www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

M.Kurşunoğlu


Tılsım bozuldu


 2. Lig Beyaz grubunda, Sakaryaspor´un bay geçtiği 30. haftada kendi sahasında maç oynayan takımların kimi galip geldi, kimi berabere kaldı ama İnegölspor kendi gurubunda, içeride oynadığı maçı kaybeden tek takım oldu. 5 sezondur içeride ve dışarıda yendiğimiz Amedspor´u bu defa yenemeyerek, Amedspor´a karşı galibiyetler serisini de bozmuş olduk.

Her iki takımında iddiasının olmadığı maça, İnegölspor 44 puanla 7. sırada, Amedspor 43 puanla 8. sırada başladı. Maç bittiğinde Amedspor puanını 46 yaparak 7. sıraya, İnegölspor 44 puanda kalıp 8. sıraya geriledi. Dedim ya iddiası olmayan maça seyirci öyle bir ilgi gösterdi ki adeta stadı hınca hınç doldurdu. Herhalde bu ilgi Amedspor Faaliyetlerine idi. 

Öküz öldü ortaklık bozuldu misali! seçim süresince İnegölspor´u iç saha maçlarında hiç yalnız bırakmayan protokol ve siyasi parti temsilcilerinin hiç biri evet hiç biri, Amedspor maçında tribünlerde değildi. Böylesine stratejik bir karşılaşmada, başta Kaymakamımız Şükrü Görücü, Büyükşehir Belediye Başkanımız Alinur Aktaş, (kendisi Bursaspor´u desteklemek adına ta Alanya´ya kadar giderken) Büyük şehir Belediyesine seçilebilmesi için İnegöl´ün büyük desteğini alan Sayın Alinur Aktaş´ı bu maçta görmeyi umut etmiştim. A birde ne göreyim Veliaht´ı Alper Taban´da tribünlerde yoktu. Ama İnegölspor yöneticilerinin tamamı, tam kadro olarak sahadaki yerini almışlardı. Üzülerek belirtmek isterim ki; Bu yazıyı yazmadan önce  protokol bilgilerini sağlıklı almak için Başkan Eşref Güç´ü aradım, belki ben atlamış veya görmemiş olabilir diye ama maalesef bilgilerin doğruluğunu Başkan Güç´te aynen teyit etti.

 4-2-4 düzeninde sahada yer alan temsilcimiz 29. dk. Taner Yalçın´ın atılmasına kadar maçın hakimiydi diyebilirim. Taner Yalçın´a gösterilen kırmızı kart, sarı kartla da geçiştirilebilirdi. Hakemin bu ağır kararı nedeniyle 10 kişi kalan İnegölspor, bu dakikadan sonra oyun üstünlüğünü de rakibine kaptırmış oldu. Ben maçları VIP/B tribününden izliyorum, hemen yan tribünde de portatif seyirci grubu var, maçın 49. dakikasında tribünde bir hareketlenme oldu, bir karıştı, kimin kime bağırdığı, kim ne yaptığı belli değil, ben olayların tam ortasındayım, inanın kime hakaret ediliyor, kime baskı yapılıyor belli değil, ama ortada ciddi bir kaos var. Neyse ki İlçemiz Emniyet teşkilatı başarılı hareketleriyle ve insani tutumlarıyla olayları kısa sürede yatıştırdı. Tam aklımdan bu dakikalarda bir gol yersek ne olur diye düşünürken, dakikalar 53 gösterdiğinde sahanın en başarılı oyuncusu Amedspor´dan Muhammed sahneye çıktı. Jenerik bir vuruşla golü yaptı, gol sevinç hareketleri  seyircimizi tahrik eden şekilde olunca, saha bir kez daha karıştı, emniyetin yerinde müdahalesiyle yeniden yatıştırıldı ve maçta devam etti. Golden sonra İnegölspor´un gardı iyice düştü. Tabii 10 kişi oynamanın verdiği bir zorlukta vardı. Amedspor bu dakikalarda o kadar rahat boş alan buluyordu ki, bunları değerlendirse maçı 70 dakika´da koparabilirdi. Golden 10 Dakika sonra yine Muhammed attığı golle durumu 2-0 getirdi. 78. dakikada orta hakem Sabit Selvi´nin, Enes Bayır´a gösterdiği kırmızı kartta tamamen haklıydı, Enes Bayır gibi profesyonel bir sporcunun, seyircinin dolmuşuna gelerek yaptığı hareketi tamamen centilmenlik dışı buluyor, zaten 10 kişi oynayan takımını 9 kişi bırakmaya hakkının olmadığını söylüyorum. İnegölspor Yönetiminin de bu tür davranışlara prim vermeyeceğini biliyor bu tür sporcuların, yönetim bazında ceza-i  müdahale yapılmasını temenni ediyorum. 2-0 dan sonra İnegölspor´da bir hareketlilik gözlendi. Dakikalar 84. gösterirken sahanın en çalışkan oyuncusu İnegölspor´dan Erdi Şahin, maçın skorunu tayin eden golü attı. Maçta bu skorla sonuçlandı. 1-2 Önümüzdeki hafta deplasmanda oynayacağımız Gümüşhanespor maçında İnegölspor´a başarılar dilerim. 

SAYGILARIMLA