevap vermek durumunda değilim? diyebiliyorsunuz. Kusura bakmayın ama; sizinde dediğiniz gibi, belediye size babanızdan miras kalmadı. Yüzde 56 oy almış olabilirsiniz, lakin siz yüzde 100´ün belediye başkanısınız. Sizin yönettiğiniz belediye bütçesinde tüyü bitmemiş yetimlerin hakkı var. Firma nasıl 50 milyonu riske etmemek için 3-5 bin lira daha harcayıp sondaj yaptırıyorsa, sizde çıkıp söz konusu iddialarla ilgili, kamuoyunu aydınlatıcı bir açıklama yapmak zorundasınız?

Devamı Yarın?