www.haberyorumgazetesi.com

M.Kurşunoğlu


YENİ SEZONDA YENİ İNEGÖLSPOR

Kim ne derse desin! Ben İnegölspor'u beğendim. Sahada; Koşan - Top kovalayan - Rakibine baskı kuran bir İnegölspor vardı.


 İnegölspor ligin ilk haftasında deplasmanda Ankaraspor ile 1-1 berabere kalarak, lige 1 puanla başladı. Bu hafta kendi sahasında oynadığı rakibi Hekimoğlu Trabzonspor ise geçen hafta, kendi sahasında Etimesgut Belediyespor'u 4-2 yenerek lige 3 puanla başlayan taraf oldu.

Her sene olduğu gibi bu sezonda kadro bazında tamamen yenilenerek sezona başlayan temsilcimiz İnegölspor, ligde ikinci karşılaşmasını grubumuzun güçlü ekiplerinden Hekimoğlu Trabzonspor ile oynadı.

Güzel bir havada, Cumartesi olmasına rağmen ciddi sayılabilecek bir seyircinin izlediği karşılaşmada gol sesi çıkmadı. Gol sesi çıkmadı ama, İnegölspor'un ortaya koyduğu futbol, bu sezona için yeşil ışık yaktı.

Kim ne derse desin! Ben İnegölspor'u beğendim. Sahada; Koşan - Top kovalayan - Rakibine baskı kuran bir İnegölspor vardı. Müsabaka 25. dakika'ya kadar, karşılıklı ataklar ve pozisyonlarla devam etti. Hatta çokta zevk verdi. Ama 25. dakikada iki sarı karttan sonra, kırmızı kart görerek, oyundan atılan Hekimoğlu Trabzospor'lu Hakan Yavuz'un oyundan çıkmasıyla, zevkli devam eden karşılaşma birden futbol adına kabusa dönüştü.

Rakibin 10 kişi kalması, İnegölspor'un oyun düzenini birden bozdu. Onbir - onbir mücadele ederken, soğuk kanlılığını müdafaa eden İnegölsporlu futbolcular, 10 kişi kalan Hekimoğlu Trabzonspor karşısında adeta panik yaparak bir telaş içine girdiler. Oynadıkları futbolu hızlandırdılar, oyun içindeki taktiksel düzenlerini bozdular ve oyunun sistemini karıştırdılar. Böyle olunca da 1 eksik kalan rakiplerinin ekmeğine yağ sürdüler.

İddia ediyorum; Şayet rakip 10 kişi kalmasaydı İnegölspor bu maçı kazanırdı. 10 kişi kalan rakibi öyle bir kapandı ki, adeta 10 kişi maç boyunca, İnegölspor kalesine 3-4 kere gelebildi.

Kapanan defansı açmakta kolay olmuyor. 2. bölgeden 3. bölgeye destek gelmeyince, ileride Ersel Aslıyürek yalnız kaldı. Bütün bunlara rağmen Hekimoğlu güçlü bir takım olduğunu gördük. Alınan 1 puan bence başarı sayılır. Takım yeni, oyun düzenlerine yeni alışıyorlar. Bu takım bu ligde iş yapar. Hasan Erkin Şimşir Hoca'nın takım üzerinde ciddi bir otoritesi var. Takım oyun içinde iken hocanın, kenardan bağırması ile futbolcular vitesi hemen 2'den 3'e arttırıyorlar, bu da hocanın etkenliğini ortaya koyuyor. Yolun başındayız.

 Bu hafta yine kendi sahamızda oynayacağımız Etimesgut Belediyespor maçını kazanarak ligde 3 puanla tanışmak dileğiyle, Saygılar sunarım.